Graphiteleader

Autor SMT, Svibanj 29, 2019, 12:55:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

SMT

Gogice,

Ja sam u medjuvremenu shvatio da su ovi stapovi za bolje ribolovce od mene… sa ovima sam za zadnjih  150 izlazaka jedno  3x upecao, sto će reci  2%… Ali to se može podvući pod ono “ malo su prešli” ili “baba vozila”… znam da treba reci lovan ali i ovo ti ide u prilog…

Vidi, ovaj desni je šećer roba… Taman za tebe i tamo Savu…  Večeru ja plaćam jer ću te “izuti” za štap, biće skuplji nego u Midi :hi:

Nadji Prototype , kupi-pecaj i uzivaj… Ako to nije to, prosledi dalje…

Gogica

Hahahahaha....to to...ovi koji malo love sa puno km su mi najdrazi, ni ne znam za druge  :toothy12: :toothy12:
Bas izgledaju tip top  :ok:

Bio za vikend sa ekipom iz Zagreba na dunavu pa te probali potrazit na vodi....prosli bar jedno 100km ali ni ribe ni tebe na vidiku...doduse sreli neke ljude pa je bilo barem rakije  :uf:
Moram priznat da nisam naviknut na taj dunav koliko ljudi peca, strasno nesto....na savi onako par camaca tu i tamo neko sa obale....ko pustinja za ovaj dunav

SMT

Jesi ti video!? Rodeo…  Ko se na to može navici.. Razmišljam već godinama da odustanem u ovom periodu ali nikako da to i uradim…Od talasa ti se razbije kamen u bubregu… Od prošle godine se krenulo gledati sonarom ispod tvog čamca, ne stane se dok te ne udari…Ako stojis na krivini, ona se seče kao u moto gp, uvek možeš ostati bez 30-40m strune… Pazi se…

Bio sam naravno, bas sa tim motkama… Ne znam gde si me promašio… da sam znao, mogao sam ti odmah pare uzeti :stripii: :hi:

SMT

Ja sam manje više zadovoljan s onim sto imam... Ali mi je svakako zanimljivo...

Juče pričam sa ljudima iz Formaxa oko GL... sve je to i dalje na dugom štapu, bas u magli... Pregovara se u Japanu... Ništa sa Rusima... Paleta stapova u Japanu je mnogo manja nego sto rade za Ruse... Šta bi tu bilo dobro za nas, pojma nemam...

U Japanu su modeli Silverado, Corto, Vigore, Veloce, Belleza, neki morski modeli...itd itd... ako se ne varam

Ja lično, ne znam gde bih to koristio... Meni su to lepi i neupotrebljivi japanski stapovi...

Ruska ponuda je "vasiona" za to... Opet kažem, meni za dunavsko pecanje

Možda urade za ovo trzise, par modela... to zvuci mnogo dobro...

Sacekacemo... u svakom slučaju, pozdravljam inicijativu... prodaje se exist za velike žetone, pa mogu verovatno i GL koji su jeftiniji

P.S... Vidim da se kod Pedje u Kuli na KP oglasima pojavljuju neki od modela za prodaju, novi naravno... Pedja je ok lik totalno, preporuka...

SMT

Godinu, dve i ti stapovi meni dosade... Pa i Graphiteleaderi... nije do njih, do mene je... nekako nestane hemije.. jebem li ga...

I uopste to ime mi bilo nešto prepotentno, odbijalo me.. ali vremenom skapiras da nešto govori... neće to Japanci bzv dati, bez obzira na marketing...

Sećam se ovog Super Viva kad sam uzimao, bas sam bio skeptik... kao, " šta tu toliko koji k...c košta, štap ko štap...

