Graphiteleader

Autor SMT, Svibanj 29, 2019, 12:55:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mossi

Danas 3. Pecanje.. prethodna dva sve sami bucovčići max 1kg.. 20+ komada..

Na sreću danas ipak smuđarci na gumu.. 2kom oko 500gr.. ni porcijaš.. plivaju...

Ali ... Ovo je tema o štapu..

Bacao sam glave od 8 - 25gr..
Voblere, male plitkoronce,
dubokoronaca do 12cm ...

Baš dosta vrsta i dosta dugo.. 4-5 sati.

Smuđevi su došli na 14gr glavu, guma 10cm.
Oba su lupila ko čekićem!

Imao sam još 3 dešavanja.. jedno mekano uzimanje, jedan udarac i jedan kvrc..

Štap je definitivno prava mala zverka..
Ostaje čekanje neke lepše ribe...
To se moglo desiti večeras ali ide dosta panjeva pa mi nije bilo baš o glavu da zveknem o nešto...

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Ervin

Idemo dalje sa testiranjem granica. Još uvek čekam slinavca za ultimate test, ali nije ni ovo loše.
80 cm koje je Vivo Nuovo odradio bez da se oglasio dril na roli. Savio se u kiflu i ispumpao ga bez problema.

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

SMT

Bravo Ervine…

Čuo sam i ja da su to dobri štapovi, ti Graphiteleaderi… :hi:

mossi

Bravo Ervine!

Dopada mi se priča o našem modelu. Ali samo što se smudja tiče.. slinavci.. neka hvala.. ima štapova i za to!

ossa

Ervine ako ti cedejci više ne trebaju ja ću da ih udomim. svaka čast na ulovu.
Naidju krize, drukcije grize...

Ervin

Fala momci... :hi:

@mossi
Nemoj misliti da ciljano vijam slinavce, ja to i inače retko radim, a onda već uzmem i primeren pribor.
Ali,...na Tisi se jaaaako često događa da prilikom ciljanog lova smuđa uleti slinavac. Čini mi se dosta češće nego na Dunavu. Takva je reka...

@ossa
Starog CD-a ne prodajem iz emotivnih razloga, a ovog drugog kojeg sam izgustirao sam već prodao (vrlo brzo nakon nabavke Graphiteleader-a).

mossi

Ervine, prizivaš ga...
Znaš onu staru Kinesku poslovicu: Pazite šta želite, moglo bi vam se i ostvariti!

Gogica

Može samo za info, gdje kupit ove stapove? Vidim da ima nešto po Latviji i Švicarskoj ali naravno bez carine :)
I koji sad od ovih svi cuda i cudesa bi preporucili za neki Savski Jig a da ipak ostane ispod 500eurica.
Hvalaaa

SMT

Od Zg do NS imaš oko 3,5h-4h vožnje…

Dodji da platiš večeru, pa ću ti sve ovo sto sam napisao u postovima, objasniti… Znam gde se dobro jede…

Kako da te ojadim za 500€ ovako… Ne ide… :hi: A mozda ni ne kupis, pa ostane lova u dzepu…

P.S.. Ta kombinacija iz Švice je ok… imaš tu u postovima o Vivo serijama… Taj Aspro dolazi kao najbolje od GL u smislu uloženo-dobijeno, čini mi se…

Šta znam, nemoj to kupovati na nevidjeno… Skupo je to sve… Mislim ja bi ali to nije pametno….

Gogica

Citat: SMT  u Rujan 06, 2021, 10:45:04

Dodji da platiš večeru, pa ću ti sve ovo sto sam napisao u postovima, objasniti… Znam gde se dobro jede…

Kako da te ojadim za 500€ ovako… Ne ide… :hi: A mozda ni ne kupis, pa ostane lova u dzepu…

P.S.. Ta kombinacija iz Švice je ok… imaš tu u postovima o Vivo serijama… Taj Aspro dolazi kao najbolje od GL u smislu uloženo-dobijeno, čini mi se…

Šta znam, nemoj to kupovati na nevidjeno… Skupo je to sve… Mislim ja bi ali to nije pametno….
Hahahahaha....mislim da bi to bila top ideja :)

Kupit cu ja na nevidjeno ali bi svejedno dosao u goste :toothy9:

Svicarska mi se cini super ali samo ne znam kakva je prica sa carinom....znam da je netko napisao da mu je poslao iz njemacke gazda pa me samo zanima kako je to dogovoreno ?

