Kopče

Autor TonyC, Studeni 18, 2012, 00:33:07

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

tole

ja takve pobacao....mislim da su bile vel.16....već negdje piše iz kojeg razloga :icon_thumright:

mossi

Ja ih koristim, kopče su odlične.  :icon_thumright:

Vlada Tadic

Citat: Lomnica_city  u Ožujak 18, 2014, 12:21:14
Ah sto si mene zeznuo sa onim od 66kg, ne mogu da ih ni klestima otvorim (permutovao si 36kg u 66kg), uzeo sam neke kineze a ovo stoji ako odem kad na Djerdap, Ebro...   :icon_biggrin:

Lomunjac vrati drug , zamenicemo nije frka  :thumbsup: :icon_salut:

mossi

Konačno i meni stigle Kineske kopče.

Osim što mi je carinik rasuo kopče #3 i izgubio par komada, naplatili su mi i 2e neke carinske budalaštine.
Kad su mi stigli vobleri iz Japana naplatili su mi 0,5e za istu stvar... ?!?!?! Ko tu koga sad malo *ebe?!?!?!

Kopče su OK za te novce, ali im je zakačaljka malo preduga pa pravi problem prilikom otkopčavanja/zakopčavanja.
Za ostalo nemam primedbu.

Stiglo je za nekih 40 dana ..  :icon_scratch: Ali tako su i napisali.  :takoje:

Kopče #2 su odlične univerzalne kopče. ( verovatno zadaovoljavaju 80% potreba )
Kopče #3 su već ozbiljnije kopče za malo zahtevnije terene.

Alija

Kume dobronamjeran savjet ....kukice su ok, ali trebao bi stisnuti onaj drugi završetak do kraja (onda to može biti kopča) ako ne misliš stavljati virble i sl.
Ili stavi virblu,sajlicu ...pa onda stisni,ja na svojima omotam okolo...ali ovdje dosta samo da stisneš da se ne otvara i sa druge strane.

mossi

Alija, meni se desi pošto me vid polako  :bye: pa ne zakopčam kopču valjano,
pa kad pregledam Jig, a ono otkopčana kopča.
U proseku jednom po pecanju.  :glasses9: :BangHead:

Zato kopče koje se teško zakopčavaju baš i ne volem.  :tongue3:

Vrlo vrlo retko ili bolje rečeno NIKAD mi se kopče ne otvaraju.
Ja pecam sa 10-15 i po nekad sa 20lb PP.

Uvek pukne predvez ili struna ako je direkt vezano.

Lomnica_city

Te carinske gluposti kod nas su ti 65 dinara za otvaranje paketa i 45 dinara za dostavu (dostava je placena kako sam razumeo samo od posiljaoca do nase carine), znaci za te male pakete 110 dinara ili skoro 1€, a za vece pakete te rebnu 266 dinara ili nepuna 2,5€...
Sad jedino ne kapiram kako si ti uspeo da nesto izmedju ubodes oba puta, mozda ti prvi put nisu naplatili dostavu (ali to pise na papiru objedinjeno 110 dinara, ne 65+45), ili je postar zaboravio da ti naplati, pa ce dati iz dzepa, meni kopce recimo stigle bez ikakvog troska, koferat je bio velicine mobilnog i mrzelo ih da otvore...

Inace, ovo sto ti kazu da moras da zatvoris do kraja drugi krak, pokusao sam ja i na ovoj i na drugim "markama", na vecini njih NE moze da funkcionise vise kopca, jer kad se taj krak stisne da dodje paralelno sa drugim vise ne mozes da otvoris kopcu, udara u to i...
Jedino da se zatvori da skroz dodirne drugu zicu, ili da se ne dira uopste, ja jos nisam otvorio ovu kopcu #1, pecam soma trenutno sa PP 20lb+0,40mm do 0,6mm predvezom zavisno od tezine terena, i svaki put kidam na cvoru, uglavnom onom na kopci.

Greys

Poštarina se plaća do tvoje adrese, znači do tvojih vrata, sve ostalo su gluposti

mossi

Tako je Greys.  :icon_thumright:

Znaju oni da ja neću praviti problem za 100-200 dinara ...  :violent1:
Ali da je pederluk i to veliki - jeste!

