Graphiteleader

Autor SMT, Svibanj 29, 2019, 12:55:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

SMT

E... Traži se novi GL... Sad možda znam i šta bi... Dužinu 230-240 cm a da je HH... i međju 130 i više modela, to nemaaaa :hi: ...

E jbg... Nešto ćemo naći valjda, raspitujem se okolo kod kolega kakva su iskustva... Mislio sam severo Prototype ali izgleda ništa..  kažu da je bas za to rusko povlacenje na masinicu... Možda bude opet vivo Nvovo Prototype , ovaj put 802H... Ako ga "ulovim" negde...

Probati i dalje, nema gde... U Formaxu ništa i dalje od GL... Možda je to i bolje za mene :hi: ...

Treći po redu:

SMT

Bolest ipak radi svoje, hteo sam se leciti ali ne ide... Ipak, loše sam se osećao, guši me noću, znojim se bez GL :stripii:  :hi:

S obzirom da sam odustao od drugog Sportexa, ovih dana intenzivno u potrazi za još dva stapa... Probavao Zenaqa, Evergreena, Sportexe,  Tournamenta, svašta nešto... Šta znam...Sve ok, ne iskljucujem ništa...

Ušao sam u blagu paniku sto sam ostao bez GL... Ja ću novom Sportexu pridodati starog tj novog Super Viva 842HH... Kupujem ga drugi put( isti štap)... Da ne lutam i ne kupujem na pamet... Štapina je to ozbiljna...

Ja sam se prosto navikao na ovu kuću iako imaju mana, meni ne smetaju... Ne sumnjam da će Sportex biti dobar... Ali neka Super Viva tu, za svaki slučaj...

Tražim još jednoga... nadam se nekoga sto nisam imao... Nabavka toga jako teško ide, biće to sve teze za kupiti...

SMT

U toj tranziciji promene stapova, ja sam ostao bez oba koji bacaju te glave tipa 10 do 18g... Traži se jedan takav... Ja navijam da to bude opet GL... videćemo...

U nedostatku istoga, malo sam ovih dana to odradjivao sa Super Vivom... Zvuci čudno jer je on 22-80... ali samo tako zvuči... Na tu štapinu sam stavio neku tanku strunu ( nadam se da me niko nije video), mislim 1 pe i 3 dana bacao te gore spomenute glave uz obalu... Moram priznati da to ranije nisam radio jer nije bilo potrebe...
I dalje mislim da to po definiciji "nije to to", medjutim u praksi je to potpuno drugačije... Jako lepo se on snalazi i sa glavom od 10g na toj tankoj struni... Usudio bih se i manju baciti ali nemam...  od mnogo uslova zavisi ali štap definitivno ima veliki raspon šta sve može baciti... i nije to baciti samo, nego i kvalitetno raditi...

Ja sam i dalje u potrazi za tom nekom "čačkalicom" od stapa... Super Vivo će imati svoju staru namenu ... Ali zaista može da "premosti" šta god treba... E da, SSR- a ispali, 20 metara- meni dosta... ni to ranije nisam probavao... kad bih morao  da imam  samo jedan štap , možda bi to bio on... :hi:

Sitne glave, sitne ribice ali zanimacija lepa... Štapina ume da bude i štapić...

SMT

2+ meseca iz Rusije do Litvanije... i onda par dana do HR... Rekao sam da neću više... to toliko traje da sam zaboravio da sam poručio, prodje me volja :hi: !

Imao sam prototypove razne, još jedan je kod mene... uglavnom su svi sa oznakom MH... odlični su ali ja im uvek nadjem neku manu..

Sad sam se nameracio na samu oznaku H bez M... na dužinu od 236 cm i gramazu 15-50... to mora biti to....

Aspro za do 20g.. uz Super Viva treba da bude deo sekcije... neću ih više gomilati... idem sa ova dva + 2 stelle

Ako nije dobar, prelazim na bambus... :hi:

Mornar Popaj

Ja imam Aspro 20-70g pa se možemo zamjeniti u nekom trenutku, na kratko probe radi, ako budeš htio.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

SMT

Razmišljao sam i o njemu... On je HH... odličan... Super Vivo mi je HH i u toj dužini i sličnoj gramazi...

Hteo sam kraće... Kod mene je i ide u promet vrlo brzo... Uvek možemo razmeniti utiske a i stapove, probe radi :hi: !