To i jeste verovatno tako... Ja ne znam da mi je skoro seo neki štap kao ovaj Super Vivo.. a promenio sam i neke druge GL i svašta nešto, drugo...Ima sigurno boljih stapova dosta ali jbt, bas mi se čini da ga neću menjati za ništa... evo se , dve godine družimo, bas smo se namestili jedan na drugoga... Sto bi lovci rekli,"upucan je"...ja ne mogu trenutno zamisliti ovaj jesenji-zimski dzig bez njega... Svaka upecana riba s njim mi mami osmeh... Nekako bas uliva sigurnost, jak je u pm... Kako taj udarac prenese i uhvati kontru, aufff... po mom ukusu :hi:
Ne znam šta Rusi kažu, a nešto me ni ne zanima ...ali po mom skromnom mišljenju, bacanje voblera ili  ne znam čega sto nije dzig, lov riba koje nisu smudj i som je, greh.. I da, ja to ništa ne motam na masinicu kao oni... "motam" na štap, ne radi me ono uopste...

Koju god glavu u kutiji uzmem od 10 do 50 g on to nosi... sad da ja tu ne pravim neke disertacije na temu težina  glava... njemu je svejedno, oseti svaku od spomenutih, manje više isti mu k... , lovi na svaku jednako...šta bih ja tu sada palamudio... Realno, mogao bih samo s njim da pecam smudja... sve ostalo je visak... jbt, mogao bih novi motor uzeti za kusur da sam pametan..

Mene ti materijali ne zanimaju, može biti štap i od šećera ako radi posao... samo ovo kad uzmeš u ruku, vidiš da je to čist grafit..

Evo nakon 2 godine i kratak komentar, dobar štap... Treba uzeti s rezervom, jer sam otupeo od GL i Honde :stripii:  :stripii:  :stripii:

Ako ga ne izlomim negde na čamcu, kako ga bacam, javim se za neko vreme da li sam promenio mišljenje...

Pedro

SMT lep stp nema šta...
Ja kad tako neki štap volim a hoću da ga menjam da bi probao drugi tražim mu mane,na kraju to bude kvalitetniji sprovodnici lepši štap ili boja konca jer su blankovi koje ja mogu da priuštim od today čarobna t35-40-45 manje više isti po osetljivosti samo se razlikuju po težini
A ovaj tvoj ima gadnu kariku menjaju to uzmi nešto lepše 😂

mossi

Od svih GL-ova imam jedan i samo taj jedan sam držao u ruci. Vivo Nuevo 12-46 u 244cm.

Dobar štap, čak jako dobar.
Da li je prevazišao moja očekivanja .. jeste.
Da li misim da bi nešto trebalo da bude bolje, takođe.

Pro:
Lagan, brz, rad u punom deklarisanom opsegu, progresivnog opterećenja - prima blankom svu težinu tereta na ozbiljnoj ribi, ...

Con:
Sam vrh malo deblji i vizuelno krući od onoga što bih ja voleo.

Što se tiče opreme, to je u skladu sa cenom.
Da li bi ga preporučio nekome: DA!

Pre neki dan sam proveo neko vreme recimo 2h na stajaćici koja ima dubinu 0.5-2m i za tu vodu je 12-46 neadekvatna alatka (može ali ako nema druge opcije), koji bi bio odgovarajući trebalo bi probati nekoliko tih modela slabije gramaže.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Dr.Motte

Pitanje za SMT-a, imao si ili imaš još uvijek Daiwu Morethan Branzino AGS a imaš i Graphiteleadere pa mislim da bi bilo zanimljivo da ukratko napišeš usporedbu između ta 2 štapa. Znam da ima tema za jedan i drugi ali bilo bi zgodno iz prve ruke usporediti prednosti i mane jednog nad drugim . Koji je oštriji, bolje osjeti, bolji za muvanje, voblera i slično..
Branzina imam i zanima me baš usporedba a mislim da bi bilo zanimljivo i ostalima pročitati iskustva iz prve ruke.
To je nekako sam vrh štapova a kad već imamo nekoga tko ima oba bilo bi lijepo da ostane pisani trag :)

SMT

Imam taj štap, naravno... Branzino... to je vrhunska motka, za mene najbolji koji imam... Gledao sam i druge morethan branzino i nijedan u drugoj gramaži i dužini mi se nije dopao... Ne čeznem za njima...

