šumsko meso GLJIVE..

Autor petrinjac, Siječanj 29, 2013, 11:31:32

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Juzba

Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

zvona

najbolje mi kad se vratim iz berbe smrznut,pa odem kod bake na šporet.stavim foliju na tablu i na nju mlade gljive..posolim ih i malo zaljutim..nabrzaka ispecem dok se presvučem..mmmmmmm  :thumbsup:

Kugla

Heheheheh i ja ču ih sutra papati živio Greys  :occasion14:

Greys

Doduše, ove godine su dosta ''čudne'' vrbovače. Unatoč jakoj količini vlage u zraku, gotovo sve djeluju kao da su se osušile. Kugla, čeka te sutra  :icon_thumright:

Kugla

Stigle gljive Greys hvala, sad idem to pripremati ako me nema sutra znate tko me otrovao heheehehheeh

Greys

Hahahahha, Kugla, ja eo ko nov, a još sam ih jeo za večeru  :icon_thumright:

Kugla

prijatelju upravo ih pojeli heheeh pa bile odlićne nadam se da su ok

Juzba

Uh, moram i ja baciti šetnju po šumi :hello2:

Greys

Kugla, nebrini, ako vidimo post sutra, znači živ si  :laughing7:

Kugla

Juče gledam na facebooku poznanica se hvali prvim varganjima ove godine, e pa polako sad će krenuti gljive, vjerujem da će me pronalasci ići bolje nego pecanje zadnjih mjeseci  :icon_biggrin:

alexdja

Ja ih brao na Vlasini još krajem jula, onako usput kad sam vodio ćerku da bere šumske jagode...

Evo jednog zanimljivijeg primerka:

Posle stric nešto marinirao i spremao, ne moram da vam pričam kako smo ih odrali uz pivo... :thumbsup:
       Nema više divljeg bučka. :no:

Lomnica_city

Njima sezona prolazi a ne pocinje, ima ih kod mene na tone, jedan od najplodnijih krajeva sto se pecuraka tice, ima susara u skoro svakom selu, neki ih i salamure (kazu da su jos bolji nego suseni, mada ove susene kupuju za supe fabrike)... A inace vrganj ne volim, prvo mesto definitivno bukovaca zauzima kod mene, drugo mozda lisicarka, treci tek mozda ako bude vrganj. Sad treba da krene sezona lisicarke ako ne gresim, verovatno svi znate kako izgleda...

Kugla

Gljive obožavam, a bukovača je odlična, lisičarka odlična, varganj ima malo jači okus pa nekima i ne štima, dok je bukovača blaga gljiva i svima prolazi, bukovaće će sada polako krenuti pa do zime, prošle godine mi frend toliko donosio pa sam i dijelio drugima nadam se da  će i ove godine biti dobar urod, heheh sad imam i čamac pa mogu frenda odvesti na neke destinacije preko drave gdje nije mogao ići.

Juzba

ubacite tu obavezno i gnojištarku :icon_thumright:

Kugla

Gnjojištarka ružna za izgovoriti a kažu jako ukusna, prošle godine uz ribnjak kod mene ih bilo čudo jedno a ja nisam znao kakve su to gljive i dok sam se ja raspitao i pregledao literaturu one ostarile a dobre su samo onako jako mlade.