Daiwa BG Pilk

Autor kawasaki, Listopad 03, 2019, 19:02:50

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

miha

Citat: Jožef1  u Listopad 11, 2019, 09:03:17
Ako je nabavna cijena nekoga proizvoda cca. X eura, a trgovac podeblja sa xx cijenom čak i većom  :icon_scratch: pa sa kojom to maržom rade  :uf: Značili to, ne kupuj Daiwu, Shimano, Penn i sl., ništa ispod 500 - 600 kuna  :icon_scratch: Moram napisati, Okuma epiksor (možda nije dobro napisana) je izuzetno kvalitetna rolna? - tako ljudi govore, pišu a imaju i Daiwe , Shimano - rolne, štapove - koji koštaju par ticuću kuna  :mt1032: Znači lu to, ne kupuj ništa od poznatih "kvalitetnih" brendova ništa što nije barem 200 eura?  :hi:
..... isto i sa autima ...samo audi ...mercedes ....bmw .....a vozi se sve i svašta..... :uf:

kawasaki

tako je miha..

ne treba to generalizirati, jer tu treba uzimati broj izlazaka na vodu, tehniku ribolova i sl.  :hi:

ima Shimano rolica koje super rade ribolovcima koji izlaze poneki vikend u mjesecu i rade sa njima spin, match ili plovak ribolove...
također dobar primjer je i Daiwa nindja ili exceler koje super odradjuju posao a u nižem su rangu.

Upravo radim  i teške ribolove što more što Dunav sa rolom LT Prorex koja je u nižem cjenovnom rangu i namjerno ju forsiram kako bi vidio kada će se to ona pokidati i zbog čega i kako!!  :hi:

Još malo će joj biti godinu dana i ona i dalje dura dobro.. e sada baš ćemo vidjeti do kada će to biti pa ću ju otvoriti i napisati temu o tome!  :hi:
Brzi od Bolena.

Jožef1

Vozim Hyndai Acent već 11 godina s 161600 km, ali redovito održavanje. Poštujem ribiče koji izlaze skoro svakodnevno na vodu i kupuju kvalitetu jer im je to potrebno. Evo SMT je uzeo predivnu Stellu  :icon_thumright: vjerojatno ima puno izlazaka na vodu i čovjeku je potrebno kvalitetna sigurna rolna ili štap. Kaže mi jedan reprezentativac u spinu, nije još spinao sa boljom rolnom. Dok drugi kaže isto to za Daiwu ili za neku drugu rolnu. Moja malenkost sebi je ugledao rolnu Balzer Taktics Titan u Venatio, meni predivna rolna i nije skupa - pa ćemo vidjet.   :icon_scratch:  Kada se sjetim čime sam varaličario prije 45god., i sa kakvim štapovima... :uf:  :hi:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

majstor

Sistem je "Ljudi smo, nismo trgovci". Svi volimo marke, što auta, što pribora, a ne bi ih platili. Ma svi vole kupiti jeftino dobru stvar ali je toga malo..... Definitivno se nađe nešto ispod cijene, ali.....
U poznatoj sam trgovini vrtio 50 šaranskih rola od 500 do 1500 Kn. Mogu si priuštiti bilo koju. Bio sam neugodno iznenađen lošim radom i luftovima kod poznatih i skupih rola. Sve je to serijska proizvodnja i Očajna. Kvaliteta se mora platiti preko 200e, a pitanje je da li nam treba ako je malo koristimo. Na kraju sam kupio Okume surf 8K za cca 500 Kn. Za te novce definitivno najbolja. Nove serije Okume predobro izgledaju, super namataju, kočnica 18 kg. Da je na njoj poznato ime koštala bi nekoliko puta skuplje. Poznat sam po tome da lovim jednu sezonu, ne čuvam je previše pa je prodam ko SMT pošto-poto ili poklonim. I velikim se firmama dogodi loša serija. To je moje mišljenje i iskustvo i ne mora biti da sam u pravu. Jožef ja vozim Alfu pored tri BMW-a u dvorištu.  :stripii: :stripii: :hi:

silure

Ako cemo uspoređivati aute imam između ostalih automobila vec dugo ifiata benz.. Pola miliona km i servisiram ga svakih cca 40.000 promjenim ulje, stanje? Osim lakasve super... Sto se masinica tice jedino me penn ugodno iznenadio s robusnoscu.. Bacam ih po pjesku, kamenju i rade kao šrvog dana od prije 7 god.. Al sam ih tada i platio fino.. Tako daa

