Lepica i lov soma na lepicu

Autor šime, Siječanj 28, 2013, 22:08:17

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

petrinjac

scotty

Ej Petrinjac, je'l ti mali pojeo na tipkovnici š č ć ž   :bootyshake:

petrinjac

IvanSK

šime

Dobro dečki to je to ali zanima me imali netko lepice sada za prodati , koliko je meni poznato lepice se roji oko sredine 8. mjeseca a sezona pecanja puno ranije , pa eto kupio bih kilogram dva lepice za početak sezone i naravno po kojoj cijeni.

Rajo

Raspitujem se tko ima , za sada sve koje sam pitao negativan odgovor sam dobio  :crybaby2:
Ako nađem da netko ima za prodat javim  :icon_salut:

simba

Slaven je rekao da ima lepice...?

retfala

twister011

Tasta mi se zvala Lepica, Bog da joj dusu prosti, pa sam morao i pored nelagode da pogledam temu :not speak:

Nisam stigao celu da procitam, pa izvinite ako ponavljam ono sto je vec neko pisao. Video sam samo Slavenov post gde kaze da mu se cini da na Dunavu slabo funkcionise.
Ukratko, kod nas, posebno u Djerdapskoj klisuri, jedan od najpopularnijih vidova pecanja soma. U momentima kada fercera, trebalo bi ga zabraniti. Oni koji su ga probali letos i jesenas u okolini Bgda, izvadise tone ribe. Drugari sa kojima pecam, odmah po prestanku aktivne sezone prelaze na BUBU kako se kod nas zove.
Licno sam protiv toga iako ima drazi i neverovatnih rezultata. Nije mamac univerazalan za svako doba :icon_scratch:

maverick

I kod nas je prosle godine radila na Dunavu i to dosta dobro...mada imamo tu kolegu na forumu koji je dosta proučavao razno razne atraktore i mislim da i taj vid ribolova moze biti cak i uspjesniji kad je u pitanju stacionarni ribolov..
A što se tiče tvoje punice...ne sumnjam da si je zabacio da ne bi bilo ulova  :toothy12: :toothy12:
A Slavenova lepica je kod r-t na čuvanju u frizideru  :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Kugla

Citat: r-t  u Veljača 07, 2013, 17:24:29
Na sigurnom pod ključem. Mada ima je malo, tako da još uvijek primamo ponude.  :glasses9:
Kada budemo pekli one šarane na rašljama što smo dogovarali, koju lepicu će mo valjda prebaciti u naš friz  :occasion14:

scotty

Lepica se djeli na mušku i žensku. Tko bi rekao!
Muški imaju jedan repić dok ženske dva.
To se dobro da razaznati gore na petrinjčevoj fotki. Jasno se vidi.
I kako to biva, ženke nose jaja. Jaja su ta koja daju miris kod lova soma.
Obićno mužjaci izlete prvi i taj se dio preskače.
Ciklus traje tri godine kad ženka položi jaja u vodu.

petrinjac

raspitao sam se...
teska godina... suša- slabo izašla.. itd..
no moze se pronaci jos pokoji kilo... :sunny:
....
da nekvarimo temu... tko zeli.. kontakt- info... 095 59 77 446 Petrinjac (Darko) :thumbsup:

Greys

Sad već očekujem da ćeš napisat :''može zaključati temu-nema više lepice''  :toothy9:

zvona

kažu da je lepice,vodeni cvijet,najbolji mogući mamac za soma.. e sad dosta njih nekaze s cim ju mijesa i na koji način.. ja sam vidjeo i tako radio da kolicinu koju smo si odredili za pecanje pospemo brasnom ostrim tip 500 i mjesamo dok ne postane kao plastelin i nakon toga stavljamo ju na trokuku i nakon 10-ak minuta ako nema griza vadimo van i stavljamo novu kuglicu..kazu da bi cvrstina kuglice trebala izdrzat makar 10-15min pod vodom.. ja sam pecao na nju na ovaj sistem i nisam nista ulovio.. dok je kolega na isti nacin mjesanja uhvatio puno somova razlicite kilaze..ocito je moja lepica bila kisela kako kazu,odnosno nije ohlađena na vrijeme i zamrznuta,otvorio sam ovu temu jer ima nas dosta na ovom forumu koji nisu upoznati do kraja sa ovim mamcem i nacinom pripreme živjeli  :occasion14: