VARALICA II .. novi početak

Autor mossi, Lipanj 04, 2020, 19:36:31

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mossi

Puno demontaže i raznih struganja.. buaa
Puno čekanja, loših nabavki i lošeg vremena.
Nedostatak svog adekvatnog prostora...

I naravno svašta nešto ostalo što može krenuti naopako...

Recimo pektično nemoguće je okrenuti čamac na bok na metalnim bakovima..
Kliže i nije bezbedno.  ...

JP i podizanje zrcala je tuto finito.
Danas konačno peskara proradila..
K5 Compact vrlo lepo i pere a i peskari..

Druga fotka je oprana stranica i samo "ovlaš" preletio peskarom da vidim da li je pesak odgovarajući 0.1-1.3 mm ok nije idealan ali može da posluži .. i jedini na stanju koji nisam morao naručivati..

Hebem li ga.. rokovi su profulani, motor se montira u utorak..

Radiće se u etapama.. najgora varijanta ali zato je tu Corona...

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

šajzika

Svidjaju mi se jako te ugradbene stepenice.
Moram nekako smislit da ubacim to na panglova.
Djeca vole skakat a ne mogu se popet unutra.
Jedino vjerujem da treba pojacanje iznutra jos stavit, mozda blazujku ili nesto.
Hmmmm......

Iako ako dobro vidim, kod tebe su gore 4 vijka a dole samo naslonjeno na krmu.
Audentes fortuna iuvat

Rap

Imas stepenice koje se ne ucvrscuju,aluminijske,mobilne i sklopive.Stanu ti u komoru.

šajzika

Posalji mi link, imao sam slicne (negdje su potonile) ali iskreno nije to bilo to.
Posebno je problem bio kad ih okacim na bok camca, onda se cjeli camac nagne i otezava ti penjanje a na krmu nisi mogao staviti
Audentes fortuna iuvat

mossi

Ipak može da se radi na metalnim bakovima.. kad stranicu vežeš na kontra nogu.. tada ne beži..

Mala pauza.. kako stoji stvar imaću peska u guzici...

pajdo77

Ide to tebi bez hebemti. Poklopilo se loše vrijeme a na to ne možeš utjecati kada radiš na otvorenom. Napravit ćeš,neće nitko umjesto tebe  :hi:

mossi

Na žalost večeras nisam uspeo naneti prvi sloj prajmera..  fali će mi vremena... hebe me sunčano i pretoplo za farbanje.. 

Evo par reči o peskarenju Karherom: K5 Compakt 145bara, dodatak za vodeno peskarenje... čamac sa fotke, peskari se samo stari antialgin, i što manje starog prajmera... nije ni lako ni jednostavno... treba ekperimetisati sa granulacijama...

Sve u svemu lepo to završava posao, još ako imate pesak gratis...

Ja sam utrošio 6 džakova po 25kg. tj 150kg peska

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Kao što rekoh.. puno sitnih komplikacija i lošeg tajminga...
Poslednji je nedostatak hladovine .. a ne bi se trebalo farbati ako je podloga više od 30C .. ajd i koji stepen više.. Ali to je meni ujutru do 10h i posle 19h.

mossi

Jutros opet neverovatna sitnica koja izbacuje iz takta ... krep traka za farbanje ivice neće da se zalepi za aluminijum ako nije potpuno suv.

Naneo prvi sloj prajmera rolerom i nisam oduševljen .. prvi put je to šogor radio pištoljem i bilo je mnogo mnogo lepše... e sad kad se sloj osušio ipak ne izgleda loše, ali prajmer definitivno treba nanositi pištoljem, antialgin sam i ranije radio rolerom i to je ok.

retfala

mossi

Znam... zato sam se i odlučio da radim u etapama.. sad što uradim uradim ostalo .. kad bude...

alex7777

Pajta i ja sam otvorio PANDORINU kutiju uf  :uf: :stripii: al vidim ja to tebi dobro ide valjda ce i meni samo laganini  :takoje:

mossi

Druga ruka nanešena i to mnoogo bolje nego prvi sloj.

Ovoga puta sam koristio sledeći sistem:
Dodam drugu komponentu u prajmer .. dobro promešam bušilicom, onda do vrha dodam razređivač i to se za roler nanošenje po ovoj vrućini pokazalo najbolje.

Krenuo sam u farbanje oko 19.30h,
U kadicu sam istresao malo više od pola boje.
U drugu turu sam opet dodao jako malo razređivača i opet promešao bušilicom.

Mrak ali izgleda dosta dobro..

maverick

U guzvi sam cijeli dan pa ne stignem....ali bitno je da podloga nije izlozena suncu...i to ujutro i uvecer je dobro....sto se tiče mačka....i on je odličan izbor...ta "naranđžina" kora koja ostaje iza njega je ok...a zapunices sve neke sitnice i parkice koje imas na limu ili na plastici...inače kad je ovako vruce nije lose posluziti se forom da prajmer drzis u hladnjaku i od tamo ga izvadis i zamješaš....Ja i kad kitujem po ljetu i kad su velike vrucine i kit stavim u friz....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"