Graphiteleader

Autor SMT, Svibanj 29, 2019, 12:55:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

dxdandy

Citat: Thechoki  u Srpanj 21, 2022, 09:53:26
Prvo pitanje koliko novca imaš da paltiš to planinarenje? :uf:
Svi su dobri na svoj način.
Veliki problem je sada dostupnost i naravno veliki skok cena za nabavku iz Rusije.

Ova dva ja imam:
Nuovo Vivo Prototype 772-MH ultra brz štap fantastičan,oseća sve u dlaku.Za glave do 20g plus silikon TOP!
Super Vivo 842-MH malko sporiji isto fantazija,to što je malo duži mu je velika prednost iako sam bio skeptičan.Sve preko 25g+silikon je kao san.Uskoro ću i da ga probam na Štuku na jednom reviru gde ima komada od 5,6,7,,kg....

VIVO Nuovo 762-M mi sada dolazi pa ću baš da vidim razliku...

Kako ih vi nabavljate ili gdje? Ima neki link pa narucujeta sa njega ili netko putuje u rusiju pa usput ponese i stap i naplati uslugu ? Sto se tice duzine, meni je idealno da je stap cca 250-260-270cm ali prednost dajem do cca 260cm. Manje od toga ne bih isao. Bacam sa obale pa sam navikao na ovu duzinu. 270cm mi predugacko a o 3m da ne pricam.
Imam jedan Magnetic 270cm 10-50g koji mi je bas super stap, ali bas bas super, i fino cita i sve ali mi postao predugacak i sada gledam da ga prodam i nadoplatim si za neto drugo. Jos od svega je najgore sto sam taj magnetic mozda koristio 10-15 puta. Jednostavno mi predugacko, hocu cca 10cm manji stap i jos laksi ako je moguce.

Thx !

tutnja

Citat: Thechoki  u Srpanj 21, 2022, 12:06:54
Samo je problem kako vući velike spinerbait-ove i ostale varalice od 35+g koje jos daju dadatni otpor?

To sam gotovo i prestao bacati jer kod mene nisu nešto učinkoviti.. Spinnerbait 28-30g vuče i rasni 35-gramac bez nekog velikog napora, ostaje dovoljno snage za kontru i privođenje naravno, nije ni blizu komotno kao sa 50-60-70g, ali je veći gušt u drilu..

Dxdandy, imaš više opcija.
"Pješke", da neko poveze iz Rusije, direkt preko mide (rybomania), preko mickey-tackle iz Švicarske, preko Alexa iz Latvije..
Prva dva nešto kompliciranije, pogotovo sada, Miki najbrži i nešto malo skuplji, Alex oko mjesec dana čekanja ali može nabaviti gotovo sve, isto nešto skuplje od rusa ali nema rizika..

Vidi onaj zadnji Severo, 832mh, izmišljen za tebe, pa ako te žuljaju pare, naruči, probaj i javi nam dojmove
Teško tu možeš pogriješiti, za tu cifru mora da valja

Poslano sa mog LG-V50 koristeći Tapatalk

maverick

SMT vas promatra i misli se o hebote sta sam napravio od onih divnih ljudi  :stripii: :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Thechoki

Citat: maverick  u Srpanj 21, 2022, 15:05:40
SMT vas promatra i misli se o hebote sta sam napravio od onih divnih ljudi  :stripii: :stripii:

Stici ce to i njega!(opet)

tutnja

SMT

Citat: dxdandy  u Srpanj 21, 2022, 09:18:55
Ljudi ajde pomagajte. Procitah sve o ovim stapovima i sada mi glava puna informacija i sve mi se vise cini da sto vise citam da manje znam a vise zbunjen. Koji stap bi bio po vama najbolji tj. model koji preporucate za jigg smudja. Koji je najosjetljiviji za bacanje glava 10-18g plus silikon do 10cm max. Biti ce za Dunav ali spori tok vode. Trenutno koristim Hearty Rise Zander Force 250cm 8-32g i to mi je skroz ok. Duzina mi super i akcija stapa takodjer. Da je jaci a ako bolje cita od ovoga moze a ako nma takvoga onda barem ista gramaza i duzina a da jos bolje cita ako moze. Losije mi ne treba...ahahahah...

Hvala Vam puno !!!

Do sada sam pisao o kvalitetu ili ne kvalitetu ovih stapova… Retko o novcu bilo šta komentarišem…Svi ga trošimo kako hoćemo… Jutros sam neku kajganu platio “ajme meni”… Pa valjda zato… :stripii: :hi:

Sad je pravi trenutak da prespavas i ne kupis GL…  Bez obzira na kvalitet stapa… Ne treba da pišemo samo kako je to bajno i sjajno… Stvar treba nazvati pravim imenom…

Imao- ne imao žetona, kupovina GL u Rusiji u ovom trenutku je BUDALAŠTINA… Ja ti to kažem kao vlasnik dva GL koja sam platio pristojno( jedan i super povoljno od drugara) , a sada ispada džabe…Ne bih ih po ovim trenutnim cenama kupio da su od zlata… To vredja inteligenciju… Pa koji je to k…

Sad je momenat da sebe ubedis da imaš dobre stapove ili da predjes na još jeftinije…Ponuda ovog drugog pribora je više nego dobra za razumne novce…

Ako si do sada u životu kupio Bmw 5, stan od 120 m2, camac i motor od 150KS i novi iphone i ako te bas i dalje zanima GL, onda je u redu :hi:

Jebo status u pecanju koji rešiš priborom, to je ništa…Izlomices ribu i na tog HR… Mene bi trenutno bilo sramota da bilo kome kažem da sam GL platio 1600€, bez obzira sto su pare moje i nisam ih ukrao…

Batali to druže, eventualno juri nešto polovno…

P.S.

Mada, mi smo čudo od ljudi… Pratim malo motocikle… BMW GS 1250 je došao do neke cene od oko 23-25.000€ (zavisno od opreme)i ovde se nikada bolje nije prodavao… To je religija postala, jbt… A nema para…

Možda će tako i GL…

Da ne misliš da sam nešto ustao na levu nogu… I dalje imam posao, platu i dalje mi se svidjaju GL  ali preteraše baš… :hi:

tutnja

O cijenama nećemo, poklopilo se sve kontra nas.. euro se izjednačio s dolarom, rublja potonula, inflacija raste, cijene isto
Rusi ga ipak "malko" pretjerali, cifre su bolesne.. iako kupaca opet imaju..
I ja bih sad gledao nešto polovno da ga baš hoću, nađe se po oglasima dosta toga i većinom su kao novi, dosta njih se i nije nešto napecalo.. da ne pričamo o onima koji kupe jer se "mora imati", pa u oglase jer je stiglo nešto drugo must have

Harley

Ima li tko iskustva sa ovim Graphiteleaderom?
Living your dreams, do not dream the life

Ervin

Po onome što se po net-u može naći, voleo bih da ih probam. Piše da su namenjeni za twitch i jig. U ponudi su prilično kratki modeli, ali sa težinama bacanja koje kod nas mogu lepo da se iskoriste, naročito za pecanje iz čamca. Cena prilično niska za Graphiteleader...
Sve 5, osim naravno mogućnosti probe i nabavke. Uopšte ne znam kako doći do ovih štapova sada, s obzirom da je cela serija ekskluzivno rađena za ukrajinsko tržište.

SMT

Ja sam moje “konzervirao” do jeseni… jbt, skače im cena još ću i zaraditi na polovnom štapu… Nerealno…

Iskreno, uzeleo sam se pecanja na njih… Ali eto toga…

Taj Zetrix mi sad tu uleteo, kvari mi koncepciju… Moram mu dati vreme…

Harley

Ja pregovaram za jednoga 40 gramca i to bi onda do iduce godine bilo sve.

SMT

Kojega? Za koje težine?

Gde ćeš ti s njim pored protype- a za glave 10-15-20g… ili si ga otudjio?

Kad bih bio realan i racionalan ova dva sa slike “pokriju” sve na Dunavu ovde… Od tb do riba, sve ide napolje samo nek dođje…

Harley

Htio sam ovaj , cijena bila ok, nebi bio viška, sreća pa se nismo dogovorili , brzo je prodan

SMT

Uzmi ovo, da ne moram ja :stripii: :hi:… A i da budeš u trendu :stripii:

Evo priprema da puste i cenu…Ako već nisu…

Harley

Taj će koštati sigurno jedno 500€ 🤑  do pola od pola još toliko.