Tomos

Autor TonyC, Studeni 18, 2012, 00:25:09

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

baka

Hebes mi sve, ja ovo čitam i ne vjerujem. Pa ne ide mi u glavu da pored, ne samo ovakvog foruma nego interneta općenito i svih mogućih informacija, neko kupi Elana GT402 koji je skoro teži od Tigar sharka i hoće ga voziti s Tomos 4. U redu, ako će ići kilometar-dva tamo-vamo, ali za neke duže relacije ta opcija nema smisla. Bilo kakav čikl s Tomosom 4 će biti brži 3-4 puta uzvodno, ma ne može se usporediti. Sve me to podsjeća na jednog mog kolegu što je spustio gumeni čamac, onaj žuti, koji je koristio na moru, te stavio T4 i ide se on provozati od luke do ušća Karašice. Za tih desetak kilometara mu je trebalo 5 SATI !!! Da, punih 5 sati  i kad je došao tamo morali su ga iznijeti iz tog gumenjaka jer se potpuno ukočio. Nije se mogao ispraviti sat vremena. Taj put ga je spustio u Dravu i nikad više. 
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

šajzika

bas mi je cudno. ti mali gumenjaci nemaju neki veliki gaz ni veliku tezinu a ipak je isao samo 2km/h
nisam bio prosle godine kad je bratic stavio moj t4 na njegovog elana, al znam da su rekli da je islo solidno.
opet gledajuci didu da nema nikakav motor, bolje da se pomogne sa t4 nego da neide nikako  , to je moje osobno razmisljanje  :hi:
Audentes fortuna iuvat

mlb

Ma jasno , bolje išta nego ništa! :icon_thumright: A i dobit će krasan ten!! :icon_biggrin:

maverick

Dok dida ne sklopi financijsku kontstrukciju za neki drugi motor, ovo mu je baka jedini način da malo popravi ten  :stripii: a elana je uzeo jer je bio u cijeni starog čikla...poalko tek ulazi u nautičke vode...pa red je i da ga koji put prevarimo za neku lovicu  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

baka

Citat: šajzika  u Svibanj 16, 2014, 15:42:55
bas mi je cudno. ti mali gumenjaci nemaju neki veliki gaz ni veliku tezinu a ipak je isao samo 2km/h
nisam bio prosle godine kad je bratic stavio moj t4 na njegovog elana, al znam da su rekli da je islo solidno.
opet gledajuci didu da nema nikakav motor, bolje da se pomogne sa t4 nego da neide nikako  , to je moje osobno razmisljanje  :hi:

Probaj pa ćeš vidjeti kako taj gumenjak, mislim da se zove Maestral, ide s T4 po Dravi uzvodno. Nizvodno ide koliko-toliko normalno, ali zato uzvodno.
Ma vozio sam i ja Elan 401 koji je skoro duplo lakši od GT402 s T4. Sve je u redu, misliš da dobro ideš dok kraj tebe ne prođe neki čikl i onda vidiš da to baš i nema smisla. Trošiš duplo više goriva nego da imaš bilo koji motor gore jači od 10KS, a na GT402 ne vrijedi imati motor slabiji od 20-25KS.

DIDAPATAK

..ma takva je sad situacija..namjena je od luke do tršćaka..ako neko može reći koliko je to km :sha:..ako i kad dođe drugi čamac ili drugi motor T 4 ostaje za kviska..
..Baka, u pravu si i za T 402( ali cijenom i kvalitetom opravdava kupnju) i za čiklove(pitao sam meštra da pravimo jednog, malo je problem nabaviti dobru dasku)...
.. :baba:

baka

Ma u redu je, to ja samo nešto glasno razmišljam. Stavi četvorku i pecaj, uživaj. Ja samo nešto fantaziram, a zaboravim kako sam i ja počinjao. Nisam mislio ništa loše.

DIDAPATAK

..sve  :ok:..pa većini je prvi motor bio Tomos...ko mi kriv kad prvi motor kupujem u 53-oj  :uf: :stripii:
.. :baba:

Alija

Veslo' sam ja po dunavu i sa ovom Yamahom  :uf:

.....tako da, :ok: Tomosa mi ne dirajte

šajzika

Citat: DIDAPATAK  u Svibanj 16, 2014, 22:25:02

..ma takva je sad situacija..namjena je od luke do tršćaka..ako neko može reći koliko je to km :sha:.

7-8km, onim mojim cudom nekih 40 min  :hi:
Audentes fortuna iuvat

mlb

šta prvi , imao sam 4 tomosa!! 4 , 4.8 , 10 , 18,!! i ni sa jednim nisam nigdje ostao ! doduše uvijek sam imao kofer s alatom ! :icon_biggrin:

zvona

Jedini gluposti kojih se sjećam sa tomosom je kad idemo po zimi na patke nakon 6-7km kad ju ugasiš nebi ju Bog upalio dok se ne ohladi

šajzika

joj , sad si me podsjetio na to. odmah mi čir proradio.
kad se ohladi na zub kresne , a ja luuuud, pocnem odsarafljivat motor da ga bacim u vodu :))
Audentes fortuna iuvat

rsimon4

Tomosaki 10, sve mu mogu oprostiti ali potrošnju ne. :)
Sve drugo su kerovi samo je rottweiler pas!

NORIS vom Grunteblick

šajzika

Danas bio na vodi i preljepo se proveo,
isao sam se malo provozat sa svojim tomosakijem 4  :icon_thumright:
zadnji puta je paljen na 20sekundi kod mavericka u ozujku , upalio je nakon 3eceg poteza spage,
stisko sam gas, smanjivo , naglo davo , gasio i palio na zub ,
tomosaki je majka   :glasses9: ocigledno cu ponovno na njega se vratit, to je za mene balkanca
ps. mjerio sam sa gpsom , nije strasno 5.5 km ubrdo  :rofl2: :icon_thumright:
Audentes fortuna iuvat