Da nisam uzeo GL, ne bih u ovom momentu ni jedan štap platio preko 200€... Možda samo onaj Maximus...

tutnja

Čestitam situaciju i nadam se da će biti ono što si tražio
Čekaju se utisci i recenzija..

Ako ne bude, možda se ja nagovorim da ga opet imam

Poslano sa mog LG-V50 koristeći Tapatalk

SMT

Dodji ti da ti prodam exista, imam 2 kom... ti voliš daiFe.. :hi:

I Sg Paper, se pravi mrtav isto... :stripii: ... potrošio pare na auto

tutnja

Drage volje, ali nemam štap za još jednog exista
Ustvari imam i viška rola, eno ih na oglasima..
U svakom slučaju, čeka se recenzija motke

SMT

Biće nešto ovih dana, nadam se... Novi štap, nova motivacija... biće nekih noćnih izlazaka...

Za sada samo " suva teorija" tj osnovni podatci  o štapu... Težina, dužina, debljina vrha, nosivost....

Na njega ide stella fk 4000... uz Super Viva i stellu Fj 4000 i ako jesam i ako nisam pokrio sve situacije na Dunavu, to je to... Gubim fokus sa 3 ili 4 štapom, ne koristim ništa u meri u kojoj bi trebao...Ništa posebno za soma neću imati sto se dziga tiče , neka otpadaju u šta ne verujem!  Tu je i TP PG sa sporim prenosom za zimu ili za šta već bude trebao :hi: !
Idu tanke strune i tanke udice, fokus je na osecaju! Ribe sam gubio i dobijao, tu se ništa promeniti neće... Samo sport i izazov!

Ostaje još jedan GL koji bih probao ali mator sam i umaram se od tih nabavki, tako da... I ovo je bila kupovina na nevidjeno, to je bzv totalno!

Aspro sa OSS :hi: ... Nema torzite, hoće to meni smetati kod smudjeva!? Neće sigurno :hi: Hoće njima!? Neće se ni pitati... Čim mrdnu usima biće prokucani, to nije pretnja, to je obecanje :stripii:

Mnogi su zadovoljni sa njim, pa sto ne bi i ja bio :hi:

P.S. Uvek imam dilemu napisati nešto o ovim štapovima....Platim svaki GL, debelo! Zadnje od pribora sto sam dobio su glavinjare od Tunje i RJ...
Pisanja su krajnje subjektivna, meni  odgovaraju ovi štapovi vise od drugih... Imao sam iz dosade izlete zadnjih godinu dana ka drugim štapovima, nisam bio zadovoljan uopste... Navika je čudo!

tutnja

Je, navika je čudo..
I ja sam "nešto" smišljao i kemijao, obišao sve trgovine u blizini, našao ništa.
Moooožda 1 ili 2 blizu onoga šta sam "namislio" ali na tome je i ostalo.
Odrađuje mi aspro 7-28 zasad sve što treba, a za teže rabote ostaje norstream thor 40-130, može i on puno toga.

SMT

Nešto malo vremena je proslo... nešto malo sam i otpecao...

Meni ko zna koji GL, pa nemam više neko oduševljenje... možda je tako i bolje... Možda je ovo štap za mene, ide u tom pravcu...

Prvi utisci su super!

Aspro 792H... bas dobar štap...

Da krenem redom... Nabavka smarajuca, užasno... Ovaj Litvanac Alex, skroz korektan lik...Cena za jedan GL sasvim prihvatljiva... Pakovanje stapa tj futrola najnormalnija, kome je to bitno... Štap je u smislu izrade u apsolutnom kvalitetu, kao i svaki GL... tu greske nema... Tvrda eva, uvezanost karika, trn, neki spoj ili lepak da nije u redu, to ne postoji.... Ukusi različiti, meni estetika top... Ima Graphiteleaderov OSS kao neki skuplji modeli... Ponoviću sto sam već rekao, vidi se da se neko bavio projektovanjem ovog stapa i svih GL... Piterson ili Petrovic, meni svejedno ali pogodio frajer! Kako to objasniti u postu, nikako... jedino pecati sa njim, svako ko se iole razume u ribolov, primetice... Razočarenje jedino može biti ako neko misli da će loviti više nego sa drugim štapom, neće...

236 cm 15-50g u oznaci H, namerno kupljeno i za mene dobro izabrano...