SMT

Nas ima raznih… Pokušaću biti polu ozbiljan… Možda je ovo post za školicu smudja ali ima dodirnih tački sa graphiteleaderima…

Uvek je bilo onih koji znaju i onih koji vole, ima i nekih trecih, cetvrtih, petih - meni nedefinisanih… Ja kažem uvek da pribor ne lovi ali da li je to bas tako… Evo malo i kontradiktornosti sa moje strane…

Ribolovac je evoluirao, užasno napredovao zadnjih 15-20 godina…Postao je ribama preozbiljan protivnik… Lovi dosta, bez obzira sto većina govori da je pre bilo mnogo više ribe, njega ta priča ne interesuje, on ima svoju… Računa da je dobar, onoliko koliko mu je zadnji izlazak bio dobar…On samo ide i peca, fokusiran, treba mu i adekvatan alat, jel da… Naučio je da se smudj ne lovi samo u sumrak kad je cug, kad pridje obali, itd itd… Kako se prenosilo sa kolena na koleno … Naučio je da ga lovi ceo dan, tj onaj ribolovac koji ima takav pristup, da budem precizniji… Naučio je da ga traži a manje čeka…Lovi ga po najvećem suncu, u najvecoj dubini, na nekom netipičnom mestu, itd itd… Lovi ga kad nije jako gladan, treba mu lak i osetljiv štap za to, bez dileme…Lovi ga satima u jednom izlasku…Naucio je da uvidi razliku izmedju obicnog i vrhunskog stapa i da to iskoristi… Da li je to GL ili neki drugi srodan, varijacija na temu… Stav, štap je štap nije uvek ispravan i tačan…Sve je to jedan istinski Hunter  naučio…Kako god to zvučalo…

Koliko god mi bili komandosi, išli u teretanu i ne znam šta, kod takvog pristupa ribolovu, lagani pribor pravi razliku i po meni više lovi…Više se baca sa njim… Osecaj ili filing koji takav pribor pruža, teško je kroz post opisati… Mi pecamo za taj osecaj, jel da…Graphiteleaderi sigurno spadaju u lagani pribor, pored mnogih dobrih drugih stapova…

Vrede li toliko!?

Mislim da gore spomenuti pristup odredjuje to, koliko god mi bili ljuti na trgovca i proizvodjača…

:hi: Ako frižider neće patiti, ako se to voli, zašto da ne!? To je ipak na kraju dana samo jedan ribolovacki stap, nije nesto nedostižno…Neko to brzo kroz cigarete spali…

Vredi li iphone Made in China, 1000 žetona!?

SMT

Citat: Gogica  u Rujan 06, 2021, 15:14:41
Citat: SMT  u Rujan 06, 2021, 10:45:04

Hahahahaha....mislim da bi to bila top ideja :)

Kupit cu ja na nevidjeno ali bi svejedno dosao u goste :toothy9:

Svicarska mi se cini super ali samo ne znam kakva je prica sa carinom....znam da je netko napisao da mu je poslao iz njemacke gazda pa me samo zanima kako je to dogovoreno ?

Dodji, dodji… Ponesi tih 500 žetona…

Pokazacu ti grad iz nekog drugog ugla, nećeš ni pitati za GL…

maverick

Neka dodje u Osijek...Tunjo ce mu pokazati grad iz tog istog ugla za puno manje love  :stripii: :stripii: :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

SMT

:stripii: :stripii: :stripii:

Bato,

Juce smo pili kafu… Brinem za njega, nije to vise isti čovek…

Nesto se desava… Počeo je da brine za mir u svetu…

tutnja

Citat:

Ja sam pisao o tome. Nemaš šta dogovarati, gazda je ljudina. Ti naručiš, on prebaci u Švabiju i odande šalje, zna čovjek da carina "ubija" posao.
Ovako ide iz eu za eu i sve ok..
Uvijek se nađe način kad naši ljudi posluju

Poslano sa mog LG-V50 koristeći Tapatalk