Graphiteleader

Autor SMT, Svibanj 29, 2019, 12:55:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

tutnja

Poslano sa mog LG-G6 koristeći Tapatalk

shadow

Citat: ALU-bel  u Srpanj 07, 2021, 11:36:24
Dali vas ovaj stap zanima

image hosting

To je taj kolega.
Dajte neki opis.
Šta i koliko može.

nikola1982

Citat: tutnja  u Srpanj 07, 2021, 09:34:53
Kupio ga nikola1982 ali mudro šuti, nije lajavac kao mi

Pozdrav svima,

mnogo obaveza, nema se vremena za ribolov... :(
Čim isprobam štap na vodi javljam utiske da ne nagadjam ovako u prazno

Sent from my iPhone using Tapatalk

im84

Pa alubel vadi mast sa njime vec duuugo vremena, nije ni bilo ove teme  :stripii:
#foxrage
#fox_rage_fishing

tutnja

Citat: ALU-bel  u Srpanj 07, 2021, 12:15:51
To je samo za one preko 80...  :stripii: :stripii: :stripii: :bye:
E, hebi ga.. Niti sam stariji od 80, niti imam toliko kila, niti lovim te preko 80.. znači nije za nas obične smrtnke..

Poslano sa mog P10_HD_EEA koristeći Tapatalk

shadow

Meni su zanimljeve debljine vrhova par udarnih modela GL
Recimo....idemo od najjačeg prema slabijima

Vivo Nuovo 842 XH t.b. 30-90 g....debljina vrha 2,1mm
Super vivo 862 H t.b. 22-80 g....debljina vrha 2,3 mm
Aspro 792 H t.b. 15-50 g....debljina vrha 2,1 mm
Tiro Monster 922 H t.b. 15-60 g ....debljina vrha 2,4 mm

Najviše me iznenadio Aspro koji je na papiru "najslabiji" po osobinama ali po debljini vrha baš i ne.

ALU-bel

Ja nisam prezahtjevan... meni stap odlican... radim s njim glavama od 15-80 gr .tako da pokriva moj nacin ribolova na Dunavu..

tutnja

Nisu isti ni materijali, ni motanje, ni konstrukcijska rješenja, tako da te ne mora iznenaditi ništa.. vjerujem da znaju šta rade

Evo ti npr. "stari" vigore

742 ml, to je nekih 3-10,5 g t.b. i vrh 1.5 mm
Novi vigore 742m 5-21g t.b. ima vrh 1.4 mm i samo je par grama ukupno teži od starog.. ali napucan do bola, t1100 grafit, pleten do vrha ovim i onim clothom, oss, gmaps, torzite i blabla..

Sve to ima svoje, ne razbijam glavu usporednim podacima već uživam u pecanju, iako imam jedan od jeftinijih modela, nekog "običnog" grafita i obične fuji sic vodilice.. ima razlog zašto je tako zamišljen i napravljen

SMT

Ponoviću, oko 130 modela ima i nijedan se “ ne poklapa”… Međju njima sigurno nešto sto nam ne odgovara, lično sam držao neke koji mi se nisu dopali a mislio sam da je to to…

Bas bas ozbiljan izbor…

Možda nije za ovu temu ali treba spomenuti da Mida radi i neku “jeftiniju varijantu GL” … Stapove Zetrix… Po istom principu, modelu, kao i GL… TJ rade po njihovoj narudžbini za rusko tržište, onako kako su iz Mide zamislili tj njihovi test ribolovci… Exlusiva isto… Mislim da se ne rade u Japanu, nisam siguran…

Zetrix je u 15 serija čini mi se i ko zna koliko modela isto…. Rekao bih po dužinama i tb, copy paste sa GL….

Meni priča deluje u pravcu, “ ok nemas zetona za GL evo imamo Zetrix… možda to nije to ali cena- kvalitet je ok”
Cena je mnogo povoljnija…

Sve u svemu, taj ruski pristup ribolovu, koliko vremena, energije i novca ulazu u razvoj ribolova, pogotovo slatkovodnog varalicarenja je za respekt… Ogroman broj testova raznih rade na vodi…Negde verujem u tu priču, dok se ne razocaram…

tutnja

Da, Zetrix ima odličnih serija.. puno nude za manje žetona, a i dizajnom su neki gotovo isti kao GL, razlika sam u boji ili nijansi. Rade se ili u Kini ili Koreji, materijale ne navode, ali kvalitete ne manjka sigurno.

Dosta su popularni, reklama je žestoka, koriste se dosta na PAL-u jer Mida sponzorira, neki modeli imaju i oznaku "PAL aprowed".. uz GL koji je i za njih tamo visoka klasa, MC, HR i Zetrix su u vrhu popularnosti uz još neke marke nama gotovo nepoznate, kao npr. Norstream, Maximus, Talon..

SMT

Za Vivo Nvovo 842 xh tb 30-90 kažu u Midi, da je to štap konstruisan za velike gume, teške glave, brzu i duboku vodu…

Ono sto nisam video u Midi je ovaj GL Zanna… Ovo su Ukrajinci… Uglavnom štap je Japaneze… Ima izgleda toga iz Olimpika( fabrike)  sto nije za rusko tržiše, a da nije u Japanu…

tutnja

Samo krateži, biće da je još jeftiniji grafit s obzirom na promjer vrhova..

Ima i model Spada za Singapur, Indoneziju, Maleziju.. samo jedan, ispod 2m, 20-100g jig, fuji alconite vodilice..
Koliko para, toliko muzike, imaju japanezi robe za sve

miha

tutnja

PE 1 strunu namotala vrlo kulturno, sad još lakše vrti kad je malo odradila, biće to nakon par sati pecanja vrhunski

Balans odličan ( 2.62m, 10-42g), zadovoljan.. A da je lijepa, je.
Baš, baš mi se sviđa, a i lijepo izgleda u kompletu sa motkicom.

maverick

Nije moj...dosao u ruke u prolazu. Osim sto na prvu primjetis da to mora biti brutalno brzo u oko ti upadne i taj da je gornja sekcija bucmastija nego sto je oko naviklo kod brzih stapova i prvo sto pomislis...brz a ima i snage za vecu ribu...A drugo sto ti padne na pamet je...volio bih ga imati i upisujem ga na listu želja
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"