šumsko meso GLJIVE..

Autor petrinjac, Siječanj 29, 2013, 11:31:32

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Juzba

ali ih ipak ima, nije svaka godina ista ni u ribama ni u gljivama
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

Slaven

Usljed visokih vodostaja evo malo zanimacije za nas ljubitelje prirode. Jesenski varganji su pomalo krenuli, u biti od 6mjeseca ih pomalo berem konstantno i ima ih ali ne u nekim enormnim količinama, par kila po izlasku i mora se baš pono prehodati da bi se našlo. Što se tiče žutica ili lisičarki njih baš ima puno, pojavile se unazad par dana i prekrasne su velike kakve rijetko budu. :ok:

šajzika

Predivno izgleda ali bez gurua za gljive ne berem nista :stripii:
Audentes fortuna iuvat

Juzba

svaka čast Slavene, još nijednom nisam bio u gljivama ove godine

raso

I moj komšija išao jednom u gljive, sad više ne ide :stripii: :stripii: :stripii: :stripii: :stripii:

Juzba

ko nezna, bolje nek ne bere napamet, sve su jestive bar jednom :stripii:

Slaven

Imam ih dosta u frižideru, svakakvih, donet ću na druženje pa možemo neko jelo spravit :stripii:

raso

Uf kako bi dobro sjeo jedan light čobi od gljiva i divljači, a jedan svima nama dragi gospodin iz Belišća je priznati majstor u kuhanju :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Kugla

O Slavene pa moraš me jednom povesti malo u šumu, meni su gljive nešto posebno, a ove lisičarke to je delicija i to samo takva, meni bolja i od varganja, ove godine nisam bio još ni jednom a i slabo kod nas nešto, neki dan jedan poznanik našao par lijepih varganja ali istokaže slabo kako je to bilo prije.
Rašo ne treba ni divjači gulaš od gljiva pa još ako je više vrsta ajme  :jede:

vedro

ja dobio od susjeda pecurke ubio se dva dana. Meni pecurka nekako najbolja, ima poseban miris. :thumbsup:

Slaven

Kugla dođi popodne kad hočeš samo javi dan dva ranije

Kugla

Ovaj tjedan teško da mogu koji dan odvojiti za gljive, ali sljedeći tjedan e potruditi ću se da malo prošetamo šumom, ako ništa barem će mo popiti pivo i sve 5  :ok:

Slaven

Obavezno ponesi bar 2 rezerne majce, hoda se po par sati po vrhovima planina, ja u sezoni gljiva izgubim bar 10kg ako idem često

Kugla

A uuuuu po planinama bemti nemam kondicije, ja sam više ono malo pomalo.

Slaven

Za malo po malo idi onda od Valpva prema Koški pa u Boljari ljevo ili desno, kod mene je to extreman sport.