Vaša zadnja kupovina

Autor Greys, Siječanj 25, 2013, 18:32:30

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 4 Gosti pregledava ovu temu.

maverick

Kod nas dosta peca šarana na špagu i to bas takve debele..ja nisam neki šaranđija...ali vidim da udaraju i to samo tako
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Mornar Popaj

Znam da pecaju, ali ima dosta otpadanja. Svako zna svoje  :occasion14: ja sigurno neću više nikad na špagu :no:
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

dravski pecaros

Citat: Mornar Popaj  u Veljača 26, 2015, 19:19:18
Pajdo, ja sam proljetos na Dunavu u jednom danu izgubio 4 velika šarana pecajući na whiplash.
5 do 10 sekundi ga imam, i doviđenja. Al, dobro, kad ti se prvih nekoliko komada otkači, sjeti nas se.
Kad sam prešao na awashima 0,45mm i mekše štapove. Od 20 grizeva svih 20 izvadio.
peco sam vec na spagu i znam o cemu pricas...slazem se da je monofil bolji zbog amortizacije ali ima i svojih mana..malo je zeznuto udice 1-2 vezati na silk o.50 a tek povezati dlaku od tako debelog silka...ako šaran dobro proguta udicu onda nema odpadanja..ja nepecam na predveze nego sve direkt vežem...

maverick

Ja sam namotao onaj plavi awa shima...a bas sam razmisljao o struni...za početak budem isprobao ovako kako je a kasnije cu  vidjeti
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Mornar Popaj

Imam na jednom štapu i taj plavi o,45mm mislim da je Orada na pakovanju. Odličan, jak, i otporan.
Dravski, pecaj i dalje "old school" sve na zdravo i bez čvora, uzmeš silikonske dlake kraće, duže i prs u uho  :occasion14:
Mada dva zrna stane na svaku udicu, i to kači bez greške.
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

dravski pecaros

Citat: maverick  u Veljača 26, 2015, 19:45:27
Ja sam namotao onaj plavi awa shima...a bas sam razmisljao o struni...za početak budem isprobao ovako kako je a kasnije cu  vidjeti
ma i silk je super ja sam radi svojih potreba ovako sebi isplanirao..ako mi pocnu odpadat drukcije cu to rijesiti... :ok:

dravski pecaros

Citat: Mornar Popaj  u Veljača 26, 2015, 19:49:02
Imam na jednom štapu i taj plavi o,45mm mislim da je Orada na pakovanju. Odličan, jak, i otporan.
Dravski, pecaj i dalje "old school" sve na zdravo i bez čvora, uzmeš silikonske dlake kraće, duže i prs u uho  :occasion14:
Mada dva zrna stane na svaku udicu, i to kači bez greške.
problem je sto silikonske dlake pucaju kad jih vadim sa udica jel koristim usice od debele žice..a imam i po 200 izlazaka godisnje na pecanje pa mal skupo izađe...ti ides na viken pecanja a ja ustajem po ljeti u 4 od pola 5 do pola 7 pecam odem raditi i popodne opet na pecanje pa cu viditi kako ce se pokazati spaga ....

Mornar Popaj

Pajdo ondaje ovo za tebe rješenje. Mi smo kao klinci mami krali konac i vezali ovakve dlake  :takoje:

mossi

Silikonska dlaka je nužno zlo.
Prava dlaka košta samo malo više vremena.

Struna je dobra za čiste komercijalne terene i feeder pecanje.  :icon_thumright:

dravski pecaros

:hi:
Citat: Mornar Popaj  u Veljača 26, 2015, 20:00:21
Pajdo ondaje ovo za tebe rješenje. Mi smo kao klinci mami krali konac i vezali ovakve dlake  :takoje:

puno smo skrenili sa teme koja je VAŠA  ZADNJA KUPOVINA ..

vatrogasac

Ima na youtubu pregrst tutoriala kako vezat dlaku, preporucam Fox-ov, jako ljepo prikazano, ali ovo je daleki off teme..

durmy

Zavezes udicu i ostavis visak napravis omcu i evo ti dlake navuces jos šrink tubu preko i prva liga

dravski pecaros

ma znam ja to sve...samo ta spaga je ciljano narucena...  :icon_salut:

No

i ja sam ove godine odlučio na šarana s špagom prvenstveno zbog tanjeg presijeka u odnosu na nailon, pošto pecam isključivo na savi mislim da će tok radit manji provijes i manje pomicat sistem.  što se tiče otkačivanja mislim da se to može regulirat mekšom kočnicom ionako se šaran u pravilu sam zakači.

dravski pecaros

a i silk se puno više u transportu oštecuje...