šumsko meso GLJIVE..

Autor petrinjac, Siječanj 29, 2013, 11:31:32

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

petrinjac

vjerujem da ste se svi vec susretali sa njima....
poslje ribolova meni omiljen hobi...
kad im je sezona uzivamo u njima svaki dan dok ih ima...
viskove sušimo...
koji su dobrodosli u puno vrsta kotlica, variva, umaka i sl.

Uploaded with ImageShack.us

VELJO

nije loše...i kod mene bude poneki...
Najveća je mana demokracije činjenica da glas idiota i pametnog vrijedi jednako!!!

Greys

Osobno, idem po samo dvije vrste gljiva, i uvijek ih znam lokaciju.
Vrbovače, i to u ono ''prvom šusu'' oko 1.maja i idem po vrganje.

Hm, slika baš i nemam,ali da ih volim, itekako  :toothy9:

Juzba

Kako kaže Petrinjac, uz pecanje najomiljeniji hobi su mi gljive, u šumu nikad ne idem bez noža, korpe i fotoaparata,  :hello2:
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

BOJANK

Obožavam ih jesti! Pohane, dinstane, sa roštilja, u juhi, u preljevu  :headbang:

alexdja

Nema više divljeg bučka. :no:

Juzba

IvanSK

I meni su omiljene pohane sunčanice!
Tako pripremljene su mi... :icon_thumright:!
Poslije njih najdraže mi lisičarke, a onda sve ostale...samo treba paziti kod branja da nebi bilo  :angry5: :blob10: :blob10: :blob10:!

IvanSK

Evo jedan koristan link za one koje zanima branje gljiva,al im nejde raspoznavanje:
http://www.gusuncanica-samobor.com.hr/SUNCANICA-SAMOBORindex.htm

alexdja

:thumbsup:

Sunčanicu na Vlasini (kraju moga oca) zovu Srndać (tačnije oni kažu Srndak)...

Jeo sam je i izuzetno je ukusna, nisam ukusniju pečurku ni jeo u stvari... :dontknow:

Oni samo stave kapu naopako na plotnu od šporeta i posole malo iznutra, sad mi ide voda na usta kad se setim...

A kako se pohuje, može malo detalja? :occasion14:
       Nema više divljeg bučka. :no:

BOJANK

Spremao sam pohovane Bukovače, odlično!
Klasika za pripremiti, gljive posoliš, ubaciš u izmučkana jaja pa onda u brašno i na tavu par minuta !

VELJO

Odlični su pohani varganji, uzmeš veće klobuke malo ih prokuhaš(blanširaš) izvadiš iz vode začiniš kao šniclu umočiš u masu za pohanje i pohaš... probajte obavezno...

A još malo i počinju rasti smrčci  :thumbsup:
Najveća je mana demokracije činjenica da glas idiota i pametnog vrijedi jednako!!!

Juzba

sunčanica se peče cijela, ako je prevelika, na par komada, poha se klasično kao i sve ostalo

Juzba

Gnojištarke su mi vrh dinstane sa lukom i 2-3 jajeta u to :hello2:

BOJANK

Spreman sam ići, sa nekim tko zna o gljivama, u šumu ali kod mene u okolici Vk ne znam nikoga tko se razumije u gljive! Volio bih naučiti prepoznavati bar 2-3 vrste jestivih gljiva koje se mogu ubrati u Slavoniji !
Bukovače sam uzgojio kod kuće, prošle godine. Onako iz fore, da probam i uspjelo mi je ali u otići u šumu i ubrati neku, nebih iako sam ih se nagledao po netu i načitao!