Lowrance HDS Live 12 ili Lowrance HDS Carbon 16

Autor jurajurajura01, Srpanj 07, 2020, 17:08:21

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

A ne znam...nije mi u budzetu ali je stvarno vrh....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

jurajurajura01

Za sada ovo je 2 sata sa uredajem na dunavu bilo je brodova, valova jos nisam ga ni posteno podesio(kontrast i palete boja sta koja daje)ali to su normalni uvjeti nemoze bit idealno
Evo jedna slika na 800 se inace izgubi mala riba na sidescanu ali ovdje radi kako treba

Tocno na prelazu kamena i pjeska stoje dole

pajdo77

E sad i ja vidim gdje su. Luda je to stvar samo treba tu imat nekog predznanja. Pa treba to samo znat podesiti da iskoristiš sonar do plafona što se tiče njegovih mogućnosti inače žali bože love. Onda bi čovjek mogao i sa onim tri klase niže isto gledati kao i u ovaj ako ne koristi sve što ovaj nudi.

jurajurajura01

Imao sam par komada uredaja od lowranca, najveca razlika ekran uz to dolaze i performanse ali gledat nesto preko mobitela ili laptopa(tableta) pa onda na tv koji je 1080p ili 4K pravi razliku
Ali sto se tice pronalaska terena i ribe odradi to i 7 inca uredaj, normalno ne ko ovaj ali to je to

pajdo77

Kada ti podesiš tu čudnovatu napravu i slijedeći put kreneš put Dunava pogledaj teren od bove iza otoka  pa cijeli šporanj sa preke strane do flotile da vidiš ima li tu bar koja žaba. Ja dangubim tu iz dana u dan a pojma nemam ima li šta ispod mene. Ima kamen,ima granje u obali,ima dubine. Po meni solidan teren a ribe na kapaljku. Ako je nema da selim nizvodno a ne da meditiram danima na vodi.

Rap

Citat: jurajurajura01  u Srpanj 20, 2020, 11:23:27
Imao sam par komada uredaja od lowranca, najveca razlika ekran uz to dolaze i performanse ali gledat nesto preko mobitela ili laptopa(tableta) pa onda na tv koji je 1080p ili 4K pravi razliku
Ali sto se tice pronalaska terena i ribe odradi to i 7 inca uredaj, normalno ne ko ovaj ali to je to
S cime dobijes sliku 4K?

jurajurajura01

Nema na uredaju 4k nego sam usporedio uredaje da je najveca razlika i najbitnija na 16inca uredaju ekran koji je jedini u full hd nije ko na 12 ili 9 i slika tako naprimjer kad sa 9 inca napravis screenshot i stavis na memorijsku nekad se ljepse kad prebacis sliku na mobitel i objavis a u ovom slucaju sa HDS Live 16 uzivo se slika nemoze nadmasit sa screenshot slika

šajzika

E , slike su predobre. Nemoj nam vadit mast :stripii:
Bas su ostre. Sve izgleda vrhunski
Audentes fortuna iuvat

jurajurajura01

Bit ce i boljih za vikend samo da vremena uhvatim

jurajurajura01

Evo malo mrtve prirode bez ribe....ali zimski teren kad se ukrtozi tu riba bit ce ih

jurajurajura01

Citat: maverick  u Srpanj 20, 2020, 10:14:55
A ne znam...nije mi u budzetu ali je stvarno vrh....

Citat: pajdo77  u Srpanj 20, 2020, 10:47:18
E sad i ja vidim gdje su. Luda je to stvar samo treba tu imat nekog predznanja. Pa treba to samo znat podesiti da iskoristiš sonar do plafona što se tiče njegovih mogućnosti inače žali bože love. Onda bi čovjek mogao i sa onim tri klase niže isto gledati kao i u ovaj ako ne koristi sve što ovaj nudi.

Sad sam sjeo na kavu pa citam komentare...
Nemogu da neodgovorim tesko za shvatit ili objasnit
HDS Live 16 ime govori velik ekran, full hd display
Ali uzet u obzir elite ti2 koji koristi istu sondu Activ Imaging 3 u 1
Pokazat ce iste detalje, konfiguraciju, nece nista izostat u pecaroskoj prici da sad nesto bolje separira ili izostane nece
I to mogu sa sigurnoscu rec jel sam imo priliku ga koristit na dunavu i to je to ista paleta boja, frekvencija to radi isto
Nemam slike od tog uredaja ali mi kolega ima par camaca dalje taj uredaj jednom cu ga uhvatit pa snimit

im84

Ispada bolja slika definitivno sa mobitela slike ekrana, nego sa screenshota skinutog  :eek:
#foxrage
#fox_rage_fishing

jurajurajura01

Bas to uzivo izgleda puno bolje ali sto je najbolje slike screenshota je preko 2MB nemoze bit losa ili mala kvaliteta ali tako ispada

jurajurajura01

Od kako sam stavio sonar dva puta uspio izac na vodu vrijeme i vodostaj nedaju, probo jesam i otisao na par sati da vidim sta ima nesto somova sam uspio pronac a smuda ima ali mutno nije bas zainteresiran