VARALICA II .. novi početak

Autor mossi, Lipanj 04, 2020, 19:36:31

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

ljuska

Mossi morat ću ti naplatiti neovlašteno slikanje moje vikendice :stripii:

mossi

mav. 10l je 2.65 galona na sat..
a to je van ekonomika, ne puno ali..
Sve to lepo funkcioniše na 2-2.3gph znači oko 8l

Prvi dan nismo merili kilometre .. pa smo verovatno prešli i više.. sve u svemu danas 40km lepe vožnje po pristojne novce i pristojnom brzinom..

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

retfala

danas sam iz blizine pogledao takav motor..stvarno je cudoviste...nisam vjerovao da ces ici tako dobro..mislio sam da ce los raspored tezine utjecat na krajnju brzinu..drago mi je što nemam pojma i sto ides kao zvijer :clap2:

mossi

Ako se neko razume u čamce onda ste to vas nekolicina .. da ne imenujem..

Iskreno i ja sam ostao zatečen današnjom brzinom.  :eek:
A da je motor zver, tu se slažemo..  :takoje: :icon_thumright:

silure

A novo dno jbg mora sada ici..a ako jedignut na 60ks brzina se nece ni mjenjati na nize

Rap

Ne odskace od nekih ocekivanja previse.Sada je camac  cca 200 kg van nekadasnje radne od 450+.

mossi

E sad ima elisa 14 koja ima nešto manji obim..
To je dobra opcija za malo lakše čamce gde nikad nema ozbiljnijeg tereta.

Gubi se malo na startu, vučnoj snazi ali se dobija koji km više.

Možda je uzmem kao rezervnu elisu.

maverick

Kad smo mi polako ulazili u pricu s camcima onda je stvarno bilo svega na vodi...sto limenih sto tih prvih aluminijskih...onda su bili neki drugi standardi...i to nije bilo tako davno...30 ks je bio motor koji je peglao sve nedostatke tih prvih čamaca, Tad se nije toliko gledalo na tu brzinu...na izbor elisa...jbg...okacilo se ...i ili je islo ili nije valjalo...Rijetki su tome prisupali studiozno kao danas. Svi sudionici ove teme ponaosob znaju vise danas o tome nego sto su znali moji susjedi s Drave zajedno ...cijelo selo nije zajedno imalo 100 ks, a islo se i na Dunav...pecalo se i s dvije lame itd itd...1000 kubika je ozbiljan motor i trebao bi postizati neke solidne brzine ako korito nije izvintano itd itd....Ja sam se nekako borio protiv toga ali jbg...drago mi je zbog mossija jer on i alu bel su dvojica koja su i mene malo povukla da se odlucim na neku promjenu...I zato sam sretan zbog matorog i nadam se da ce uzivati dosta u camcu i motoru . U ovoj cijeloj priči ja tu vidim samo jedan nedostatak...nitko ni da spomene cigančicu za skidanje malera...ali jbg...valjda godine cine svoje  :stripii: :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Evo ja bio danas na 2/3 puta do Bogojeva..   

mossi

U nekim prethodnim postovima sam spominjao slip tj proklizavanje elise, kao i da je na F25 u staroj postavki on bio negde oko 14.

Sve ispod 10 je super..

Unesem ja juče podatke da mi izračuna slip sa brzinom 62 ali u miljama .. kad program kaže: slip ne može biti negativna vrednost ..

Setim se da nisam odbio brzinu dunava, skinem 4km i dobijem da je slip ispod 1...

Što bi rekli: narani svinje i ništa ne diraj!

DJ17

ako je sad prica zaokruzena i dobio si sta si zamislio, onda nema sta vise da se kaze osim cestitki, nek je sa srecom,sve najbolje  :bye:

mossi

Hvala.. mislim da sam sad miran jedno dve godine... sad sam smislio da dodam dve vinkle na rub tabana koje će smanjiti bočno prskanje plus povećati uzgon.

Sad moram da pitam nekog ko se razume u struju.. da li motor može osim svog akumulatora da puni i dislocirani akumulator .. razmak 2m između akimulatora...  Help!

maverick

Moze ali moras imati sklopku...automatsku...kosta oko 120eura...ili da prebacujes rucno da puni jedan pa drugi
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ossa

A za to si odmah mogao uzeti 85Ah ili jači i miran...
Naidju krize, drukcije grize...

maverick