Graphiteleader

Autor SMT, Svibanj 29, 2019, 12:55:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

pajdo77

Ako je to štap sa kojim se može raditi u gramažama koje pišu bio bi to jedini koji bi mi trebao za života. Nego gdje ga držiš? Čisto informacije radi

Poslano sa mog POT-LX1 koristeći Tapatalk

tutnja

Vjeruj mi da može. Idu fino i ispod donje granice, može i malo preko gornje, bar metal i vobleri, jig nisam probao.. vjerovatno može ali je pitanje koliko je udobno..
50-gramca sam probao sa 30g plus silikon nekih 18-19g, znači u gornjoj.. Srednji protok, ne preduboko, apsolutno nikakav problem, dojam je da može još. Za Dravu i Dunav to ne mogu tvrditi, puno su "jače" vode od ovih mojih.. možda se pruži prilika za probu jednom..

Poslano sa mog LG-G6 koristeći Tapatalk

SMT

Čestitam kupovinu, bravo… Ti si Aspro seriju sebi izgleda definisao… Ja bi i dalje “šarao”…

Eto, ako ti taj 50-gramac bude jak, možda te mogu rasteretiti za njega… Da ga tu po Dunavu proverimo od kakvog je materijala… :hi:

tutnja

Hvala kolega
Odgovaraju mi i dizajnom i akcijom i ponašanjem, tako da ne tražim dalje..
50-gramac ostaje definitivno kod mene, kraći je i jači, najbliže univerzalcu.
Ovaj 42 po prvim dojmovima zbog dužine djeluje nešto "mekše", lakše i brže se savija. Ima bar prve 3 vodilice od role znatno veće, ostale tu negdje, plus duži (2,62 naspram 2,37), tanja struna, trebao bih dobiti baš dosta na daljini izbačaja.. vidićemo već danas
Namjenjen prvenstveno za jezera, snage ne sumnjam da ima više nego dovoljno, samo da vidimo te finese..

Ako bih se i rješavao nekog išao bi 16-gramac, jer me već neko vrijeme "žulja" novi Vigore 2,24m 5-21g, regular fast, rasni bass blank i vobleraš.. E sad, koliko bi mi "legao" ne znam, a vremena za isprobavanje i igranje nemam dosta ni za ove

Poslano sa mog P10_HD_EEA koristeći Tapatalk

shadow

Citat: SMT  u Lipanj 28, 2021, 18:43:44

Super Vivo vs Vivo Prototype… 255 cm vs 240 cm ukupne duzine… 169 g naspram 134g ukupne tezine stapa… TB 22-80g vs TB 10-42g… Prototype ima OSS sistem i deluje “nabarenije”, Super Vivo-bez

9 protiv 9 karika od kojih su na jednom prve dve dvostope… Trnovi su gotovo identicni i razmak izmedju gornjeg i donjeg dela, tu negde…

Pozdrav kolega

Često čitam Vaše izveštaje sa vode kako o ulovima tako i o priboru...
Svaka pohvala na iskrenosti...samo tako nastavite...
Vidim da imate i ovog super viva...
štap stvarno izgleda super ali nigde ništa o njemu nije pisano pretpostavljam zbog cene.
Možete li malo opisati štap...šta i koliko može na Dunavu..
koliko nosi od do...kakav je na ribi i slične stvari.

Hvala puno.

Pozdrav iz Vukovara

miha

Jako teško ćeš pokriti sve situacije.. sto ljudi, sto ćudi..
Svatko ima neki svoj stil pecanja, tehniku, očekivanja i prohtjeve od pribora, različite vode i situacije.. Vrlo je nezahvalno nekome preporučiti nešto, pogotovo od tih skupljih motki, a ne biti subjektivan.
Imaš dosta rasprava gdje je nekom jedan isti štap motka, drugom špageta, trećem ok, četvrtom tako-tako..

