VARALICA II .. novi početak

Autor mossi, Lipanj 04, 2020, 19:36:31

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mossi

Nisam baš siguran da ću ovo ponovo raditi na ovom čamcu..

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

mossi

Taban namazan prvim slojem, idem drugi sloj na 3h razmaka tj oko 10h.

pajdo77

Idi popij nešto dok se to suši. Dehidrirat ćeš cijeli dan na tom suncu. Kud je žega tu još i te boje. Tko zna šta se tu sve isparava prilikom krečenja.

silure

Daj malo vise slika iz blizeg, sastrane, iznutra,koji video kad ga ubaciš u vodu.. Moram priznati da nemas dara za slikanje  :stripii:.. Ali cini mi se auper odrađen posao,i ja se slazem odmori od tih para i mirisa, i ja dobro znam kako je to tezak posao, uzas...

mossi

Da da macro plan pa mi posle tražite dlaku u jajetu..

milan-so

Citat: mossi  u Lipanj 26, 2020, 23:16:53
Kao što rekoh.. puno sitnih komplikacija i lošeg tajminga...
Poslednji je nedostatak hladovine .. a ne bi se trebalo farbati ako je podloga više od 30C .. ajd i koji stepen više.. Ali to je meni ujutru do 10h i posle 19h.

Lepo to tebi ide ...  :ok:
Ja trenutno radim na parkingu u marini, zamisli koje su tamo temperature ... radim predveče i kad smrkne ...  :uf:
Nego, vidim da si ostavio primer da prenoći pa si onda mazao antialgin ... Tako sam i ja radio prošli put i super je ispalo.
Ali sad gledam video uputstva na hempel.hr i kažu da "posle nanošenja primera unutar 2 sata da se maže antialgin da bi se dobro povezalo" ...  :sha:
Sad se dvoumim šta mi je bolje  :sha:

mossi

Hebem li ga, izgleda da sam taj pasus preskočio. Ja sam se skoncentrisao na vreme među slojeva što je 3-4 sata na 30 i 6-8h na 20C.

mossi

Sad malo panorame.. pauza..

Dva sloja antialgina valjkom na nov prajmer, samo po tabanu .. tačno jedna piksla sa vrlo malo razređivača.

No

mossi

To sam cepao pločasti kamen i uklapao.
Dole oko vikendice je sokla od biber crepa, takođe je ispalo ok.

Evo malo krupnijeg plana.. drugi sloj antialgina.

retfala

Odlicno izgleda...dno je i dalje jako ravno bez obzira na godine

mossi

Da 11 godina drljanja po dunavskom kamenju, panjevima..

3mm AlMg3 3mm ukrućen rešetkom 20x20cm kutijama 60x20x2mm.. Jako ko zemlja. Plus patos duplog dna 2na3mm rebrasti..

Ima risova ali Bože moj.. sve ok.

mossi

Baš me interesuje šta će biti preporuka za Elisu od strane trgovca.
Stara Elisa 10x10 na F25 i šta sad na 60hp?

maverick

Zanima me ta elisa vise nego tebe  :stripii: Daj jos jednom da se vratimo na dimenzije VARALICE i ako znas tezinu....A znas sta mi sad palo na pamet...onaj krkan s Vukova i  kad si drugi put pao na jednu sličnu sliku ovako nagnutog čamca  :stripii: :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Dimenzije 5.5x1.42taban 1.87širina preko svega, radna težina ... ccc 450+kg.
Sada je ispražnjena i nekako mi se dopada...
Pa i verzija bez krova... za vertikalu i vobler ..
Ako ponovo sve natrpam u nju.. to je po mojoj proceni sa krovom još oko 100kg kada sam sam u čamcu.
Ako želim na izlet sa još 2-3 osobe.. težina osoba plus klopa, piće .. ide na 750-800kg..

Sa varijantom 60x15kg to je 900kg tereta bi morala izgurati.

Znači mislim da ako je ostavim praznu ide 14 možda i 15, a pod teretom 13 ili 12.