šumsko meso GLJIVE..

Autor petrinjac, Siječanj 29, 2013, 11:31:32

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Kugla

Ovakve Greys donio prošle godine i bile su odlične, e sad uvijek dvaput provjeri.

sandra

oh..Slavene.. :not speak:
nesmjem kazati..volim gljive al ove sa slike nikad vidla!
takvih nema u Konzumu!!!! : :be happy:

Greys

Ako znam neke gljive onda su to vrbovače i vrganji. Kod vrbovače nemožeš promašit, dok kod vrganja možeš i to lako.

Lomnica_city

Kod vrganja se mozes zestoko zeznuti samo ako uberes i pojedes onaj sa krem kapicom a braon donjim delom, vuce na bordo, taj je OTROVAN, znaci samo obratno, braon kapa a zuckasto-krem donja strana... Ima i onaj sa uskom nogicom koji nije pravi ali mislim da samo mozete dobiti malo krcanja creva i proliv od njega.

alexdja

Teško da pogrešiš sa vrganjem...

Jaka i čvrsta kapa i nema reckice odozdo već poput nekog gustog sunđera, pene...

Drška debela, jajasta i takođe izuzetno čvrsta... :thumbsup:

Sve koje su na prvi pogled nalik su dosta mekše, kljakave i ili im se dratično razlikuje kapa ili je drška tanka, krka, kao da je trula...
       Nema više divljeg bučka. :no:

Lomnica_city

Onda nisi video ovaj prvi koji sam opisao, izgleda isto kao vrganj samo su boje obrnute na kapi...

Juzba

kod mene je boletus satanas jedini otrovni vrganj, što kažu ludara, on je crveno bijel, nemožeš pogriješiti.  svi ostali su jestivi ili nejestivi u smislu da nisu neki doživljaj kad se naprave za klopu al nisu otrovni
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

dravski pecaros

ev svi zivi i zdravi od mojih gljiva  :toothy10:

Greys

Juzba

nekad se pokažu simptom tek nakon 5-6 dana, al onda si na..bo, nema ti spasa
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

Greys

Danas nisam išao pecat, ali  :icon_thumright:

Ova četvrtina je teška preko 500grama

Kugla

Jao puhara, pa daj zovi kad ideš u gljive bemti  :violent1:

Greys

Tražeje gljiva bude slučajno, ovih dana dok sam se zezo po Zagrebu, mašio sam heben val vrbovača, već su ''prošle'', taman prije 3-4 dana  :crybaby2:

Greys

Narežeš na kriške od 2cm, posoliš, čekaš da malo ''splasne'', nakon toga ih klasično pohuješ  :icon_thumright:

Kolega je maher u traženju ove vrste, nema ih puno, ali kad se nađe, budu ogromne lopte

Kugla

Odlična i to pohovana najbolja!