Meni osobno Aspro 792H 15-50 nešto najbliže univerzalcu od svega što sam dosad probao. Iako je projektiran prvenstveno za džig i tu je vrhunski, sasvim fino se snalazi i sa voblerima, metalom, glavinjarama.. opet ponavljam, meni osobno (iako i dosta Rusa tvrdi isto). Najmanje što sam bacao je rozante 63 i na manjim daljinama (20-25m) ga odrađuje i više nego pristojno. Najveći koji sam probao fangbait 140, 38 g bez brige i pameti. Džig po meni od 7 g naviše ali to nije "moj teren", majstori sigurno osjete i manje.. te granice su isto rastezljiv i subjektivan pojam.
Najteže sam bacao 30 g plus orka 12 u nekom srednjem toku, nikakav problem. Teže nemam, a zasad mi ni to ne treba, 10-25 mi odrađuje većinu posla.
Sve u svemu, da moram imati samo jedan štap za sve, on bi to bio definitivno

Drugi mi je 782ML 3-16 g koji sam uzeo za laganeze čačkanje bandara i štuke na jezerima, lakši džig i vobleraj smuđa, pa i bucova na rijekama. Nije bio puno u akciji zbog manjka vremena, ali i to malo se već dokazao, može puno i nije nimalo bezazlen, iako da ima model 1-11 u toj dužini, uzeo bih njega

Treći, koji stiže za dan-dva opet Aspro, 872MH 10-42 čisto da pokrijem jezerski ribolov jer mi je 50-gramac definitivno prejaka i nemilosrdna motka koja u tim uvjetima ne daje ribi ni najmanju šansu. Plus trebam pokriti neke situacije i pozicije gdje mi treba prilično dalek izbačaj.
Bacači su za svoju dužinu više nego odlični, ali ne ide preko neke granice, pa utanjujem i strunu i "produžavam" motku. Nadam se da ću dobiti ono što tražim, a biće prilika i za probu na tekućim vodama.

E sad, opet je to sve subjektivno i dok ne probaš štap osobno, otpecaš malo i uloviš nešto, ne znači ti baš ništa..
Onako na prvu štap kao štap, šta ima tu za te novce.. vremenom pokazuje i dokazuje, te neke finese, finoća i nježnost na izgled, a kad zatreba snage koliko hoćeš..
Meni opravdava cijenu do centa, a iako se kratko družimo, sad bih bio spreman dati i dosta više za njega.

P.S. Ne bih imao ništa protiv isprobati i nekog super viva ali mi dosta i ovo zasad na neviđeno

Poslano sa mog P10_HD_EEA koristeći Tapatalk

SMT

Citat: shadow  u Srpanj 06, 2021, 12:01:59
Citat: SMT  u Lipanj 28, 2021, 18:43:44

Super Vivo vs Vivo Prototype… 255 cm vs 240 cm ukupne duzine… 169 g naspram 134g ukupne tezine stapa… TB 22-80g vs TB 10-42g… Prototype ima OSS sistem i deluje “nabarenije”, Super Vivo-bez

9 protiv 9 karika od kojih su na jednom prve dve dvostope… Trnovi su gotovo identicni i razmak izmedju gornjeg i donjeg dela, tu negde…

Pozdrav kolega

Često čitam Vaše izveštaje sa vode kako o ulovima tako i o priboru...
Svaka pohvala na iskrenosti...samo tako nastavite...
Vidim da imate i ovog super viva...
štap stvarno izgleda super ali nigde ništa o njemu nije pisano pretpostavljam zbog cene.
Možete li malo opisati štap...šta i koliko može na Dunavu..
koliko nosi od do...kakav je na ribi i slične stvari.

Hvala puno.

Pozdrav iz Vukovara

Hvala na komplimentu, hvala na pozdravu :hi:!

