VARALICA II .. novi početak

Autor mossi, Lipanj 04, 2020, 19:36:31

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mossi

VARALICA II

je aluminijumski čamac 5,5x1,42(1,87) duplog dna,
sa velikim vetrobranskim staklima od koje je jedno preklopno i kroz njega se ulazi.
Radio ga je majstor Ač iz Apatina pre 11 godina, osim nekih sitnih estetskih nedostataka
sve izgleda kao prvog dana..  :glasses9: :uf: :stripii:

Čamac ima veliki HARD TOP tj tvrdu tendu/krov od aluminijuma koja se oslanja na
prohromske makaze f25mm. Krov pokriva sve od šajbne do iza boksova znači nekih 2,3m dužine.

Pogonski agregat od prvog dana je bila Yamaha F25A "Bundeva" koja je imala elisu 11 1/4 pa poslednjih dve godine 10x10!

Čamac je napravljen da ima konfor širine, mogućnost spavanja na umetku između boksova kad se dobije krevet
dimenzija 190*165cm, više nego dovoljno za dve odrasle osobe.

Stakla su bila neki plexi/leksan preskupo plaćen, koji je posle nekih 5-6 godina potpuno matirao pa se ništa
nije moglo videti ni danju ni noću..   :glasses9: :glasses9:

Pre dva dana čamac je izvučen na suvo i počinju radovi na generalnoj reinkarnaciji ove kreature.

Neki od radova:

1. Zamena agregata F25A sa F40HETL
2. Zamena plexi prozora sa ravnim temperiranim staklom
3. Brušenje do zdravog prajmera (nanošenje 2 sloja novog) kao i nanošenje 2 sloja  HR po tabanu i dodatnih slojeva po vodenoj liniji.
4. Adaptacija krmenog zrcala sa kratke na dugu nogu sa 40 na 50cm plus dogradnja JP-a
5. Zamena komplet električne instalacije
6. Zamena izolacije Hard Top-a. (verovatno fulll šminka Armaflex 19 ili 25mm plus materijal za krov automobila)
7. Promena izgleda konzole volana dodaje se panel sa instrumentima i ..  :glasses9: :icon_scratch: :rofl2:
8. Moguća adaptacija izlaza kaljužne pumpe i bušenja korita za istu.
9. ... ko zna šta još..  :BangHead: :violent1: :uf: :uf:

Fotke trenutnog stanja:

maverick

Osim volje otici ce i manja kantica od Jupola puna žetona  :clap2:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

retfala

Svaka ti čast...veliki je posao pred tobom..moja karijera u obnovi camaca je zavrsena...

alex7777

ko ima zetona , taj se zabavlja  :hi: nedaj se Mossi samo udri  :takoje:

mossi

Daaa veliki posao i dosta žetona.

Nadam se da ću to uraditi sa nekom prelaznom ocenom..
Većinu poslova radim sam.. a nisam baš najbrža osoba na svetu.  :toothy9:

Sutra kupujem materijal za pomoćne bakove na kojima će biti čamac dok se šmirgla i farba.
Bakovi bi trebali biti gotovi do utorka, do tada stiže i većina ostalog materijala
uključujući i novi Karcher K5 perač pod pritiskom.. posle mogu uslužno da perem tepihe ...  :crybaby2: :uf: :stripii:

Znam koliko je to posla, već sam to jednom prošao, sa VARALICOM I, a i VARALICU II sam sam sredjivao vežinu stvari.

Sada će ipak sve biti lakše, prikolica je konačno postala 100% moja i ne moram da delim vreme upotrebe sa nikim.
Novi bakovi, karcher i ostalo kad bude sredjeno .. biće mnogo lakše za održavanje tj nadam se da nikad više neće biti
ovako zapušten.. ( :red-card:) Osim toga tome će i pomoći malo veća samopolirajuća brzina .. pa bi i algi trebalo biti manje..  :tongue3: :icon_thumright:

retfala

Neznam koji si antialgin kupio ja sam odusevljen sa tecCelom

mossi

Na žalost, verovatno običan Hard Race, videću sutra kad stigne.
Imam pitanje, da li ima u Osijeku da se kupi HR tecCel ?

Uvek mogu prepustiti nekom .. ovaj moj ako ne bude tecCel..

Trebaju mi dve od 0.75L

retfala

silure

mossi

baka

Citat: silure  u Lipanj 05, 2020, 08:41:19

Ja uzeo neki dan ovo u osijeku

I jesi čuo jel to valja šta ili si uzeo ovako za probu?
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

retfala

Najbolji do sad..koristim ga vec 3 godine...

silure

Prvi puta cu ga sebi staviti sada,uzeo sam ga po preporuci drugih jer kao bolji je od onog obicnog hr. Iako meni osobno i onaj prije nije bio los ali kao da brzo gubio svojstvo i nakon pola god. Performanse su se nesto malo spustile 2_3kmh ali obraslina nije bilo i nakon godinu i pol.. Eto ovaj me sad zanima kakav ce biti...

mossi

mossi

ArmaFlex 19mm za izolaciju Hard Topa naručen.