Jožef1

Citat: majstor  u Listopad 11, 2019, 10:30:53
Sistem je "Ljudi smo, nismo trgovci". Svi volimo marke, što auta, što pribora, a ne bi ih platili. Ma svi vole kupiti jeftino dobru stvar ali je toga malo..... Definitivno se nađe nešto ispod cijene, ali.....
U poznatoj sam trgovini vrtio 50 šaranskih rola od 500 do 1500 Kn. Mogu si priuštiti bilo koju. Bio sam neugodno iznenađen lošim radom i luftovima kod poznatih i skupih rola. Sve je to serijska proizvodnja i Očajna. Kvaliteta se mora platiti preko 200e, a pitanje je da li nam treba ako je malo koristimo. Na kraju sam kupio Okume surf 8K za cca 500 Kn. Za te novce definitivno najbolja. Nove serije Okume predobro izgledaju, super namataju, kočnica 18 kg. Da je na njoj poznato ime koštala bi nekoliko puta skuplje. Poznat sam po tome da lovim jednu sezonu, ne čuvam je previše pa je prodam ko SMT pošto-poto ili poklonim. I velikim se firmama dogodi loša serija. To je moje mišljenje i iskustvo i ne mora biti da sam u pravu. Jožef ja vozim Alfu pored tri BMW-a u dvorištu.  :stripii: :stripii: :hi:
A onaj JEEP Wrangler - za pecanje :icon_scratch: to si sakrio  :sha: :mt1032:  :hi: Ne bi ja nikada kupio alfu a tek ne BMW  :stripii:

SMT

Marža je nešto za šta trgovci rade, razlika izmedju nabavne i prodajne cene... I to je poenta trgovine, dobit tj ta razlika... Tako i treba da bude za trgovca, zbog toga i radi...Dobit je nešto od čega trgovac egzistira...Iz marže-dobiti se placa, struja, voda, kirija, daje plata zaposlenima itd itd... Generalno su marže mnogo veće na neprehrambene proizvode u odnosu na prehrambene, poprilično... Da ne nabrajam po kojim bransama... Marziranje  ili nabavna cena zavisi od “ milion” faktora, količina koja se uzima, direktan pregovor sa dobavljacem- proizvodjacem,ko je koja ruka, kakav si ti igrač na tržištu  i sl...

Sto se tiče jeftinijeg ribolovackog pribora koji stiže iz Kine, ako dodjes sa ozbiljnom količinom novca na “izvor”, možeš se marzirati i “milion” %, da i dalje budeš povoljniji od drugih... Sve to te treba naterati samo na jedno, a to je da razmišljaš o kvalitetu... Jer je to ono sto tebe zanima na kraju dana...

Meni je lično svaka stvar od 50€ koja puca ili mrsi strunu, preskupa...

Jožef1

Kawa- jel to prorex LT što u kapitalcu dođe oko 200 eura ? ili proprex od 590 kn....

majstor

SMT - vidi se da znaš ekonomiju. Vrlo je jednostavno. Osnovni je zakon ponude i potražnje. Ako je ponuda velika - cijene padaju i obrnuto. U cijenu možeš ugraditi ulaganje u istraživanje i imiđ. U Čajni naručiš veliku količinu, dobiješ povoljno i stavi se brend koji hoćeš.  :hi:

SMT

Ozbiljan trgovac sa stellama, morethanima ili ne znam čim može sebi da dozvoli da zadnji komad proda sa čak i minusnom marzom... Razlog je vrlo jednostavan, na prethodnih 100 prodatih stella, morethana je već ostvario znacajnu dobit... Uz te  mašine je prodao gomilu struna, varki, udica, plovaka, kopci, kojecega gde je dobra marža...

Daleko je nas standard od toga, pa samim tim teško da i takve trgovine možemo očekivati...

Naša reala je, jeftino... Na zalost

Realno

Rap

Citat: majstor  u Listopad 11, 2019, 14:14:22
U Čajni naručiš veliku količinu, dobiješ povoljno i stavi se brend koji hoćeš.  :hi:

Znači možeš imati Shimano ili Daiwa brend  samo ako naručiš veliku količinu?

majstor

U istoj tvornici proizveden blank koji je savršeno odliven i polakiran ima natpis bolje firme i puno košta, a malo manje dobar proizvod ima i manje zvučno ime ali i manju cjenu. Ne mora biti loš - baš taj mi kupujemo. To nam je sudbina - uvjek dobijemo loše.  :uf: :stripii: :stripii:
Koliko sam razgovarao s nekima, upravo tako. Kad krivotvore bolje je staviti zvučno ime radi daljnje prodaje. Naravno, mora se imati ozbiljna lova, ne 10 komada. Mislim da su veliki zaštičeni zakonom o autorskim pravima, ali..

kawasaki

Brzi od Bolena.

Jožef1

Citat: kawasaki  u Listopad 11, 2019, 15:01:25
Citat: Jožef1  u Listopad 11, 2019, 14:06:18
Kawa- jel to prorex LT što u kapitalcu dođe oko 200 eura ? ili proprex od 590 kn....
https://kapitalac.com/spinn/role/daiwa-prorex-x-lt.html
Koju veličinu testiraš? Moja ninja LT 4000 radi super  :ok: A zamisli ona Daiva megaforce 3050X sa borbenom kočnicom s njom sam do sada najviše bio na vodi, radi bez greške. U poslednjih 3 god., vadio i štuke oko 5kg a opterečivao do maksimuma  :icon_thumright:

kawasaki

Lt 4000 x.
Ma to ti ja kazem. Radi to sve vecinom samo eto tako je to  :takoje:
Brzi od Bolena.