Kopče

Autor TonyC, Studeni 18, 2012, 00:33:07

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 7 Gosti pregledava ovu temu.

Greys

Ovo za špagu je naravno bila zezancija  :icon_biggrin: , ništa osobno  :icon_thumright:

tole

izvukli smo zimus kolega i ja jedno 30m špage i šaranski predvez iz tih panjeva... možda baš tu koja je i tebe hebala :toothy10:

miha

izgleda tamo jedino špaga ostala  :hello2:

Rajo

Obavezno koristim no knot u kombinaciji spojenu sa kopčom kada koristim tanje upredenice 10,8 ili 6 Lb . Koristim je isključivo radi povečanja nosivosti .
Ponekad se desi da upredenica nepukne kod kopče već pukne na nekom malo oštečenom mjestu ili čak nekad pukne kod role prilikom zapinjanja i trganja . To što nekad ostanem bez 20 ili 30 metara upredenice smatram prihvatljivim jer ionako ako ne potrošim cijelu šplu u sezoni ja je obavezno skidam i namotavam novu špagu prije početka nove sezone . Pošto isključivo lovim u zimskim mjesecima .
Kad koristim upredenicu jačine 15 ili čak 20 Lb onda nestavljam no knot jer ionako nemogu pokidat upredenicu koliko je jaka .  :toothy2:

tole

ja ih koristim za pjeskovite terene bez zapinjača radi njihove snage i ovu varijantu sa čvorićem na stuni kad pipam po nasutoj obali sa puno kačenja.

Greys

I ove kopče postale skupa investicija, ukoliko želiš malo bolju, npr Nešinu, platiš cca 1.3-1.5kn za komad.

maverick

do nedavno sam koristio Vladine kopce...one sto je dok prodavao...izadje te 1.5 po komadu plus skoro 70 kuna otkupnina paketa...na kraju ako si ispod 200 kopci kad se zbrojis eto ti 2 kune po komadu...

ove sto je rajo preporucio s ebaya su ok za cijenu od cetrdesetak lipa po komadu...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Greys

Hm, nisam ni pogledo koje je Rajo stavio, ali i kad uzimam, uzmem više. Zadnje sam posljednjih 10paketića Nešinih uzeo, dakle 100komada.

maverick

ja bez 200-300 ni ne razgovaram  :icon_biggrin:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Greys

Košta te taj jig  :icon_biggrin: , ali kad znamo da imaš 2puna friža smuđa  :icon_biggrin:

Juzba

Najjeftinija je kućna radinost, za sat vremena napraviš za par mjeseci kopči :icon_salut:
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

maverick

Nisam spretan kao Juzba ali da jesam isplatilo bi mi se u svakom slucaju...ali 1000 udica trosim i isto toliko kopci  :thumbsup: godisnje

Greys

Juzba, daj neki prijedlog, skicu, kako šta, ako nije tajna, ili ako želiš sa nama podijelit  :icon_biggrin:

Juzba

Pa ima poglavica svu dokumentaciju :icon_biggrin:, njemu sam prvom prenio znanje :sign13:

a negdje sam već i opisivao kako i šta ide :icon_thumleft:
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

maverick

Ma nista od toga...ja sam prelijen za takvo nesto...greys mani se budalastina i naruci kopce od covjeka  :icon_biggrin: