VARALICA II .. novi početak

Autor mossi, Lipanj 04, 2020, 19:36:31

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Rap

im84

Ja imam 1 za startni akumulator, 2 je ostatak, a ako stavis na oba, onda puni oba u isto vrijeme. OFF naravno, sve je isključeno i ništa ne vuče struju.
#foxrage
#fox_rage_fishing

maverick

Mossi..izvini druze ali ne ide to ovako...svaki dan neka slika...dilema...trilema...
Prozivljavamo s tobom svaki onaj šaraf koji si zavrnio na jack plate...i jbg...kad se dobacilo šest glava...nula...
Ovako iz prve ruke..priča je svakavih...pa daj koju sliku da znamo da si živ... :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Živ sam ali na vikendici u Monoštoru..
Kaže žena kad si mogao da ribaš i peskariš čamac može karcher i tepih da opere..

Slika nema..

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

Ivan Borojević

Mossi, pozdravi mi Zdravka Berkova ako ga poznaš. On živi i radi u bentarevoj kući, pazi na bent ili nasip. Nismo se vidili nekoliko godina. To je naspram otoka Sige, iliti Liberland. To je to vikend naselje uz Dunav, tu ima neki rukavac koji je bogazom spojen sa Dunavom. Raj za komarce. 😀

mossi

Ne poznam čoveka..
Jedna od prednosti ovog naselja Opaljenik poslednjih 5-6 godina je što ima za šumsko ritske uslove vrlo malo komaraca...

Opaljenik je poprilično daleko od Dunava..

mossi

REZIME 2:

- Pre svega osvrt na oblik korita.
  Taban kao moj 72cm ravne sredine i onda blaga kosina po 30cm na obe strane..

Ideja takvih projekata je da se čamac u određenom momentu popne na tu skiju, ravni deo i smanji otpor.. polu gliser varijanta...

Dok sam imao F25 priča je bila nedorečena pošto taj motor za tu priču nije imao snagu.

Sa F40/60 pojavljuju se novi momenti.

Kad sam sam sve je idealno, tj skoro idealno, ali sa još dva igrača od 100kg, čak i ovaj motor ima problem da se u potpunosti popne na skiju 72cm širine.

Tada se javlja bočno prskanje u zadnjoj trećini koje je poprilično visoko i neprijatno.

Rešenja ima nekoliko ali najjednostavnije je postavljanje po vinkle 40x40 na rub korita sa obe strane.. to bi eliminisalo prskanje i povećalo uzgon pri većim teretima.

Zaključak:

Ako želite ekonomiju uzmite mali čamac 115-120 u tabanu sa vrlo malim kontra švancom.. nećete ići 50 ali će 20hp  da ide oko 35, a troši kao upaljač na 40% gasa.

Ako želite uniformnu brzinu za 1-4 putnika uzmite korito sa ravnim dnom 140cm motor 50-60hp.

Ako želite konfornu vožnju po manjim talasima, tu je već priča komplikovanija i korita su blago V i motori 50+hp.

Ako ste željni eksperimentisanja, onda se patite kao ja.. Ali budite spremni na puno promašaja, spremni da finansijski sve to pokrijete.

maverick

Da...experiment od prije desetak godina kad si radio camac sad daju rezultate...ja bih tu stavio cijev iznad vodene linije da ne sprica i to je to. Tako sam imao na onom maskirnom aluminijskom camcu
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

B je kod mene 72cm, ukupna širina 142cm
Dodao bih samo poslednju najdalju vinklu..
Ali to verovatno ne sad kad sam radio nov prajmer i antialgin..

Možda za 2-3 godine, možda nikada..

Rap

U krmenom djelu? pretpostavljam da ti ne treba cijelom duzinom

Ivan Borojević

Dok sam imao Alumu cro bio sam vraški brz sa 25 KS a lik što sam mu prodao stavio dal' 50 ili 60 KS, davno bilo već sam i zaboravio. Uglavnom mi je rekao da ga je strah voziti jer su brzine oko 70 kmh i čamac leluja u zraku. Kasnije se više nisam ni čuo sa njim. Taj čamac je bio oko 150 kg. Naprijed u V i to se smanjivalo ka kraju, da bi zadnji metar bilo ravno dno. Elem, valovi oko 25 do 30cm ja pičim 50 kmh, obišao Francuzevića, preskočio preko njegovog vala, čovjek se uplašio, nije se nadao a on ima Hondu 60ks. Daje gas a čamac mu se raspada na valovima i normalno odustaje. I šta će sa tih svojih 60 KS, dok on uhvati mirnu vodu ja već u Dalju. Bitno je korito i kroj čamca a motor se kupuje po njemu. Od  Zeerocool  čamac će ići sa 40 KS preko 60 kmh, siguran sam 100 posto. Znam majstora i znam kroj čamca i da sam mlađi vjerojatno bi si isti takav napravio.

maverick

Korito je bitno ali u ovim slucajevima ne i presudno...danas se nekako drze ti motori vecih snaga nego prije par godina. Puno ljudi okaci motor i vozi se...ne kombinira puno oko ustimavanja...izbora elise...polozaja trima...a netko jednostavno ubode iz prve..Tako da...Jovice ne jebi buve...nisi ti star za mlade žene i brze čamce :stripii: Jucer onaj Alu Bel s 30 ks poterase na 55-56...nema razloga da 40 ne okine 60...ali cisto prazno...svjezeg dna...itd itd...

Ivan Borojević

:stripii: kakvi brzi čamci, tek sam stavio nove navlake na zube, hoćeš da mi poispadaju od truskanja po valovima, :stripii:

No

silure

Da Damir je napravio par izvrsnih camaca, dobro znao je i forsirati s tanjim limovoma kako bi bili laksi pa je znao isfusarit tu i tamo..ali na lagan camac i tanki lim ja se ne bih usudio staviti prejak motor, jer u praksi nije za jace i gotovo... Da je prwdviđen za 60-120ks tezio bi 300kg od robusnog i debelog aluminija