Lepica i lov soma na lepicu

Autor šime, Siječanj 28, 2013, 22:08:17

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

zvona

evo i koja slika i nacin na koji se miješa

maverick

ja sam je mijesao s brasnom kako mi pokazao kolega padobranac...u pravilu bi trebala izdrzati oko 15 tak minuta kako si i rekao...samo sam ja oko trokrake namorao par krugova paljenje zice i improvizirao malu hranilicu i drzi dosta duze....imao sam tri mala somica u dva dana...ocito sam promasio mjesto gdje su oni veliki...kad budem slijedeci put mijesao poslikacu kako to ja radim
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

i ja nisam mijesao tako...brasno sam  uspivao postepeno u posudu s poklopcem i tresao kao kad pravis sejk..i nisam dodavao vodu
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

zvona

da to sam radio i ja.. kao hranilicu.. nije losa stvar.. ja sam odsjeko leptirica da gotova smjesa bude velicine sake otprilike.. prvo sam otopio leptirice pa sam njih posuo brasnom i izmjesao dobro i dodavao brasno dok nije smjesa bila ko plastelin.vodu dodatno nisam stavljo jer je ona vlazna sama po sebi. i ljudi stavljaju ono smeđe sto raste u šašu nebi se sad sjetio kako se zove ni za 100€.. kao vezivo,da struktura buđe čvršća

zvona

Ima lepice kod mog kolege ostalo mu je oko 3-4kg nisam siguran..cijena je 35€ pa kog zanima nek se javi

TopMix

Zanimljiv i efikasan mamac za soma. Samo, odkud ovaj mamac u varalicarskoj temi?

Slaven

twister011

A moze pored i tvister, shed........... :clap: :toothy12:

kuka

Imam pitanje za ljude sa iskustvom ribolova lepicom. Koliko mi je lepice dovoljno za jedno pecanje cca. 8 sati? Npr. koliko dobijem smjese ako koristim pola kg. lepice? Koji je omjer lepica- brašno?
Mudrost dolazi s godinama. Međutim, ponekad godine dođu same.

zvona

Omjera nema..polako dodajes brasno na leptirice i treses kao seik.i mjesis.dok ne dobijes masu kao plastelin.nisam radio nikad s toliko  lepice ali predlozio bih ti  da poneses frizider radi kvarljivosti mamca..brasno prokisne i lepica bude kisela..odnosno  nije lovna..desavalo se da i na nju udari..ali rijetko..

maverick

a ne znam tezinski koliko ti treba ali jedna onako šaka je dovoljna...ona rudarska šaka...toliko bar ja zamjesam....i bude mi taman dovoljno jer vise da sjedim ni nemam zivaca

zvona

Maverick dobro kaze..ponesi vecu kuglu oko 30dkg i dosta..ako naletis na pravo mijesto..cas posla 100kg sometine..samo nemoj sve odnjet kuci  :icon_biggrin:

kuka

Ići ću idući tjedan od petka do nedjelje pa ćete biti informirani. Hvala svima

zvona

kuka

Idem od Pričca pa nizvodno do ušća Orljave