Tarpon 535

Autor SMT, Svibanj 18, 2020, 18:55:47

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

miha

jedno pitanjce ...dali je adresa Nautik plasta još uvijek PREŠERNOVA 8 Novi Sad ...ili je došlo do promjene lokacije ...hvala...

SMT

Da, ulica je ta... Sad ne znam broj, bio sam pre neki dan... Tamo na Telepu...

miha

Citat: SMT  u Listopad 02, 2020, 11:14:43
Da, ulica je ta... Sad ne znam broj, bio sam pre neki dan... Tamo na Telepu...
.....hvala puno ... :ok:

maverick

O leb te...pa ovo bih volio provozati, ali dooljan ce biti i snimak  :clap2:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ossa

Citat: SMT  u Listopad 02, 2020, 10:57:29
Kad se skine blokada, probacu ... 40-70 ks

Se Me Te ne zezaj, nije 70 već 60
A eno kod mene Dabar ima 60 Cvaju Yamahu koja je lakša od ove krmače, ide urnebesno. I ova će , ali po meni pretežak motor za tako malo korito.
Naidju krize, drukcije grize...

SMT

Naplatili su mu 70, sad ja nisam gledao ispod kape... Skuplji je od 60, uglavnom... A piše 40 na svakom :stripii: :stripii: :stripii:...

SMT

Citat: maverick  u Listopad 02, 2020, 11:39:05
O leb te...pa ovo bih volio provozati, ali dooljan ce biti i snimak  :clap2:

Ma dobar čamac i odličan motor... Ide jako jako  lepo i sada...Stariji gazda nije u fazonu merenja brzine, mislim da nije ni merio, videćemo sa juniorom... Videćemo sa 70 ks, izmeri ćemo ako treba...Ja sam mu rekao da će uzeti mashera ili huntera brzo, mada je moguće da grešim... Lepo je plovan čamac...

Rap

Citat: SMT  u Listopad 02, 2020, 11:53:35
Naplatili su mu 70, sad ja nisam gledao ispod kape... Skuplji je od 60, uglavnom... A piše 40 na svakom :stripii: :stripii: :stripii:...
Iste kubikaže,prijenosa...razlika u težini 9 kg

SMT

Citat: Rap  u Listopad 02, 2020, 12:18:40
Citat: SMT  u Listopad 02, 2020, 11:53:35
Iste kubikaže,prijenosa...razlika u težini 9 kg

Ima razlike, osim 9 kg...Meni su je u radnji objasnili kad sam gledao taj motor, iskreno zaboravio sam u čemu...

maverick

Drukciji je to motor nego 40/60...glava je druga...s 16 ventila, druga je peta, od modela iznad...i  drukčiji je prijenosni omjer...Neki iz konkurencije tvrde da nema 70 ks vec nesto sitno manje...ali bas njihov ima tocno 70...itd itd. Meni su objasnili da je predvidjen za teza plovila i da podnosi vise tereta na istom plovilu nego 40/60. ja sam prije kupnje na sličnom čamcu vozio obje i jedino sto sam zamjetio je dosta veca potrosnja u maximumu nego ova koju sam kupio....Bojao sam se da ce mi ova moja biti malo...na kraju i to mi je previse pa smatram da sam dobro izabrao.....u svakom slucaju sve su to brutalni strojevi cim predjes 50 ks...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Rap

Uvoznici tvrde da se otvara do cca 65,ja sam na nove modele obraćao pažnju pa uspoređivao performanse...uglavnom i više nego potreban za tarpona,neka je sretna plovidba   :icon_thumright:

Boža

Pozdrav drugari, ovo je moj prvi post. Pecam na Dunavu, kod Kovina i tako. Red je bio da se prvo predstavim, a nisam video tome namenjenu temu, pa moje izvinjenje ako sam takvu promasio :)

Generalno se razmisljam koji camac da uzmem, dvoumim se izmedju Nelta 506, Big Foota i Tarpona. Trazim nesto malo stabilnije i komotnije od Tajmena, a opet da mi ne treba motor od 50 konja da bih isao normalno (Big foot). Pa mi ovaj Tarpon zvuci kao zanimljivo resenje.

Zamolio bih kolegu koji ga je skoro uzeo (bas lepo izgleda) ako mu nije problem da izmeri metrom koliko je tacno dugacno dno, od sedista do sedista. Pitao sam direktno u NP-u, ali kazu "ne znamo tacno, tu negde kao Tajmen" sto meni ne daje odgovor na moje sumnje! :D

Cini mi se da je "paluba" ogromna i da zauzima ogroman deo prostora. Neretko pecam sa jos nekim, pa mi malo to sve smeta.

Takodje - bilo koja preporuka za ova gorepomenuta 3 camca, uporedjivanja - visoko pozeljna!

P.S. Jako fin i raznovrsan forom. Svaka cast

SMT

Dobro došao na forum...

Tarpon sa zadnje slike i Yamaha nije moj komplet... to je od mog drugara ili njegovog sina... Ne znam kada ću biti u prilici izmeriti, možda kada se budem vozio... U svakom slučaju, prelep camac, meni bar...

Ja vozim BF i ako me pitaš da li bi ga menjao za Tarpuna, ne bih... Ne vidim šta bi dobio, mada nikad se ne zna :hi:...  Treba probati...Menjao bi ga za Hunter 575, veći i lepši čamac od BF...
Čini mi se da više mesta ima u BF nego u Tarpunu... Vrata na prednjoj komori Tarpuna su bolje rešena, mnogo mesta ima za takav camac...

Ako me pitaš, da nemam camac sta bi pre kupio, Tarpun ili BF... Tarpun, bez dileme... BF je neki standard, kada klasična, mada čvrst i stabilan- provereno... Tarpun je ipak lep i moderan camac...

Cena ti je tu negde slična, zašto ne probati novo i moderno :hi:... Ja mislim da sa 20 ks kod Tarpuna ne bi pogrešio, a kod BF je to malo(treba bar 30)... I tako...

Boža

Hvala SMT. Mislio sam na Gocaru, u trenutku pisanja tog posta nisam mogao da vidim koji mu je tacno nick. Cini mi se da bi on mogao da mi pomogne sa merenjem :D

Sto se tice samog camca, jeste prelep. Meni se stvarno svidja, i sirina i dubina, taman je. Nije jedino za bucku :D

I meni se cini da iako se dobije nesto mesta po sirini, da je duzina ta koja je krajcovana tolikom komorom. Jeste to korisno, ali mislim da je moglo da se ima i od 1.2m i da bi bilo sasvim taman.

Ja sam nesto ciljao 25konja, i tesko da bi se odlucio za nesto vise, pa mi je upravo zbog toga BF malo manje privlacan.

Inace se meni on jako svidja po izgledu, bio kada ili ne :)

Gocara

Merim sutra pa javljam
Tarpon 535