Tomos

Autor TonyC, Studeni 18, 2012, 00:25:09

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

river

Citat: alex7777  u Veljača 22, 2015, 21:47:30
moze mala pomoc lama mi zavija neprima pun gas karbos cist ?? nevuce zrak nigdje? dvije trecine gasa pa pola trecina gasa  a pali na zub?

paljenje...može biti platina,propucala ili se pomjerila,na ler radi odlično a u gasu "guši"

ili bombina...izgubila snagu...primarni namotaj oslabi kada se treba brzo napuniti za iskru(iskra na leru odlična ali u punom obrtaju gubi jačinu ili preskače po jednu...)

maverick

Malo zanimljivih slika za ljubitelje tomasakija

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Hunter

baš si kontam,imo ih sve,sad samo 4 i 10 al ih je bar majstor opravio da su ko novi!
4tvorka ostaje kod mene za nedajbože ako 10tka ili yamaha crknu.

ljuska

imam sve stare časopise sam svoj majstor i u njima ima dosta o tomosima

šajzika

Citat: ljuska  u Ožujak 30, 2015, 22:48:47
imam sve stare časopise sam svoj majstor i u njima ima dosta o tomosima
ja samo ovo
Audentes fortuna iuvat

ljuska

maverick

Jbg sto se tad lovilo na tomos sad ne ide ni na yamahu  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

Audentes fortuna iuvat

maverick

Misliš da babe ne vrte  :stripii:

pajdo77

Danas majstor pregledao moju četvorku,skinio i očistio karburator,podesio ler,ulje u peti novo. Pali na zub,sad čekam da ta Drava prestane ludovati pa da malo ja i ona laganini po Dravi. Kilometar-dva uzvodno ili nizvodno i gdje bolje tu duže. Nigdje nam se ne žuri,mladi smo  :stripii:

pajdo77

Dakle nešta me hebe lama. Na karburatoru ima ova mesingana dizna-šta li je i na njoj sa boka neka rupica-iberlauf nenakvi valjda,e kad ja napumpam gorivo u karburator tu malo piša na tu rupicu. Problem je kad ja vozim gorivo i dalje curi na tu  rupicu pa ako netko zna u čemu je problem bio bih zahvalan na savjetu šta raditi. Da li mi zbog toga crkne motor tj hoće se ugasiti kad dignem čok? Karburator očišćen,sve dizne propirene,čašica čista a on radi samo kad je čok dolje i curi gorivo tu gdje sam naveo. Unaprijed hvala na savjetima  :hi:

Bakara

Imam identičan problem na istom motoru, majstor će da ga pregleda u narednih par dana pa ću pokušati da saznam zašto se to dešavalo. Moj neće uopšte da upali, samo non stop izbacuje gorivo kroz tu rupicu dok verglam. Stajao je dugo...

pajdo77

I moj također,javi kada saznaš problem  :hi:

dxdandy

Pozdrav !

Imam jedan stari tomosov motor koji smo stari i ja koristili za ribiciju po Bosutu u Vinkovcima. Motor nije radio brat bratu 20g. I sada bih ga ja htio dovesti u stanje da radi koliko god je to moguce bolje i pouzdanije. Motor je moj stari kupio prije milion godina i to rabljenog tako da ni ne znamo koliko je star a jos manje koliko ima radnih sati jer stari i ja smo ga koristili poprilicno a vjerojatno i vlasnik prije. Evo i slike njegovog trenutacnog stanja, pa me zanima gdje bih ga mogao odvesti na servs da ga bas bas fino srede ako tko zna ? Kupio bih si neki gumenjak za more pa sam mislio njega koristi kao pogon.
Eh da, zaboravio vrlo vaznu stavku navesti. Starom se jos u ex-yu jednom dobro nesto pokidalno na njemu a kako nije uspio nigdje nabaviti djelove, sad mi kaze da je nabavio od nekuog drugo modela ali jaceg, pa kao nisu bas pasali, onda je nesto na njumu doradjivao kako bi ti djelovi pasali pa je sada motor po njegovoj prici jaci od deklariranoga. Koliko sam ga ja shvatio tipa ako je bio 4 onda je sada tipa 5 ili 5.5ks ili cak 6ks. Tesko je to sada reci. Navodno je nesto na stublini radio. Ne kuzim se u to apsolutno nikako pa sta god da sam sada napisao mozda je i jako smijesno.... :biggrin: :biggrin: :biggrin:
Nisam ga ni probao upaliti jer je strah nakon toliko godina da je ulje u njemu otislo pa da ne shebem nesto ako ne moram. Mozda i ne treba nista na njemu raditi sem napraviti klasican servis i to je to....ali gdje i kako molim za pomoc i savijet nekog dobrog i pouzdanog majstora.

Hvala puno na pomoci !!!  :hi: