Graphiteleader

Autor SMT, Svibanj 29, 2019, 12:55:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

mossi

Mašinica nije završena priča, imao sam dve na stanju u kombinaciji, jedna prelagana i ova teža, na suvo mi po balansu legla teža.

Imam mogućnosti da biram.
Štap i mašinicu držim od dva prsta ispod stope do cela šaka iznad stope mašinice.

To mi određuje prezentacija gume.

Balans volim da mi je na gornjoj trećini gornjeg rukohvata. A to zahteva malo težu mašinicu ili tegić u End kapi

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

SMT

Kakva je to prezentacija gume? I laki panj, drugi tup?… Malo mi nejasno… Možda ne pratim dobro… ili je terminologija različita…

Nadam se da na štap od 400-500€ koji se zove GL nece ici end kapa-ručni rad… Bolje u oglase

tutnja

U oglase s njim u roku juče
Uzmeš Aspro pa da vidiš balans, kontru, ubadanje (propucavanje) i zamaranje..

Šalim se, naravno, dobar je izbor. Jedino ti stvarno treba malo vremena i par riba da se "upoznate", iz pecanja u pecanje priča se razvija i počneš uviđati koji "pakleni stroj" u stvari imaš

Poslano sa mog LG-V50 koristeći Tapatalk

mossi

Sve se na svetu pravi po potrebi onih koji to plate.

Najbolji igrač svih vremena i trenutni broj 1. Novak Djoković stavlja dva tega na Head reket koji je manje više pravljen za njega.

Evo ja bih uzeo par komada ako budu u oglasima.

.....

Mnogi svetski brendovi pecaroških štapova imaju ili mogućnost pomeranja kompletne stope mašinice, imam takav štap isto je oko 450-500USD ili sistemsku mogućnost podešavanja tegića u end kapi.

.....

Ja imam 50 izlazaka godišnje.
Volim da pecam kad mogu i kad mi je lepo.
Do jeseni ću izaći još 3x na pecanje.
Ovo je recenzija nas običnih što bi rekao Šajzika. Nas od kojih se ne očekuje da love svaki dan.

maverick

220 eura i dobacim jos 20 Tunji za transport i salji stap nazad za a iskreno imate vi samo srece sto Rj nepise po forumu...bilo bi tu kečeva svima nama za dva života  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

SMT

Novak Djokovic je Br1 u svom poslu… Ne znam otkud on u ovoj temi… i da se neko poredi sa njim… Da ne kažem nešto drugo…

Ribolov i treba da je svima hobi a ne poligon za svašta nesto… Ima dosta prioritetnijeih stvari u životu…

Ovde nije rec o običnim i neobičnim ribolovcima, nego o stapu i diskusiji o njemu, sasvim argumetovanoj , korisnoj forumu i svima nama… Drugačija mišljenja oko iste stvari su meni ok…

Štap i ribolov je prosta stvar… Pravljenje nauke od toga, kao i od mnogo čega drugoga vezano za ribolov, šta znam- nemam ništa protiv, veseli me dok citam… U upotrebnom smislu to sve ima manje od 2% veze sa ribolovom, to je na nivou statističke greške…

Vidim da ima stvari o kojima pojma nemam… Dzaba izlasci, kad sam netalentovan…

Prednost tog štapa sto kaže Ervin je u lakoći i snazi… Moguće je da nekom i ne odgovara… Mnogi su pogledali moje GL i nisu im se svideli… Sto se tiče samih GL meni je danas interesantno, sl godine nešto drugo… Da ne bude zabune… Zna se šta lovi ribu, i gore spomenuta germina…

Koliko ko peca i iz kojih pobuda, znamo svako za sebe… Odrasli ljudi se kroz ovaj virtualni svet prestavljaju onako kakvi jesu ili bi tako trebalo biti…

U svakom slučaju , čestitam na izboru štapa… U zdravlju ga trošio i lovio ribe…Mislim da je odličan…

No

Mislim da bi Mossi i SMT kao vlasnici Gl trebali otići zajedno na pecanje da odmjere mogućnosti tih njihovih štapova i usaglase stavove kako ne bi bunili nas obične

No

S obzirom da Mossi ima veći čamac i jači motor, predlažem da bude domaćin ali da SMT kao iskusan pilot vozi

mossi

Hvala.

Hteo sam samo reći da svako podešava svoju opremu po svom nahođenju. Kako Novak reket tako ja svoju opremu. Bez ulazaka u druge oblasti poređenja.

Ignorisati dobronamerne savete iskusnijih je samo na štetu onoga ko te savete ignoriše.

Ervin

Evo i ja se deklarišem kao običan džigeraš, naročito u poslednjih par godina kako sam broj izlazaka sveo na oko 50. Nekada se znalo ići dva puta na vodu u toku jednog dana i nakupilo se blizu 200 izlazaka godišnje. Ali nije to uopšte bitno, bitno je to što obožavam džig i presudno mi je da imam dobar štap za tu namenu. Dugo mi je CD Blue Rapid bio savršen. CTS, Hearty Rise, Armalite, Pacific Bay i ko zna šta sve što se deklarisalo kao odlično za džig nije uspelo da mi odvuče pažnju kao sada GL. I verujem da se nisam prevario.
Da ponovim, lagan, jak, osetljiv i pokriva opseg težina koji meni lično perfektno odgovara.
Što se tiče mašine, prvo sam razmatrao Daiwu iz LT koncepta od 235g, ali mi je ona bila preterano lagana za ovaj štap. Ostao sam veran starom R4 konceptu i makini od 280g koja po mom subjektivnom osećaju odlično leži na MH GL-u.
Makina od 400g mi se definitivno čini kao teški overkill.

SMT

Ako je shimano  onda je novi  TP PG  za taj štap ili sličan… Dzig stap, dzig masina, po meni top kombinacija za Dunav…

Ukrade mi ovde jedan tip sa foruma jednoga, nisam mu treba o dati…

SMT

Citat: No  u Kolovoz 03, 2021, 19:58:08
S obzirom da Mossi ima veći čamac i jači motor, predlažem da bude domaćin ali da SMT kao iskusan pilot vozi

:stripii: :stripii: :stripii:

Ja sam  Hondin vozač, ne bih se snašao….

mossi

Ervine možda je preteška, ali ja  mašinicu od 280-300 gr nisam imao čak ni za probu.

Najlakši mi je TP MgS 2500, 230gr probao i ... neeeee

Pozajmiću nešto iz te klase 300gr da vidim kako će ići. Ja sam i danas bio više nego zadovoljan.

Baš ću pogledati koju mašinicu koristi onaj Rus Staljingradski pecaroš sa M modelom.

Ervin

Imaš ovde u komentaru, Rus je turio Stellu, a spominje i Twin 4000PG,odnosno mašine od 290 do 300g.
Njegov subjektivni osećaj je izgleda isti kao i moj...

A ovo je tačno taj štap koji imamo. M varijantu ne mogu da procenim jer je nisam ni video. Ni jednu Vivo seriju u toj izvedbi nisam sreo, mada verujem da su i oni baš zanimljivi.

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

tutnja

792H sa 235g

872MH sa 275g

Meni čisto ok, ovaj duži probao sa 235, točno na kraju prednjeg rukohvata i ipak je trebala malo teža..

Poslano sa mog LG-V50 koristeći Tapatalk