Tomos

Autor TonyC, Studeni 18, 2012, 00:25:09

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

retfala

Svi su imali problem sa plovkom u karburatoru..moras pirnit u njega da prođe gorivo....ja sam nabio gumeno crijevo od pola metra i izveo ga van notora .pa sam mogao upalit a da beskidam kapu ...poluautomatski.. :stripii:

TonyC

Da, da . Ja sam ga "repetirao" malo malo. Odnosno podignes motor, spustiš motor, on odljepi iglicu ti pališ iz prve. Šou.  :stripii:

SMT

Imao sam 4-tvorku.. U to vreme sam se dosta i razumeo oko toga... Pored toga u “ štali” je bio automatik, pa posle i APN 6... Sanjao sam vanbrodsku 18 i drumsku 15... Nikad žetona za to...

Iz danasnje perspektive taj ribolov sa tomos 4 je bio za ne poželeti... Sa Hulova do “Bucova” se išlo 1:45h, uzvodno... nije bilo kao danas , idem izleteti na pola sata... morao si godišnji odmor uzeti :stripii:... po povratku, skidanje motora i odlaganje u kabinu, nije bilo čuvanja... Ti čamci u to vreme kad naidje brod, uff... Pa mi neko rekao da moram ići seci talase jer ću se prevrnuti, nije to bilo daleko od istine, igranka ozbiljna...Ribolov sa obale je bio privilegija ipak...  A opet, tada mi ništa to nije smetalo, nisam znao za bolje...

Pre neki dan sam se vozio par stotina metara sa 4-tvorkom, traje to :hi:...

maverick

Godine čine svoje, kako Tomosu...tako i nama...zivot brži...živaca sve manje....ribe da i ne pričam...ali lijepo se prisjetiti tih trenutaka.....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

No

Kad je riječ o Tomosu, moram vam ispričati jednu priču sa Save.

Prije tri-četiri godine, sjedim u čamcu i bacam gume, na bosanskoj strani ide čamac , mahnemo si za pozdrav i  on ode uzvodno
Nakon koju stotinu metara što je prošao, čujem ffffrrrrrrgggrrrr tup i tišina

-jebo majku pao šaraf

Nakon nekoliko trenutaka, očito telefonski razgovor s nekim majstorom iz B. Gradiške;

- jeli lopove, ako nisi imo šarafa što nisi reko, ima u mene kaki  oćeš, nek si ti uzeo triest maraka, aaaa, jest ona 74. ali Tomos je to, kad staviš pravi dio, nepoderljivoooo, nisam ja triest maraka našo na putu, nisu to male pare, kurvin sine, jebem ti sve, jebo te šaraf, što nisi pito, aaaaaaaa, jebat ću ti majku za triest maraka kad dođem u Gradišku,  lopoveeeee....

Očito je bilo da je čovjek s druge strane spustio slušalicu i zažalio što se rodio da upozna budalu kojoj je popravljao Tomosa

Ovaj na vodi je prostačio, kidao nebesa i zemlju, dok ga je voda nosila nizvodno.

Kad je ponovno bio sa mnom u ravnini, pita
- oće li
-hoće
-na šta loviš
-na gume
-a ja, oće riba na to, imam i ja tija guma, znam ja vas, vi ste pošteni ljudi, dođi ti kod mene, dat ću ti ja to, ima šeeset komada sigurno, men to ne treba...
- :sha:

Prvi put čovjeka vidio i čuo a volio bih da nisam

Kako ga voda pronijela nastavio je naglas častiti majstora- jebem ti ..., lopove, kurvin sine, triest maraka, aaaaa

Kad ga je voda odnijela, nizvodno iza zavoja osjetio sam olakšanje, kao kad nakon nevremena iziđe sunce iza oblaka.

Pošto moj prijatelj, s kojim idem u ribolov ima Tomosa, s vremena na vrijeme mu znam reći;

-to je nepoderljivo kad staviš pravi dio   :stripii: :stripii:

mini I

Citat: maverick  u Rujan 15, 2020, 08:09:32
Godine čine svoje, kako Tomosu...tako i nama...zivot brži...živaca sve manje....ribe da i ne pričam...ali lijepo se prisjetiti tih trenutaka.....

Je, godine čine svoje, a i nostalgija , ali  još uvjek ponekad koristim Tomos kad sam na stajačici , tek toliko da malo odrade :takoje: (imam 5 komada :uf:)

hrvojeOS

....ja svoju lamu prodao nedavno za 250 kn,nije palila,ležaji na radilici se rasklimali,rezervoar(metalni)istrunuo....koliko sam  samo puta išao sa njom od Aljmaša do HUlova,uhvati me nostalgija....a stajala mi više od 15 godina u šupi do nedavno dok mi nije zasmetala....

Ivan Borojević

Evo malo vidim da vas hvata nostalgija za boljim vremenima  :takoje:

cokanj

Ja sam kod vas od skor al na Dunavu odavno.
Tema "Tomos"  imam 4.5 već 30 godina i još uvek dobro služi nije se puno trošia.  Ajde da se ponovimo odlučim se za Yamahu 6 4t.  Nova mašina milina, međutim posto svaki put donosim i vraćam motor težina Yamaha od 27kg. 10kg. više od 4.5 tomosa.
Težina yamahe me je razočarala, teška mi je da je montiram na čamac i skidam.
Verovatno ću je prodati a imam je 10 dana.
Razočarenje.
  :bye:

maverick

Navika i godina proizvodnje....i bude tesko nositi..... :uf:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

Prestane radit moj prijatelj, promjenim mu svjecice,  mjesto bosne stavim ngk pa me i dalje ne voli.
Skinio karb i ocistio, ponovno kum nastelovo i  pali ko mina, promjenio brtvu karburatora. Sve zive brtve su se raspale :( ali on radi :stripii:
Pogledao ulje u peti za svaki slucaj i vidim da je sasvim dobro

Imam osjecaj da ćemo se družiti dulje vrijeme, ovaj mi ima karakter.
Ima 40ak godina i neda se. Tu je zasluzio dozu poštovanja s moje strane
Audentes fortuna iuvat

dalibor

Ako je ovo bijelo što curi u kantu ulje iz pete ne čini mi se kao da je sasvim dobro

smudjoslav

Ocigledno je da ne pratis ekoloski aspekt na tim vanbrodskim motorima...To belo ulje se sada radi od maslačka i samim tim je ta nijansa... :stripii:

majstor

Prodao Yamahe i sad imam pet Tomosa. Od 3,5 do 4,8 konja. 😁
Nek se nađe. 😂😂😂

šajzika

Citat: dalibor  u Studeni 20, 2021, 10:08:45
Ako je ovo bijelo što curi u kantu ulje iz pete ne čini mi se kao da je sasvim dobro
Sipamo palmino ulje koje pobjeli kad je hladnije. Eko friendly :hi:
Audentes fortuna iuvat