Pokušaću to objektivno i nestručno iz glave uporediti... Graphiteleaderi su kod mene namenjeni za dzig, neke sitne mane imaju... Recimo na Super Vivu mi je trebalo dosta da se naviknem na tu debelu drsku ali to je sve stvar ukusa... oba Graphiteleadera kod mene pecaju jesen-zima= smudj-dzig i dobri su za to... ustvari, za mene vrhunski... mislim da je privilegija loviti smudja na te stapove... za sve drugo ih verovatno neću ni probavati, osim ne ciljanog ulova soma... Lagani, brzi stapovi, tankih i osetljivih vrhova(sto je prednost), velike snage... ne znam sta bih trazio više od jednog dzig stapa...
Eva, karike, materijal, izrada, to je sve sami vrh... i bilo kakvu primedbu na to nemam... osim zakacke za udicu koju ne stavljaju, to me užasno nervira...

Sto se tiče morethana Branzina, da ne ponavljam ovo gore sto sam napisao... Ja ne vidim gde on zaostaje za GL... A vidim gde je bolji... Prvo, balansiraniji je...

To je štap koji možeš koristiti cele godine, za bilo koju ribu i tehniku... ja koristim za dzig i vobler... somcad, smudj, bucov, sve ide... graphiteleadere ja lično ne dozivljavam tako...

Jednako oštar kao mali protyipe ili tu negde... Nosivost mu je bolja...osetljiv, brz, lagan... Ergonomija stapa bolja nego na Graphiteleaderima...Nema šta da se navikavaš... čim uzmeš u ruku, naviknut si...

Završna obrada vrhunska, kao i sama izrada, spoj gornjeg i donjeg dela odlican... AGS karike kao da su od betona iako sam procitao drugačije... ja sam sa njima dosta puta udario po čamcu, dobro ga nisam probusio... Tako ja mislim o tim karikama... Lepši štap od GL, elegantniji i tanji ali i to je stvar ukusa... Kakve sam letnje smudjeve od 3- 5 kg na vobler vadio sa njim, pa najezim se i sada...

Radi se o vrhunskim motkama... ovo je traženje dlake u jajetu...

Ponoviću, po meni Branzino upotrebljiviji štap...

Ono sto ne znam, jeste šta Daiwa radi sa tim modelom... zašto ga nema!? Zašto ima samo par modela branzina!? ima sad neki EX branzino, jel to to ili šta!?  Itd itd... Tu je GL sa ponudom vasiona za Daiwu... Meni je Daiwa kao brend generalno komplikovana...

Pre bih recimo otudjio Prototype nego Branzino... Meni je bolje legao od GL ako to može tako da se uporedi... A kažu da je za more... ja sam i dalje samo na Dunavu :hi: ...

P.S. Jedino bih za sva tri još u radnji zabranio kedere na njih😂😂😂...  Grehota je to, to može i na neke "običnije" stapove... iako ne treba robovati ničemu, ne mogu te dve stvari povezati... Ja sam samo varalicar, pa komentar iz tog ugla...

šajzika

Nije tema al taj brancin mi jedino zao sto nisam kupio,  bio je jednom na velikom popustu a ja se budala neckao. Nakon toga  sam bio u gostima kod Smta i cijelo vece smo bacali voblere s njim i malo sam bacao gumu sa nekom malom glavom i stap me odusevio.

Da tako moze stap osjetit i citat , nevjerojatno.
Imam Cd 7 28 koji je meni dosta osjetljiv i jako lijepo cita a ovaj ga takorec pojede.

Imam neke kemije vec u glavi ak se ikad pojavi na oglasima :stripii:
Audentes fortuna iuvat

Dr.Motte

Hvala na iscrpnom odgovoru  :occasion14:

P.S. Jedino bih za sva tri još u radnji zabranio kedere na njih😂😂😂...  Grehota je to, to može i na neke "običnije" stapove... iako ne treba robovati ničemu, ne mogu te dve stvari povezati... Ja sam samo varalicar, pa komentar iz tog ugla...