Vidim da si na Dunavu, pa će ti možda biti interesantno… Tu smo, blizu… Konfiguracija terena ista, slična…

Prvo, Vivo serije su napravljene za dzig, to je opredeljenje kada su te serije u pitanju… Nama dunavskim ribolovcima je to presudno… Za ostale tehnike, šta nam preostane… Zna se šta znaci ribolov smudja dzigovanjem i šta tu treba… Ličnog sam mišljenja da je dzig najzahtevnija tehnika na Dunavu, pa tako i za pribor… Najviše ga “habamo” i najviše trazimo kroz njega… Trazimo savršeno ili blizu toga…Moj komentar je iz tog ugla, a verovatno deo primene može i na ostale reke, Savu, Dravu, Tisu, itd… Ako nešto i pogresim, neka se ne zameri… Slab sam “tester” pribora, samo sam korisnik…

Drugo, super Vivo je super štap… Ja bih rekao, brutalnost i suptilnost ako to može zajedno… I mislim da sam objektivan kad to kažem… Sve sto je razvijano kroz Vivo serije je stavljeno u Super Vivo, tj nadogradjeno… Najsavremeniji grafit, najnaprednija tehnologija, najbolja oprema, jednom rečju ultimativan štap… Do izlaska novoga, onda cena pada ali to je druga tema, komercijalna… mi smo samo ribolovci, korisnici :hi:

Ja nisam neko ko se “ pali” na materijal ali prosto kad uzmeš super Viva u ruke i neki drugi GL, to se sve jasno vidi… Recimo mog lesatha CX kojeg mnogo volim i borim se da ostane kod mene,  kad staviš pored, izgleda kao Germina…Dakle, kvalitet izrade 102%, halter, karike, sama ta čvrstina tog poveza je na visokom nivou… Žalosno  bi bilo da je drugačije…Ja bih rekao čist grafit je u pitanju, oni kažu Torai T1100G( šta god to bilo), možda je isto… Tehnologija same izrade( pletenje- ceo stap) daje neverovatnu osetljivost vrhu, uz fantastičnu brzinu, prokucavanje je nemilisrdno, kako mi kažemo “zlo i naopako”… Slozicemo se da kada je dzig u pitanju, to je velika prednost… Štap deklarisan na 22-80g u težini gore navedenoj na nekoj od etiketa je nepotrebno komentarisati… Taj prenos udarca ribe ( smudja) je nešto sto je teško opisati kroz post, ja bih to preveo kao munjevitu informaciju mozgu zašto se mi bavimo ribolovom, proizvodi taj sjajan osecaj… Kao u onoj reklami za Coca Colu kad se foliraju, samo je ovde stvarno…Sve u svemu, štap daje osecaj moći… Mislim da nije za ciljano varalicarenje soma, zbog smudjevskih performansi ali sam siguran da veliki procenat brkatih ako se bar malo kockica slozi, ide napolje, tu mislim i na one najvece… I to ću reci, bez problema… Štap je vizuelno efektan, mada ja ne volim taj konusni izgled… Dolazimo do te kičme, kako je zovemo… Tu taj konus odradi svoje, savija se do jedne tačke a onda on ribi počinje da “ krivi kičmu” , da je mrvi… Kao kad te rvač uhvati u parteru u poluge… Ja volim “da osetim krv”, da potvrdim dve tri kontre, da imam inicijativu, to uspevam sa njim, ništa romantika… Tako bih ja opisao ponasanje na ribi…

Oko raspona glava bih rekao sledeće, ja sam bacao 10g sa njim i 50g sa gumom… Ne volim ni jedno ni drugo da radim sa njim, nego sam negde izmedju… moj utisak je da može još i manje i još i više bacati ako pofali… Ja to ne radim, imam druge stapove… iz tog ugla gledano, može biti jedini štap na Dunavu za dzig… Ja voblere nisam bacao sa njim, niti planiram…

