OPA...

Autor Debeli šef, Lipanj 12, 2019, 12:10:11

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

ps

Još jednom se tresla brda, da bi se rodio miš.Navodno da su svi akteri ove priče oslobođeni, zbog nekakvih proceduralnih pogrešaka, ako je to istina,ništa neobično, to je bilo za očekivati.

Jožef1

ŠRU Baranje jedna je velika  :pottytrain2:   :pottytrain1: :angry5: Gdje i kod koga u Baranji da vadim ribolovnicu  :dontknow: Meni u baranji ako hoću pecati normalno,trbaju mi dvije dozvole te još dnevne  :icon_puke_r: neka idu u materinu. Tako nam itreba....
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

ibro dirka

Uzalud je to sve. Evo neku noć jutro dočekam na vodi i žali mi se čovjek. Peca šarana inače preko dana gdje ja najčešće odem tražit smuđa. Kaže mi čovjek da su pred njima dvojicom se u pola bijela dana ladno pušta li čamcem i lovilo ribu strujom. Samo su preskočili mjesto gdje oni pecaju. Nazvao je policiju i prijavio problem i za par trenutaka je jednom od strujaroša zazvonio mobitel i kaže jasno je čuo kako gospodin odgovara sa da dobro maknut ćemo se imamo dosta za danas...

nekinho

Ma gadi mi se sve to  :violent1:

vedro

Citat: ibro dirka  u Rujan 30, 2019, 15:16:47
Uzalud je to sve. Evo neku noć jutro dočekam na vodi i žali mi se čovjek. Peca šarana inače preko dana gdje ja najčešće odem tražit smuđa. Kaže mi čovjek da su pred njima dvojicom se u pola bijela dana ladno pušta li čamcem i lovilo ribu strujom. Samo su preskočili mjesto gdje oni pecaju. Nazvao je policiju i prijavio problem i za par trenutaka je jednom od strujaroša zazvonio mobitel i kaže jasno je čuo kako gospodin odgovara sa da dobro maknut ćemo se imamo dosta za danas...
A ljudi treba uzeti stvari u svoje ruke.  Dok se to tako tolerira neka udaraju sa strujom dokle god mogu, nek sve izlove.

maverick

Ibro, ta priča je s Drave ili Dunava
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ibro dirka

Sa Dunava. Nisam sad išao skoro mjesec dana ali u 8. mjesecu sam na kolektivnom dobijao lijepe smuđeve i kako kaže matori sve su rasterali. Radio je i na gumu i na vobler a sad jedino da neznam da je na kukuruz ili lepicu počeo smuđ udarat pa ga ne dobijem ali vidim da ni nema aktivnosti na tom dijelu.

Jožef1

U 8 mjesecu, smuđ više udarao na kukuruz nego šaran, na Dunavu, ništa čudno ali zanimljivo  :dontknow: Sve se to pročulo, došli kur..ni sinovi - s oproštenjem, i sve potamanili s strujom  :veryangry: Da mi Dunav nije pod nosom, najradije bi išao na pecanje u HU! To što sa obale nakon 10-15 izlaska dobiješ smuđa u mjeri (za mene je to min. 45-50 cm) te pokojeg češlja (balina) sve je to sr..... Ne okrivljujem ove bantite koji to rade, već bosove koji im to dozvoljavaju. Gamad parazitska  :baba:

maverick

Reći ću nesto ali da me krivo ne shvatite...naravno da ribe ima manje i narvno da lopova ima više i naravno da ima više modernijih pecaroša koji uz elektroničku opremu i bolje stapove sigurno love vise nego ikad prije...ali reci cu vam i jos nesto...smuđ i to pogotovo on...miče se od napadnutih mjesta....gdje god mi vrsimo pritiska on se malo pomakne...i to nisu pomicanja vezana za sam vodostaj ili dobr godine...vec...bude on tu negdje ali malo dalje...Naravno ima prijelaza , limana...i sličnih zapreka koja su konstantna...naravno povremeno....ali i pecaros se to mora prilagoditi koliko god je to moguce....Znam da smo svi poprilično tašti i da svakom smeta kad mu se nešto kaze..i sam sam nekad takav...ali evo uzmite moj savjet onako čisto dobro namjerno...Ja lovim iz čamca i na Dravi i na Dunavu...i često znam izaci van i loviti s obale...i 90 posto mjesta gdje lovim je dobavljivo s obale...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Jožef1