Tek na kedera dođe do izražaja prava osjetljivost..osjećaj kada ga usisa i "prevrće po ustima" a ti čekaš...uh...

tutnja

Citat: mossi  u Siječanj 03, 2023, 08:57:22 Pre neki dan sam proveo neko vreme recimo 2h na stajaćici koja ima dubinu 0.5-2m i za tu vodu je 12-46 neadekvatna alatka (može ali ako nema druge opcije), koji bi bio odgovarajući trebalo bi probati nekoliko tih modela slabije gramaže.

7-28 na nekih 8" uživancija, jedino još pitanje kakvi su na recimo štukama metar +..

Poslano sa mog LG-V50 koristeći Tapatalk

SMT

Citat: Dr.Motte  u Siječanj 03, 2023, 14:21:59 Hvala na iscrpnom odgovoru  :occasion14:

Tek na kedera dođe do izražaja prava osjetljivost..osjećaj kada ga usisa i "prevrće po ustima" a ti čekaš...uh...

Verujem ali nemam to iskustvo... valjda sve mogu, osim čekati ili odlagati kontru.. brz karakter, brzi prsti :stripii:  :hi:
Mrve oko mene ribu na kedere, mene ne radi, jednostavno...

Pisali smo i pričali o tom tj o osetljivosti stapova...

OSS  ili GSS je nešto sto oni sa ponosom isticu... Olimpic sensitivity system ili  Graphiteleader sensitivity system...nema to na svim njihovim štapovima, istaknu iznad eve gde ima... Npr, super vivo, nema... meni ne smeta, osetljiv je i bez toga...

Njihova priča je sledeća:

Praveći stapove shvatili su na raznim probama  da li je dobra ili loša osetljivost... E onda, za nekoga je bila dobra, za nekoga nije... oko iste stvari se dva ribolovca nisu mogla sloziti... posle su digitalizovali osetljivost na mnogim prototypovima i tako merili, kroz stvarni ribolov  i puno utrosenog vremena...

Ja imam Prototype sa OSS i stvarno bih mogao reci da je to užasno osetljiv štap...

Tako da ta njihova priča možda ima elemenata istine... Verujem da svaka kuća testira svoj štap na vodi pre prodaje, subjektivno mi se čini da kod GL to izgleda malo posvećenije.., možda gresim

tanak vrh i brz... vivo Nvovo Prototype sa OSS...

SMT

Citat: šajzika  u Siječanj 03, 2023, 13:54:39 Nije tema al taj brancin mi jedino zao sto nisam kupio,  bio je jednom na velikom popustu a ja se budala neckao. Nakon toga  sam bio u gostima kod Smta i cijelo vece smo bacali voblere s njim i malo sam bacao gumu sa nekom malom glavom i stap me odusevio.

Da tako moze stap osjetit i citat , nevjerojatno.
Imam Cd 7 28 koji je meni dosta osjetljiv i jako lijepo cita a ovaj ga takorec pojede.

Imam neke kemije vec u glavi ak se ikad pojavi na oglasima :stripii:

Iz ove perspektive i moje naknadne pameti oko tog stapa, pogrešio si... to je bas bilo i povoljno...

Nego je sranje sto toga sada i nema... ispada da je lakše kupiti GL u Rusiji nego Morethana... u Formaxu ima i samo jedan model novog tournamenta... to su njima prvi i drugi štap, a nema ih... Šta se tu dešava, pojma nemam.. LT-ova ima na kile

Ali kažu da i u Nemačkoj u njihovom predstavništvu Daiwa Evropa, toga nema...

Michael  ako ovo čita, nam možda može bolje objasniti od mene...

šajzika

Citat:Iz ove perspektive i moje naknadne pameti oko tog stapa, pogrešio si... to je bas bilo i povoljno...

Lako nam je obojici bit sad pametan. Vidim i sam da sam se zeznio  :uf:  :stripii:
Audentes fortuna iuvat