Veličina masinice koja ide na njega je shimano 4-5000, recimo daiwa LT 5000 ili stare u vel 3500/4000… Sta znam, 270 do 350g, ko kako voli… Ne gubi i ne dobija se puno u balansu…Meni ta veličina daiwe, vizuelno prevelika ali ne fali joj ništa… Mišljenja sam da takav štap ne treba “ gušiti” masinicom, nego uživati u onome šta on pruža… Na takvom kvalitetu, masinica treba biti skupljac strune, pa makar se ona i stella zvala…

Moja jedina zamerka štapu je nešto deblji rukohvat, to sam negde i spomenuo… Ali to tako mora biti zbog tog konusa… Nekome to uopste ne smeta, i meni sve manje…

Da, nisam komentarisao štap zbog cene… Vidi se velika razlika okom i laički izmedju super Viva i recimo ovog moga Prototype a , kao i ostalih GL…

Mislim da su i Japanci i Rusi, preterali sa cenom, pa makar bilo i za bogato rusko tržište… Košta kao dva protype a  ili 3 neka druga…  Nemam običaj da komentarišem cenu ali reci ću na ovom našem maternjem jeziku, da bolje svi razumemo : SERU previše bez obzira na kvalitet…

Ja sam ga namenio za ovakve ribe sa slike,  jesen- zima, siguran sam da mnogo mnogo veće idu napolje, bez da se pitaju puno… Imaš gore snimak ponašanja sa nekim somcetom ali to je igra za njega… Dečija…

Mislim da se kroz ovaj štap tražilo, od boljeg bolje… Treba pecati sa njim intenzivno da bi se ove moje reci potvrdile… negde će se to pokazati, kad treba da prelomi oko nekih sitnica… Za ribolovca koji zna šta hoće, sitnice često znače ulov…

Nadam se da nisam odmogao :hi:… Ne može text o ovakvom štapu da izgleda puno drugačije, bilo bi neozbiljno sa moje strane.  koliko god sam nestručan…. Svakako, Super Vivu ovakva promocija  nije neophodna…

U svakom slučaju, možda je za te pare bolje otići na more… Samo, šta posle :stripii: :hi:

Bistro i srećna kupovina!

tutnja

Vidim da je kolega Miha kopirao moj post sa drugog foruma, koji je bio "kratki" odgovor na pitanje oko tri štapa koji pokrivaju sve situacije
Ne postoji to, ali za moj stil i uvjete ovaj 15-50 bi u nuždi komotno pokrio baš sve..

shadow

Hvala na odgovoru kolega SMT.
Kao i obično vrlo slikovito objašnjeno.
U njihovoj gami štapova vidim da postoji još jači štap od ovog Super Viva....bar na papiru
Vivo Nuovo xh...
Da li ste Vi kolega SMT ili netko drugi, možda probali taj štap i koliko je on sličan Super Vivu.

SMT

Ne, nisam probao… Nisam ga ni video… To je dužina kao super vivo, taj je  extra heavy…Pretpostavka je, da je jači, bar po deklaraciji… Prelep štap i duplo je jeftiniji u svakom slučaju… I ja sam razmišljao o njemu, kao o jednoj od opcija i to da ga kupim na nevidjeno … Ali eto, Super Vivo sam 3x držao u rukama, pre kupovine, pa sam približno znao šta kupujem… Mada su meni 2-3-4- ti utisci o štapu bolji tj posle nekog korišćenja na vodi…

Ako se ne varam neko je ovde u temi od kolega pitao za taj štap ili isti kupio… Pa može da nam podeli svoje utiske, da ne nagadjamo…

tutnja

Kupio ga nikola1982 ali mudro šuti, nije lajavac kao mi

ALU-bel

maverick

O leb te...pa ja jedini izgleda nemam takve stapove  :eek:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

SMT

:stripii: :stripii: :stripii:

Samo padaju maske…

Mr Alu Bell je tajanstven… Ko zna, možda mu je ovaj samo za babuske!

ALU-bel

To je samo za one preko 80...  :stripii: :stripii: :stripii: :bye: