šumsko meso GLJIVE..

Autor petrinjac, Siječanj 29, 2013, 11:31:32

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Kugla

A kad me kičma i koljeno rasturaju pa nekad ni na stepenice kako treba ne mogu, a ovdje di kažeš je ravno ali tu lešinari sve obiđu u par dana i opustoše sve

Slaven

e pa to ti je to, i kod mene na bližim lokacijama, pristupačnim, je pušiona, baš moraš naletit da niko nije bio, što je jako teško. Takve lokacije obilazim kad je loše vrijeme a kad je ljepo idem u planinu visko. Sad kako je ova kiša pala prije nekoliko dana i kako je od juče, prekuče sunčano krenuli su novi jesenski varganji, ali što je zanimljivo samo ih ima u visokoj bukovoj šumi i to na vrhovima planina, kako se spuštaš niže sve ih je manje i nisu jesenski oni smeđi već ljetni svijetliji.
Sad ide nova kiša pa će se situacija na terenu mjenjat. Isto ko kad loviš smuđa sad je ovako sad je onako, sad je tu sad je tamo. Uglavnom se svodi na to da je sigurno da se neće ništa nać ili ulovit ako si za kompjuterom ili sjediš u birtiji :takoje:

Kugla

To sigurno, a za kompom sam tu na poslu da skratim vrijeme, a u birtiju ni ne idem više, čekam hladnije dane onda lega zna di ima onih finih bukovča!  :ok:

petrinjac

lisićarki ima.. i to dosta... ja jucer brao.. :toothy9:
ko zna gdje rastu isplati se otici...

Kugla

Baš vam zavidim na tim lisičarkama, jer kod nas ih nema barem ja ne znam di bi ih bilo  :no:

durmy

U moram malo na papuk ovo ljeto sam brao vrganje po nizinskim šumama bilo ih je na tone ali ne moze se usporedit sa jesenskim sa papuka maltene sa crnom kapom

durmy

Malo se islo u vrganje
Kape na roštilj a narezani na luk..pa kako ispadne

Kugla

Mora ispasti super nema šta  :ok:

Slaven

Dok se vi patite sa vodostajima mi laganini po šumama i gorama :jede:

Varganja bilo slabo, ali par kozara su popravile izlet :ok:

Kugla

Slaven

Nemam ja to pojma kako se koja zove, ovu znam ko kozaru i odlična je pohana, kvak se baca

Kugla

Ma u konačnici nije ime bitno, mi ju tako zovemo, i dosta se napije ulja kad se poha zar ne, zato mi se nije nikad sviđala.

Slaven

Neznam ni to, ja ih ne poham, ja sam zdužen za dobavu i ugranju :stripii:

Juzba

da, to je sunčanica, najbolja je pohana, zovu je još i šumsko meso :icon_thumright:
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

kawasaki

To je suncanica. Kod nas ih nema ove jeseni a obozavam zagrebacki od njih pohovane sa sirom i kulinom.
Inace nas trojica u sumi uz Borovik preko 20 kg gljiva za dva sata. Vrganji, lisicarke i mrtvacke trube.
Ovih dana su sume pune a setnja bas godi...  :hi:
Brzi od Bolena.