Graphiteleader

Autor SMT, Svibanj 29, 2019, 12:55:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

tutnja

Svaka čast na opisu!
Nisam uopće sumnjao u to da neće valjati za ono što si mu smislio, samo sam čekao potvrdu.. ipak si imao top modele, a ovaj to po cijeni nije.
Može on tih 30 u normalnim uslovima, možda i malo preko, nisam imao prilike probati. Na kontri vjerovatno jesi malo prebrz, ovaj je jako blizu onog lovi sam
Što se držanja ribe tiče, tu tek nema brige, samo opušteno kad dođe dostojan protivnik, a doći će sigurno

Poslano sa mog LG-V50 koristeći Tapatalk

SMT

Sto se tiče Aspra, stigao je i Nidzi isti model istom linijom... Ovaj put iz nekog razloga mnogo brze nego meni... I dalje tvrdim da je štap sasvim pristojan...

Imamo neki dogovor sa bucke,  sa Mister No-om da ćemo pecati smudja s jeseni 2-3 dana zajedno...

Biće 3 ista stapa u čamcima, pa eto možda prilike da još doradimo temu... Iako, kako se meni čini tih stapova nema više u ponudi ili šta je preostalo na lageru... nisam siguran...

Ako budemo bili dobri kao na bucki, možda ih i prodamo...

No

Na Apatinskoj bućki smo bili dobri, nismo bili uspješni al smo bili dobri  :ok:   ponesem durbahere i oni do sutra ujutro u autu pokrepali  :uf: , bućkam, Jovan iskoči iz čamca i kupa se.  :uf:   

Ako realiziramo ovo zimsko pecanje, mamci nam ne mogu pokrepati a imam neki osjećaj da se ni ti nećeš kupati  :stripii:
Nema prodaje Aspra

Harley

Kupujem Aspro ako je za prodaju.
Living your dreams, do not dream the life

SMT

Aspro!?

Možda je rano ali reci ću da je to dobar štap... ili preciznije za ono sto meni treba...

Prethodna 3 GL koja sam imao, su bili bolji stapovi iz Vivo serije( izrada, oprema, materijal) od Aspra, ja tu nemam dilemu... Radi se o drugoj stvari, zove se upotrebljivost...

Imao sam stapove od 600-700€ koje koristim u 15% slučajeva... Preslab štap, prejak tok ili moj subjektivan osecaj da je tako, kako god... Kasnio sam sa kontrom, opterecivao sam ih u smislu " kad sam već platio da koristim svagde"... Gubio neke ribe sto nemam običaj... Osećao sam se glupo... Mislim da nije do stapova, nego do moje loše procene za upotrebu... Obično to ljudi kažu, kako kome šta legne i sl... Ja sam mišljenja da tu nema šta da legne, nego da kontra kod dziga mora biti u 10 cm a ne tamo negde iza ledja pa još dva koraka unazad dok ne upadnes u vodu iz čamca...

Aspro po prvim utiscima mi deluje, više od ocekivanoga... Tj biće upotrebljiv u mnogo situacija...

I dalje mislim da nema lošeg GL,samo skupih i samo loše procene za šta  treba... pogotovo posle  experimenta sa nekim drugim štapovima...

oto

Gl Aspro 772MH imam od siječnja 2022. godine. Uzeo sam ga za pecanje sa obale, glave do 15gr+ silikonci cca 10gr,SSR 7 i 9, manji dubokoronci, Husky i slični vobleri za smuđa. Štap sve odrađuje perfektno, sa voblera nisam imao ni jedno spadanje. Dva puta mi je dobar smuđ otišao kad sam koristio veće i deblje udice. Sa BKK 9060 2/0 i 4/0 skoro pa nema spadanja.
Štap je 124gr težak, balansiran i ima snage na pretek. Za čamac bih išao definitivno na Heavy varijantu.
Meni je grijeh na takav štap staviti mašinica težu od 200, 210gr.
Nakon trocifrenog broja smuđeva do 5kg max, par somova do 10kg i jednog tostolobika od cca 10kg regularno zakačenog za usta mogu reči da je štap za mene savršen. Savršena nije nabavka na neviđeno, narudžba i čekanje. Alex iz Litve to malo ublaži.

No

Aspro je i više nego dobar štap, za ribolovce koji hoće brzu i točnu informaciju što se dole događa sa gumom i koji potom hoće kontru sada i odmah.  :ok:

Do sada sam tražio i mjenjao štapove, ali mislim da sam sa ovim pri kraju igrice
Neću ga mjenjati, neću prodati ali bih volio probati za dlaku slabiji.
Recimo ista dužina, isti karakter ali umjesto 15-50 --- 10-40

oto

I ja stajem sa Asprom. Rasprodao sam ostale štapove i ostao mi je 772MH i 782ML. Za koji dan bi trebao stići 792H. To je to što se mene tiće. Sad  još ostaje pitanje s kojom mašinicom do 220gr upariti 792H, a da ima snage vuči 20-25gr glave + silikon. Ako je netko u nedoumici nije problem u Miholjcu uz kavu pogledati štapove.

No

Shimano Twin Power Fd 4000Pg

oto

Pričekati ću sa mašinicom dok ne stigne štap. Ali TP FD i XD FA u veličini 4000 su mi preteške. Imao sam TP FD C3000 i ona mi se čini preslaba za glave 20gr +. Trebalo bi mi nešto između.

Mariorhr

Onda probaj Daiwu Certate LT 3000D, 225gr je teška

oto

U planu je tako nešto. Tijelo veličine 4000,a rotor i špula od 3000.

No

Zvoni mi ovo  260 gr "preteško"  :uf:

Pokušavam razumjet ali mi ne ide

oto

SMT

Sto se tiče Dunava iz čamca, da budem precizniji G Podunavlja MH je donja mera... Ja sam mišljenja da u MH varijanti na tom terenu ne možeš svagde proći... lično sam se kroz više stapova uverio u to... uzivanje je pecati sa tom oznakom na adekvatnom mestu... Štapici bombona :hi:

Više puta smo to i rekli ako nekome može pomoći... Čamac na spomenutom terenu je H i HH...

Ako pogledaš u Midinu ponudu, nabrojaces 130-150 modela GL, vrhunska ponuda... Ako se udubis, od te cifre ćeš naći možda 10-tak modela oznake H i HH... i jedan Extra H... To su uglavnom Vivo serije, Aspro,Tiro,Severo čini mi se...

Tako da tu i nije izbor prevelik za nas čamdzije...

Ej da, s akcentom na dzig...