Vanbrodski motor 50hp?

Autor mossi, Svibanj 20, 2020, 22:18:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mossi

Vidjet cemo sta ce mossi dobiti sa svime time  ali poznam nest momaka pa kazu da su se malo zeznili zbog tezine samog motora al to je na drugacijim camcima.

Ona Honda od Smt-a me odusevila, 50ks i predivan tih i miran rad na nekih 80ak kg , 3 cilindra.

SMT ima jogurt ambalažu i 50hp, a šta će mossi dobiti koji ima duplo veći čamac i 60hp...

Jebeš sve.. odoh kupiti dve T4, izgleda da je to taman za mene.

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

šajzika

Ma nezahvalna tema al ajd.
Okaci ti kolega 150 ks, tvoja stvar.
Zao mi je ak si u postu procitao da podcjenjujem motor,  camac ili tebe.
Stvarno sam mislio tj znam da ne znam sta ces dobiti.
Ne znam koliko ces biti brz, koliko ces trosit, nemam nekih iskustava ni s tolikim motorima ni camcima.
Kazem jos jednom, nikakva negativa i pametovanje s moje strane, vise neko ne znanje i ne iskustvo :hi:
Audentes fortuna iuvat

mossi

11 godina imam kombinaciju gde je motor slabija komponenta. Konačno odlučim da promenim balans i zasluženo se počastim.

Neka ona mene služi dobro kao prethodna, a brzina i potrošnja..  pa to je moj problem ili ponos, a verovatno ću ga nesebično podeliti sa vama jer koliko god bilo korisno učiti na tuđim greškama, ponekad je jednostavno potreba testirati sebe i svoju opremu, a rezultati su onakvi kakvi jesu.

šajzika

Naravno, nek te sluzi i bude na ponos :hi:
Audentes fortuna iuvat

maverick

Bome i ja bih se lomio izmedju te honde i te yamahe...mozda bi izbor bio isti kao mosijev ako bi bile komande...ako bi bila rucka mozda bi izbor bila honda....evo bas kazem zeni ako me pocasti s jednim od ta dva motora sasvim mi svejedno  :stripii: Tu sam na li-la da zagrizem u neku sličnu budalastinu kao i mossi...jos razum prevladava...ali pricekacu da vidim kako ce to sve disati kod njega  :clap2:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

Citat: šajzika  u Lipanj 14, 2020, 08:17:33
Citat: pajdo77  u Lipanj 14, 2020, 07:41:15

Opcenito treba to sve dobro ukomponirat, posebno sto se udaljava  motor  100kg+  od krme na jackplate.
Pitanje jel jackplate 10 cm ili više (u svijetu ima svakakvih) pa dobijes i jednu vrstu poluge na camac i zrcalo.

Ja sam stavio na sharka...iskreno očekivao sam vise od tog pomjeranja tezista...ono...mislio sam da cu dobiti vise i da ce metacentar biti pomjeren dosta nazad....i jesam ali samo kad čamac stoji...u samoj voznji nije bas toliko izrazeno...inače ovaj jackplate je 15 cm...i ja sam jos otisao 1 dodatni cm.... :occasion14:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

Citat: maverick  u Lipanj 14, 2020, 20:37:49
Bome i ja bih se lomio izmedju te honde i te yamahe...mozda bi izbor bio isti kao mosijev ako bi bile komande...ako bi bila rucka mozda bi izbor bila honda....evo bas kazem zeni ako me pocasti s jednim od ta dva motora sasvim mi svejedno  :stripii: Tu sam na li-la da zagrizem u neku sličnu budalastinu kao i mossi...jos razum prevladava...ali pricekacu da vidim kako ce to sve disati kod njega  :clap2:

ti si u duplom problemu onda , moras sve mjenjat  :toothy12: :toothy12: :icon_thumright:
Audentes fortuna iuvat

maverick

Da....samo kontam da žena u tom slučaju ne promjeni mene sto je vrlo lako moguće  :stripii: :stripii:

No

mossi

JackPlate bi trebala biti posebna tema.

Na nekoliko videa prava stvar je hidraulični JP,  ali od cene uši otpadaju.

Hidraulika služi da u početku spusti motor, koji pravi otklon, izbacuje čamac iz rupe tj lakše i brže izglisira, nakon toga podiže motor na optimalnu dubinu i time obezbeđuje maksimalni potisak uz najmanje proklizavanje.

Kod manuelnih modela ta priča pada u vodu, uglavnom se dobija ona druga faza: bolji grip elise, potisak i ekonomija. Brzina se ne podiže drastično ali ona nije glavni faktor u samoj postavci.

Naravno da je kod manuelnog modela, problem postići optimalnu visinu jer je obično potrebno nekoliko puta podizati motor .. gedorom, ali za to je potrebno odvojiti par sati minimum. Hidraulika to odradi za 10 sekundi.

mossi

Poslednjih nekoliko meseci intenzivno za svašta nešto koristim ChatGPT.  Naravno malopre mi dunulo da ga upitam za mišljenje oko čuvene polemike motor 50hp 850 ili 1000ccm?

Evo komplet odgovora, nadam se da je fotka u dobroj rezoluciji. Pitanja, odgovor na engleskom, zahtev za prevod i prevod. Bolje ni ja ne bih odgovorio..

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

alexdja

Nema više divljeg bučka. :no:

silure

Evo da se nadovežem na ovu temu, :red_indijanac:  vec zna moju problematiku između odabira motora vec zadnjih par mj... dal 1000ccm ili 850,dal prijenos 1.85,2.08 itd.. odluka je pala na novi tohatsu mfs50 866ccm 2.08 i u utorak sam uplatio lovu za njega i cekam da stigne...nadam se da nisam pogrijesio,isporuka 7mj..i nadam se da ce za moj alu bel biti taman..jaaako sam nestrpljiv

silure