Štapovi za postavu na dno - som

Autor r-t, Siječanj 28, 2013, 18:21:09

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Oliver

@ gledati šarane na internetu = piti bezalkoholno pivo :)

Mornar Popaj

Nedavno sam uzeo i Hardlinera, i oduševio sam se. Moćan parabolik kao stvoren za naše načine pecanja. U paru sa spinfisherom 750 ssm sada imam ono što sam tražio, snažan i pouzdan komplet za najveće iskušenja. Međutim, moram napomenuti da je hardliner pogodan i za riječne šarane i amure, sa svoja 3 metra je taman, a preporučena težina izbačaja 150-300 g omogućava i korištenje težih hranilica i olova na Dunavu ili Savi.

Uglavnom, štap koji slobodno mogu preporučiti svakom dubinkašu. Prošle godine je koštao 390 kn sada je oko 430-450 ovisi gdje...
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

silure

evo da se i ja nadovežem malo u lovu sam na soma tek 4 god...i samo som...pa za sada koristim od pribora:za blinkanje sam si uzeo triple xxx akcija od 60-180gr 2.70 specijalist catfish spin popraceno masinicom daiwa emblem shot 6000A high performance uz set od 3 stapa za dno RonThompson 200-400gr CATFISH BANK 2.85 high moduls carbon popraceno masinama Penn Battle 8000 full metal body..moram naglasiti da sam za sada jako zadovoljan...

Mornar Popaj

Citat: silure  u Lipanj 16, 2013, 13:20:01
za blinkanje sam si uzeo triple xxx akcija od 60-180gr

Kolega, akcija štapa se ne označava u gramima, to je samo preporučena težina bacanja...
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

silure

malo mi je vruce bilo pa pisem svasta... :icon_scratch:

joker

ja imam byron fire stick 3m 180-500g rola byron distance control 10000.na jednoj spuli imam najlon 0,50 a na drugoj spagu 0,40 i za sada sam zadovoljan s tim kompletom za dno.
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

silure

jedan penn fura ion 0,60 a drugi bitle u subotu motam  spagu 0,75...ionako sluzi samo za bucki ili kran postave....a na spin catfish xxx i emblem ide za vikend spaga 0,28 i jos moram u petak skociti do zabe po spagu a sad neznam koju debljinu..za bajkose,smukije itd...preporuka kolega je gallant 20 lb a mozda uzmem i 15 nemam pojima...to ide na michell 20-40 gram duzina 3,05 meni jako drag stap...

cevka

Taffi UNLIMITED STELL GUIDING 250-500,dužine 3,35m
Bijeli blankovi,močni za ribolov sa obale....
bezposlen mozak je vražje igralište

Mornar Popaj

Tomo štapovi su ti mrak, a i role također. A koliko sam uspio vidjeti imali su i vatreno krštenje  :clap2:

cevka

Tako je,kršteni su sa 15kg,6kg,i 26,8kg.Borovik me je nagradio lijepim ulovima prošle godine(u dva izlaska).Naravno,i drugi su dobro lovili i veće primjerke(35kg,53kg,itd).
bezposlen mozak je vražje igralište

Jožef1

U Posjedu sam dva spinn XA Byron štapa, 2,7m; 125-250g za somove. Što vi mislite, mogu li se oni koristiti za pecanje soma na dnu. Istina kako sam već ulovio sa jednim od tih štapova soma od 10kg- međutim to nije mjerilo?! ili... Hvala unaprijed  :hi:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

Mornar Popaj

Spin štapovi nisu namijenjeni za ribolov na dnu teškim olovima ( ako se peca sa obale ), iz jednostavnog razloga što prilikom zabacivanja ( teško olovo + keder ) može doći do neželjenih situacija. Ali, ako se peca iz čamca onda se već može improvizirati. Svakako treba biti oprezan, ali na tržištu ima stvarno jeftinih štapova za soma da se rizik ne isplati.

Spin štapovi za some se često koriste prilikom pecanja šarana na Dunavu iz čamca. Ali u dužoj verziji od 3m. Uglavnom, za čamac jesu, ali zabacivanje sa obale samo u kombinaciji olovo + durbaheri itd...

grgech

za čamac upravo ide štap od 2,70, i pogotovo takvi jači za soma, lakše baratati i sa štapom i sa somom (ja koristim damove seahawke od 3 m, jer ih imam, a tih 30 cm više zna mi smetati).

gramaža ovih spin štapova trebala bi biti ok, i za postavu, mislim...

Jožef1

ja upravo pecam sa obale, ne na Dunavu već u rukavcima gdje se ne baca tako daleko?! Međutim ipak je to spinn štap i upravo me to mući jer je drugačije konstruiran te bi mi bilo žao da se polomi.
Biti će dobri za pecanja šarana u panjevima. Tu se zabacuje max. do 10m., ili za štuke- pecam iskljućivo na senk 3-5m (ovisno o dubini) od obale. bacao ja somovske štapove, drugačije se ponašaju od mojih spinn-somovskih štapova. To je to, kada se više ne može varaličariti (radi bangave noge  :uf: ) a imam dva solidna spinn štapova- nisu bili jeftini pa mi ih žao. Hvala
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....