Sad malo sa terena... koliko sam uspeo otpecati... Ergonomija u ruci dobra, drška ni mršava ni debela! Ručka do lakta... radi sa glavama od 10 do 25 g... ja bih bio zadovoljan i sa do 20g a sad već mislim da će u Dunavu baciti i 30 g... da kažemo da su uslovi i mesta neki normalni bili, oni koji su kod mene u najvećem procentu i zastupljeni... kad napišem raspon glava, mislim da u kontri ne kasni ni malo, sto je meni važno... moj subjektivan osecaj je da itekako primetim razliku izmedju oznake H i prethodnih MH koje sam imao... Čini mi se kao da sam i malo prebrz na kontri bio i da im cupam iz usta, čini mi se... štap zakucava ozbiljno i ide u pravcu  brutalnog( u pozitivnom smislu)... Apsolutno sam već sada siguran da sam dobio ono sto sam trazio... Osetljivost stapa ne bih dodatno komentarisao, to je vrhunski napravljeno.... Stella 4000 na njemu u dobrom balansu, mera za Dunav. Pričati o balansu na tezinama GL stapova, meni bzv... Tezi je sendvič za doručak koji pojedemo... Struna tournament mislim 0,14... A imam i neke bele tanke udice za koje svi kažu da ne valjaju a meni su dobre, bas ubodu... Ko ce ih ispraviti, neka samo dođje... Sve nekako složeno u pravcu finijeg ribolova...

Vobler (SSR 7cm) baci 20 m ili više nego sto meni treba... ribe upecane na ovu varku sa ovim štapom, meni sve normalno, ja ne vidim problem ako ga ima...

Dzigovao sam i sa manjim glavinjarama, kao puter sve ide... neće tu biti problema...

Sto se tiče riba, ideja je bila da se peca smudj... Sada sam siguran da ću i ako mi se ukaze prilika i soma loviti na njega... ne sumnjam u to uopste... ne umem to izmeriti ali snaga evidentna...

Za jednog dunavskog, savskog, ribolovca, smudjarosa ili kako god se ko voli zvati, po meni ovaj štap može pokriti većinu situacija...

Nisam za ovo kratko vreme lovio neke bas ribe vredne hvale ali biće, otom potom... Sad to držanje ribe, šta znam, niti su neke ribe niti je tu šta bilo za držati.. ja im potvrdim 2-3 kontre, to sve izadje bez opiranja... Al Ajde biće valjda i nekih vecih fisheva...

Imao sam Viva i Vivo Nvovo Prototype slabije gramaze vs Aspro u MH varijanti... Ja ne znam da li je ovo bolji štap, kažu da nije i treba verovati... ali će meni svakako biti mnogo upotrebljiviji...

Sve sto imam u kutijama ili veliku većinu varki, ja sam bacio sa ovim štapom... jebemu sve ako nije dobar, ustvari odličan...

Sto se tiče GL, ne verujem da ću više hemijati... ko zna...

Ej da, svideo se i drugaru pa uskoro stiže još jedan isti...

Valjda je to samo u mojoj glavi, pecao sam 2-3 meseca i sa nekim drugim štapovima jer sam rasprodao svoje GL.. Meni to nije bilo to ali ovaj zadnji komentar, sa velikom rezervom treba uzeti... meni leže GL i da se razumemo i oni imaju mane...

Ja sam vlasnik dva GL i mislim da neću više raditi gluposti iz dosade... Da li mi treba treći!?  realno ne ali imam masinicu viska :stripii:  :hi:

Bistro svima!

No

Imam taj štap   :ok:
Počeo sam razmišljati da uzmem još jedan za rezervu, ako se ovom ne daj Bože nešto desi.
Do sada nisam nikada poželio uzeti duplikat

Štap je baš dobar   :ok: 

SMT

Jesam pogodio s opisom?

Ako sam nešto propustio, dopuni me..:

No

Ljudi koji nemaju pojma o temi obično pogađaju
Ti nisi pogodio s opisom, nego si na osnovu povećeg iskustva sa vrhunskim priborom, sasvim korektno opisao jedan izvanredan štap.
Na osnovu mog skromnog iskustva ne mogu reći ništa više i ništa dalje, od toga da bi rado uzeo jedan za rezervu.
Rado bi i jedan za crtu slabiji