Vanbrodski motor 50hp?

Autor mossi, Svibanj 20, 2020, 22:18:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

ljuska

Sumnjam za vjetar u kosi jer kad odvine gas otpast če mu i ono malo dlaka na glavi što ima

miha

s obzirom na veličinu Mosijevog plovila malo je to 50 .....sad kad se kupuje ....poderat madrac izvadit te žetone ..... :stripii:

maverick

Citat: šajzika  u Svibanj 26, 2020, 09:20:25
A niko nije postavio pitanje, sta ti ocekujes od svega toga?

Mlad si još...doći ces ti u naše godine  :stripii: Ne očekuje nista...kupuje elan...volju...plaća da bi se zanimao s nečim  :stripii: neki bi rekli kriza srednjih godina ali lažu...nije istina  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

Audentes fortuna iuvat

mossi

Maverick je odgovorio Šajzika je pitao.
A sad malo ja.

Moja F25A ima punih 12 godina, radila i služila me bez i jednog štuca svo vreme.
Kupio sam je pre nego što sam napravio Varalicu II. Imala je tada manje od 12meseci.
Od prvog dana je bila poddimenzionisana za taj čamac.
Sve je ona to pregurala 11 godina!

Vreme je da se uzme konačno motor koji je primeren tom plovilu.
Plovilo zahteva motor 40-60hp pa će takav i biti kupljen.
Još jedan faktor je bitan: u poslednjih nekoliko godina 10-tak meni bliskih prijatelja nije više medju nama.
Nema garancije .. al bukvalno nizašta.. ovo *ranje sa Coronom je to potvrdilo.

Čamac ide na utezanje: podizanje krme, peskarenje sa novim prajmerom i antialginom, poneki krpež.. novi akumulator.. setup za satove ..
Trebalo je da dodje i Lowrance linija za spajanje sa HDS-om, ali Yamaha daje dva sata sa komplet pregledom svih funkcija, pa je investicija
od 300e za HDS link za sada nepotreban.

Šta očekujem: Pa šta se očekuje kad kupiš novi auto:

Da te služi dobro 10 godina.

Maksimalna brzina nije prioritet, jer povlači veću potrošnju oko 20l/h,
ekonomik od 8l je ono na šta se cilja, pri brzini od 35-40km/h. 

:hi:

5,5 (1,42) 1,87 preko svega.

Rap

mossi

Da, Yamaha F40HETL 996cc/4cil/40 otključano 60hp.

Čak sam i ja glasao za Hondu, ali je na kraju ipak prevagnuo odnos kubika i snage.
Lepo je lagano, ali 4cilindra u 1litarskom motoru, 60hp za 500€ vise je bilo odlučujuće.

silure

A ovo je čamčina prava,koliko je tezak i koja debljina dna, stranice, krme??

pajdo77

Naravno da se razumijem u motore ko Mara u krivi ku*ac. Nije mi jasno to sa gore navedenim. Kako kupiš motor od 40 hp i onda on kad nešto prčkaš po njemu bude 60 hp? Zašto ga onda odmah ne naprave 60 hp pa si ti miran? Znam da su yamahe 9,9 mjenjajući karburator pretvarali u 15-ice. Jel to mora biti određeni model i proizvođač ili možeš koji dohvatiš pojačati za nešto konjskih snaga?

mossi

Dno i krma su 3mm AlMg3% duplo dno, Stranice i boksovi 2mm.

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

mossi

Pajdo, to je motor od 60hp, spušten na 40 zbog zakonskih propisa u Italiji. U servisu ga za 2/3 minuta, vrate u 60, neka sitna odblokada na usisu goriva. Mehanika čista,  italijani su to ... skoro ko mi.. samo Yamaha je skontala, da taj model ima veliku prođu u regionu i to je vrlo popularan model.

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

šajzika

Citat: pajdo77  u Lipanj 14, 2020, 07:41:15
Naravno da se razumijem u motore ko Mara u krivi ku*ac. Nije mi jasno to sa gore navedenim. Kako kupiš motor od 40 hp i onda on kad nešto prčkaš po njemu bude 60 hp? Zašto ga onda odmah ne naprave 60 hp pa si ti miran? Znam da su yamahe 9,9 mjenjajući karburator pretvarali u 15-ice. Jel to mora biti određeni model i proizvođač ili možeš koji dohvatiš pojačati za nešto konjskih snaga?
Bilo je vec pisanja o tome.
To je u biti jači motor mehanicki/ elektronski smanjen na 40 konja najcesce zbog italije jer tamo imaju neki zakon da do 40 ks ne moras valjd imat dozvolu i takve gluposti.
Jos koriste u slucaju kad kapetanija nece upisat jači  motor od 40konja a pojedinac baš želi jaci motor.
Kod nas isto nakon 40ks krece porez na luksuz, e sad jel 40 ili 40plus... sve u svemu ima neke cake.

Vidjet cemo sta ce mossi dobiti sa svime time  ali poznam nest momaka pa kazu da su se malo zeznili zbog tezine samog motora al to je na drugacijim camcima.

Ona Honda od Smt-a me odusevila, 50ks i predivan tih i miran rad na nekih 80ak kg , 3 cilindra.

Opcenito treba to sve dobro ukomponirat, posebno sto se udaljava  motor  100kg+  od krme na jackplate.
Pitanje jel jackplate 10 cm ili više (u svijetu ima svakakvih) pa dobijes i jednu vrstu poluge na camac i zrcalo.
Audentes fortuna iuvat

pajdo77

Šajzi ti si moj idol. Pokažem ti par mjesta gdje su ti pet durbahera ili jedna Rapala dovoljni do penzije a ostali nek pate i troše  :stripii:

DJ17

ne znam u kojoj temi da pitam pa cu ovde koja je realna cena polovne klasicne 4t Yamahe 40ks(2015. pa do 2020. godista)? I koliko bi ja mogo dobit za svoju 20ks model 2016. redovno servisirana ima oko 100 sat...

šajzika

Pogledaj si index oglase i njuškalo.
Ima jos i na fejcu tih grupa za prodaju vanbrodskih motora i ostale nautike.

Za yamahu 40 ne znam jer ne pratim ali yamaha 20 stara par godina kotira od 15 do 18 tkn
Audentes fortuna iuvat