Jel mi vršimo pritisak na smuđa  :sha: bilo s obale ili iz čamca, sa lošijom opremom ili pošteni sportski ribolovac sa elektronikom ili sa vrhunskom opremom uopće je nebitno jer znamo kako se smuđ ponaša na razno razne "pritiske". Pitanje je: Da li je na smuđa  vršio pritisak ribič/i koji je išao ciljano na šarana ili oni koji su sa strujom prošli i pobili mlađ i  na dulje vrijeme uništili prirodno mjesto smuđa tj. tamo gdje su gnjezda.  :icon_scratch: Nisam ništa krivo shvatio  :hi:

maverick

Vršimo svi...to sam htio reci..i mi i oni zločesti...i mozda neka moja vizija ribolova jeste uvijek probati neki drugi pristup...

rj

Citat: Jožef1  u Listopad 01, 2019, 20:33:31
Jel mi vršimo pritisak na smuđa  :sha: bilo s obale ili iz čamca, sa lošijom opremom ili pošteni sportski ribolovac sa elektronikom ili sa vrhunskom opremom uopće je nebitno jer znamo kako se smuđ ponaša na razno razne "pritiske". Pitanje je: Da li je na smuđa  vršio pritisak ribič/i koji je išao ciljano na šarana ili oni koji su sa strujom prošli i pobili mlađ i  na dulje vrijeme uništili prirodno mjesto smuđa tj. tamo gdje su gnjezda.  :icon_scratch: Nisam ništa krivo shvatio  :hi:

po meni ...
mi sportski ribolovci smo devastirali smuđa ....
sječam se prije cc 10 god nas 3-4 smo ciljano išli lovit smuđa a desetci ribiča su lovili šarana u starom dunavu nisi imao gdje stat ...sve šaranđije ...danas 3-4 ribolovca ciljano love šarana ostalo sve smuđaroši ...
smuđ nikad nije bio toliko napadnut kao zadnjih 3 god. ...
o primjeni naj novijih sonara ne bi ...jednostavno smuđ nema šanse
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

silure

Smuđa je lakse uloviti, a vise je cijenjen os ostalih riba.. A isto tako znam ljude koji vrlo uspjesto i konstantno love sarana a smuđa neznaju

majstor

Nas par budala lovimo šarana i amura za to jel ne znamo loviti smuđa. Mi ispadamo rijetke ptice - elita.  :uf: :baba:
Ma zimi i mi smuđa ulovimo.  :stripii: :stripii:

Jožef1

Citat: majstor  u Listopad 02, 2019, 07:56:55
Nas par budala lovimo šarana i amura za to jel ne znamo loviti smuđa. Mi ispadamo rijetke ptice - elita.  :uf: :baba:
Ma zimi i mi smuđa ulovimo.  :stripii: :stripii:
Bravo majstore  :icon_thumright: da tema ne bi otišla u krivome smjeru. Isčitavam iz postova kako pojedinci misle (normalno brane jedan drugoga) -ne se ljutiti  :no:  kako se na neki način napada ajmo reći "moderni riboliv smuđa" - sonari i.t.d. Moja malenkost se ne slaže (to je moje građansko pravo) da netko napiše:" mi sportski ribolovci smo devastirali smuđa" .... :uf: OK- dio krivice moramo i ne moramo preuzeti na sebe  :dontknow: jer mnogi na žalost, nose puno smuđa ispod mjere i ne samo smuđa. Ovi zadnji postovi su pokrenuti od ibre dirke svaka mu čast  :notworthy: Čovjek nas je htio samo obavjestitio o tomu što je on čuo  :icon_thumright: a puno nas ima takovih saznanja, kako je izvršen neprirodni genocid od strane (ne) čovjeka nad smuđevima i svemu što je bilo u krugu strujnog udara i to na potezu cca. 2km uz blagonaklonost i dozvoli nadležnih htjela- da ne bih rekao organa. Da majstore čak i ja spdam u one koji po zimi slučajno klepnu kojeg smuđa  :hi: