VARALICA II .. novi početak

Autor mossi, Lipanj 04, 2020, 19:36:31

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mossi

Pošto mogu da biram elisu, prodavac nudi opciju da probam par elisa i da odaberem odgovarajuću.

Molim stručni auditorijum da pomogne pri užem izboru elise.. pri tome mislim na stvarno veliko i zavidno iskustvo nekih članova.

Jedna od standardnih elisa je 11 1/8 x 13

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

maverick

A ne znam...tesko , ovako samo nagađati...velik čamac, velik motor....biti ce zanimljivo u svakom slučaju  :icon_scratch:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Dbozuric

Zasto duga noga ja sam uzeo 40 kratka noga bila 25 kratka nikakvi prepravci

Dbozuric

Čamac 1,25 duzina 6m kabina elisu uzeo 11 3/8  × 12 izvrti 5700 uz motor bila 113/8 ×11

retfala

Bas o tome razmisljam...jel bila 3/8 ili 5/8 ×11...

Dbozuric

Bem li ga 11 mi je vrtila preko 6000 a13 5300 čist čamac

retfala

Sad bas trazim koju da probam...i opce nema u ponudi 11 3/8×11.....

Dbozuric

Meni bila na motoru ostavio u alesti

mossi

Citat: Dbozuric  u Lipanj 07, 2020, 20:04:30
Zasto duga noga ja sam uzeo 40 kratka noga bila 25 kratka nikakvi prepravci
A HETL koliko znam nema sa kratkom nogom. To je motor predvidjen za more. Pretpostavljam zbog italijanskih ograničenja gde se nešto seče na 40hp. Da li renta sa LK ili vožnja bez dozvole rukovaoca čamca... ne znam ali 40hetl je blokirana 60hp odblokira za 3minuta.  Prepravka koju ssm osmislio je najjednostavnija moguća i ostavlja mogućnost povratka na kratku nogu.

baka

Citat: retfala  u Lipanj 07, 2020, 20:25:08
Sad bas trazim koju da probam...i opce nema u ponudi 11 3/8×11.....

Imam ja tu za rezervu, dat ću ti je da probaš.
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

mossi

Zahvaljujem se AluBel na vrhunskom uradtku. Jack Plate izgleda svetski.

ZeroCool

koliko kesa dodje ovako nesto i mene zanima

ossa

Mossi kako ide sa krovom? Jel ti radiš ili samo pecas?
Naidju krize, drukcije grize...

pajdo77

Kad je sigao jack plate slijedeća Mossijeva slika veš lonac pun kojekakvog mješanog mesa da se proslavi. Sve me strah koju sliku će staviti nakon porinuća plovila. Eto Nataše Bekvalac na stolu ne zvao se ja Pajdo.

mossi

:stripii: :stripii: :stripii: :stripii: :stripii:

Na žalost Osso, poslali su mi neku lošiju zamenu za ArmaFlex pa sam im to lepo vratio,
Danas sam radio drugu vrstu krova... preneo sam na vikendicu nekih 1300komada crepa
za novu terasu koju planiram da radim.

Radovi na Varalici II dosta kilavo idu, a ni prognoza za narednu nedelju ne obećava.

Tražio sam od dobavljača da mi dostave tačne mere za montažu F40Hetl na JackPlate.
U ponedeljak ponovo jurish na Armaflex i Inox za umetak kompenzator razlike kratke na dugu nogu.
Zaista se nadam da ću u narednom periodu odraditi krov, onda podlogu pa antialgin
I onda idemo po motor .. Pa na vodu.