Lomnica_city

Postoji i druga teorija, da je to ustvari dostava carinske dokumentacije tebi, pa zato kad ne platis proveru paketa tih 65 dinara, ili ne platis carinu, ne platis ni tih 45 dinara, meni to realnije zvuci!?

mossi

To su mali paketi sa vrednošću ispod 50 eura. niko ih ne lupa po ušima da to otvaraju, a onda nek to ide o njihovom trošku.
Slično bi bilo kao kad bi ti naplatili carinski pregled kad ideš automobilom.  :BangHead:
Druga je priča carinjenje, robe koje PODLEŽE carini, plus špedicija i sl.

Lomnica_city

Iskvarili se braca Kinezi, ovi iz Industryland mi vec 2 puta salju neke leve kopce, veze nemaju sa onim prvim serijama (koje su i jake i ne ljuste se, i lepo savijene)...
Ovo sto sad salju je em za broj manje, em losiji kvalitet, cak i dizajn drugaciji malo (isti "tip" ali drugacije/losije resen)!!
Ja narucih 3x#3, oni mi posalju 1 kesu #3 i 2 kese nesto sto mi je licilo na #2, ja kazem dacu vam neutralnu zbog pogresne narudzine, ne ocekujuci ni odgovor, a oni em odgovorili, em uljudno, em ponudili $10 nazad (skoro koliko me i kostale te 2 kese) i da zadrzim kopce, ja naravno prihvatim i tim parama narucim opet #3 i u odgovoru im naglasim da pripaze!!

Ovaj put su zaista brzo stigle, mislim za 18-19 dana, i imam sta da vidim kad sam odneo drugaru za kog sam narucio, opet iste kao one prosli put #2!
Pritom skroz su drugacije savijene (onaj deo koji ide oko zice i pravi manju omcu za koju se vezuje struna je dosta sirok, mora klestima da se stegne, i opet ne bude kao na prosloj seriji), i onaj patrljak kojim se kopca zatvara na proslim serijama vireo preko 2mm, ovde jedva 1-1,5mm, takodje je i ugao manji, a da ne pricam sto sve imaju neke pege i ako se malo vise otvore ljuste se malo, lakse se otvaraju nego one prethodne i zica je tanja, a i vise je "izduzena" kopca...

Ima neka sifra na kesicama pa moram da pripazim da iduci put potrazim prodavca koji prodaje kopce sa istom tom sifrom ako zelim da dobijem ovo sto sam i prvi put, pa zadovoljan narucio i ostalima, a dobio sam nesto bar klasu losijeg kvaliteta, i necu vise ni narucivati kod njih!

mossi

Lomnice, ajde poslikaj te kopče i napiši ime prodavca sa eBaya.

Lomnica_city

Gde me sad nadje, prosla ponoc a i kisa jos pada napolju, u autu mi sve kopce, aj sutra kad odvezem derle u vrtic uzecu (tj ujutru posto je vec "sutra") a ofirao sam gore prodavca, Industryland (sa ili bez -uk, ista firma, isto se neka Candy javlja na PP)...

P.S. Evo, ovo su po njima velicine 1 i 3, a iz aviona se vidi da ova srednja nije 3ka, nije uopste ni ista kopca iako kao model deluje isto (samo su iste duzine), sem malo zakosene poprecne zice, ta ista zica ima polukrug velikog radijusa, oko 2mm, a zica jedva ako je 0,6mm, znaci veliki je luft, mora se klestima ojacati (zatvoriti)!
A tek ovaj patrljak sto drzi kopcu zatvorenom nije nikakav, ni duzina ni ugao nisu ni priblizno veliki kao na prvoj i trecoj, lakse ce se otvoriti, a inace sila za otvaranje koju treba primeniti nije nista veca nego za (kao) 2 broja manju levo...

Inace mislio sam da se razlikuju sifre pa zato ovo poslali, ali ne, obe kese trojki imaju sifru 4005-006, samo je datum proizvodnje razlicit, jace/vece 3ke su iz februara a ove budjave su iz marta, jedino sto se bitnije razlikuje je nesto sa strane skroz, na srednjim pise 2/4 a na desnim 4/11, mozda je to bitno, mozda i nije...

milan-so

Uzimao sam od tog prodavca nekoliko puta u poslednjih par meseci ( i sada čekam pošiljku) i uvek sve bilo ok ...
Inače, evo praktičnog primera šta se desi sa Eagle Claw kopčom ( koristim ih već 4-5 godina bez ikakvih zamerki ...) posle čupanja iz panja ... posle nisam ni mogao da zamenim udicu jer je nisam mogao skinuti ... dok je nisam otkinuo ...  :laughing5:
A, realno, lepo se i složila, taman kako treba  :toothy12: