Lowrance i Yamaha

Autor mossi, Srpanj 16, 2020, 17:39:17

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Postavio mrezu...ne kuzim....sta...uzeo kablove i spojio point one na sonar ili jos nesto dodatno.... :icon_scratch:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Da uzeo sam NMEA starter kit ili popularno Lowrance mrežu na koju se kače svi uređaji.. Pa na nju dodao P1, i ostavio mogućnost dodatne opreme.. Prva na redu je Yamaha, a onda ...

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

mossi

Mreža ima posebno napajanje...

šajzika

Naj se ljutit ,.al to nije lowrance mreza i ako ne spojis backbone u  napajanje posebno, onda nece radit.
Dobijes taj modul sa starter kitom i spajas sve i svasta. Tankove vode , benzina ima xy mogucnosti.
Al neka se ti lijepo igras, to je super i zanimljivo ti je :hi:

Meni se osobno svidjalo sto se vidi trim motora bez da se moras okretat
Audentes fortuna iuvat

maverick

Ajd polako...di vidis...pa trim vidi na satovima od yamahe...Šajzika ajd bar ti normalno objasni da razumijem i ja  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

Ma spajao sam samo 2 puta. Jednom uzivo i jednom preko vibera, mosijevom komšiji na vezu, Kongu sa Hondom 60.

Znaci Nmea 2000 je sto kaze mossi , mreža.
Mreza uredjaja i uvijek  mozes nadodati novi.
Ima T komade i ubadaju se jedan u drugi , znaci npr imas kabl od motora i njega spojis u jedan T komad,  pa imas lowrance sonar,.njega u jedan T komad , jedan T komad je plus i minus zica jer treba napajanje, isto tako i point1 i sve i svakakve uređaje koji su kompatibilni s nmea 2000 mrežom mozes spojiti
Onda na lowrance uredjaju (koji ti je najblizi)
Imas onaj ekran gdje ti govori koliko brzo ides , imas kompas i slicno. Isto tako ima i polozaj trima , ako nema moze se ubaciti na ekran jer dobija taj signal. Znaci neki unutarnji tank goriva ak je spojen, mozes vidit nivo goriva, itd...
Sve u svemu super stvar .
Evo.jedan video

1 slika 1000 rijeci

Audentes fortuna iuvat

maverick

O da...jasno...i da... zelim imati to  :occasion14:

šajzika

Super je stvar, svako ko ima neki sonar i motor s mogucnoscu spajanja na nmea 2000 osobno bi preporučio.  Nije to velika stavka a daje i broj okretaja motora i sve ostale zanimljive podatke koje nam motori šalju.
Steta ne koristit
Audentes fortuna iuvat

maverick

Da, ljepse izgleda nego na satovima koje dobijes uz motor...mjenjas ona sucelja...itd...uglavnom imas se s cim igrati bar par izlazaka na vodu  :rofl2:

Rap

Citat: mossi  u Srpanj 20, 2020, 18:55:21
Da uzeo sam NMEA starter kit ili popularno Lowrance mrežu na koju se kače svi uređaji.. Pa na nju dodao P1, i ostavio mogućnost dodatne opreme.. Prva na redu je Yamaha, a onda ...

Imao sam to sve na na Lowrance i sada na Simradu.Buni me ovo Lowrance mreza?!NMEA nije samo vezana za Lowrance

mossi

The NMEA 2000 Network DeviceNet is the communication bus stan- dard developed by the National Marine Electronics Association (NMEA) for use in boats. Lowrance has introduced a line of products that can communicate over a NMEA 2000 network, helping you get the most out of this technology.

...

Nije to Lowrance isključivo.. kao što se vidi iz gore navedenog teksta.

Ali po forumima je to malo "prepravljeno".. pravilno bi bilo: Lowrance mreža koja koristi NMEA 2000 protokol za komunikaciju sa umreženim uređajima..

Tako da ne treba da te zbunjuje.. ti si potpuno u pravu.. u pitanju je protokol koji koriste skoro sve nautičke firme.

im84

Gledam obrtaje, ecogps, potrosnju u deci goriva i slično.
#foxrage
#fox_rage_fishing

Rap

Citat: Greys  u Srpanj 20, 2020, 22:10:01
Gledam obrtaje, ecogps, potrosnju u deci goriva i slično.
A trim motora,stanje baterije,brzina plovidbe

mlb

Razdijelnik popularno zvan terminator kit , imam ga i ja odavno!! Ja recimo nisam imao tu sreću da ga spojim sa NMEA kao Mossi na Yamahu nego naravno da Mercury ima poseban kabal sa modulom koji košta cca 500 evropskih  :BangHead: 
Ali imam mogućnost doslovno svih informacija na sonaru što se tiče motora , od radnih sati pa nadalje...

TonyC