PROJECT ONE by Maverick

Autor maverick, Kolovoz 24, 2020, 14:57:49

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Smithwick maniac

Kolika je razlika u pozicioniranju tj. u preciznosti pozicioniranja na odabranu točku internom antenom i ovom?
Strast...vrlina koja ne poznaje svjetlucanje mjeseca ni oscilacije vodostaja...

maverick

Kazu puno...ja nemam iskustava s point one pa cu tek donijeti sud kad isprobam. Inače na Dravi za svakodnevni ulov neki sonar koji ce dati sliku s lijeve i desne strane je neophodan...Do sad sam se sluzio s njim bez point one na način da dobro poznam teren i da imam dosta dosta orjentira pod vodom...npr. Vidim na sonaru da prvi prijelaz iza panja nosi smuđa...a panj nadjem bez da gledam jer sam tu zabacio stotine puta i tad obično ulov ide u prvim zabacajima...Nekad znam da sam poziciju fulao u 5 metara pa udarac izostane....nekad se korigiram motorom a plitka voda i paljenje motora jednostavno oteraju ribu...I tako...puno je tu filozofiranja ali siguran sam da pomaze...Ovaj kit sam svakako planirao uzeti zbog spajanja yamahe ali sam se prije počastio s antenom a onda cu s ostalim...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

nele01

Proabcu plasticno da ti objasnim. Nekad velika a nekad mala. Nekad zavisi od izvora gps signala, tj.od satelita sa kog dolazi signal, zatim da li se koristi EGNOS. Navico grupa koristi, npr.15 satelita, i ti obelezavas spot a trenutno ti uređaj hvata signal satelita koji je najblizi, i pod određenim je uglom, ili ima najjaci signal, i sad to je satelit br.8. Sledeci put dolazis na taj spot a tvoj uređaj je trenutno na satelitu br.1, i normalno pod drugim uglom. Promasujes spot za 2 m, npr. dovoljno je da promasis i 1 m. I ti se nerviras, ne mozes precizno da potrefiš spot, ili neko potopljeno drvo, ili je centar sveta u korenu, a ti se namestio u istu tacku na karti, a bacaš u krošnju. E toga sa point1 nema. On te pozicionira tacno i precizno u istu tačku, sa minimalnim odstupanjem.
Zamisli da ti je spot na 200 m od obale na Dunavu, i koliko onda znaci ta preciznost pozicioniraja.

P.s. Ako neko zna bolje da objasni neka me ispravi, i neka mi ne zameri.

maverick

Nebojša...profesorski si objasnio...evo da ti dam peticu iz zalaganja  :clap2: :clap2:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

alex7777

Citat: maverick  u Listopad 28, 2020, 20:09:49
Kazu puno...ja nemam iskustava s point one pa cu tek donijeti sud kad isprobam. Inače na Dravi za svakodnevni ulov neki sonar koji ce dati sliku s lijeve i desne strane je neophodan...Do sad sam se sluzio s njim bez point one na način da dobro poznam teren i da imam dosta dosta orjentira pod vodom...npr. Vidim na sonaru da prvi prijelaz iza panja nosi smuđa...a panj nadjem bez da gledam jer sam tu zabacio stotine puta i tad obično ulov ide u prvim zabacajima...Nekad znam da sam poziciju fulao u 5 metara pa udarac izostane....nekad se korigiram motorom a plitka voda i paljenje motora jednostavno oteraju ribu...I tako...puno je tu filozofiranja ali siguran sam da pomaze...Ovaj kit sam svakako planirao uzeti zbog spajanja yamahe ali sam se prije počastio s antenom a onda cu s ostalim...
mozda najvise uklepas sa ciklom i lamom 4 ks bez televizora  :hi:

maverick

A Dunav je sigurno drukciji...ali Drava zahtjeva puno truda da bi lovio...puno vremena kojeg mnogi nemaju....uglavnom ovo montiram uskoro a za čikl se biljezim prvi  :clap2:

Smithwick maniac

Moja neka procjena u pozicioniranju uz pomoć humminbird helix sonara sa internom naravno antenom na Dunavu je u najboljem slučaju razlika nekoliko metara od zadane točke.
Tj.nekoliko metara griješi od zadane točke u najboljem slučaju.
Ako znamo da  pola metra razlika u sidrenju lijevo ili desno drastično određuje  količinu ulova ili bar broj udaraca na mamac vjerujem da je ovo odlična investicija koja vrijedi svaku kunu..

Strast...vrlina koja ne poznaje svjetlucanje mjeseca ni oscilacije vodostaja...

maverick

A ne znam...ode nam tema u urac ali ok...Projeckt One je napravljen da ima i Point One... :stripii: :stripii: Ali eto misljenja sam da u ribolovu smudja nijanse počesto znaju dati ulove....da doista ulaz u zonu udarca daje ulov načinom kojim ulazis ....a drugi način je da bacas nasumce po nekom spotu pa ulovis...Ali svatko tu ima neku svoju viziju ribolova...Osobno...rekoh da ne znam puno o ovome...godinama lovim na isti način ...na isti pribor..i sad kad uzmem nesto ovako sto je vecini  banalno...meni je ono vau  :stripii: pet dana ne znam koji stap da kupim jer ne pratim desavanja na toj sceni..Sad bi netko rekao da starim...ali grdno se varaju...jos ovaj momak ima par aduta  :stripii:

mlb

Jako dobra stvar , pogotovo uz kartografiju!! Koristim u već par godina i imam samo riječi hvale!! :icon_thumright:

pajdo77

Vidim ja nećka se on. Reko,ajd ti Kolumbo sekstant u ruke pa da se krene. Imam dojavu da ovi iz Osijeka i okolice kupuju neke čudne naprave za naviganje. Shebat će ti koncepciju i ništa od slave. Ode bogme Kolumbo i vrati se u metar one luke iz koje je krenuo a sve gledajući u zvijezde i sekstant. Ili sam ja staromodan ili ste vi prolupali,treće nema. Ne nam postoji li ovisnost o elekronskim uređajima ali znam da bih popunio jedan odijel sa pacijentima ovog foruma  :stripii:

alexdja

Jes vala...

Usidrio se iz prve na obalu Indije, sa greškom od par metara jer je bilo oblačno...
       Nema više divljeg bučka. :no:

pajdo77

Ja napisah da se znao vratiti pomoću sestanta i zvijezda,ne da je promašio kontinent kada je kretao.

alexdja

Ma dobro, šala ko šala...  :icon_thumright:

Kao uostalom i tvoj predhodni post gore...  :hi:

Nego...

Sidrenje kada su neki orijentiri baš blizu nije problem, ako radi pamćenje dobro...

Ali daleko na vodi se promaši po koji metar, pa i više...  :occasion14:
       Nema više divljeg bučka. :no:

dino.os

Mav, kolika je cijena Point one-a?  Trebalo bi otvoriti ovu temu...bit će tu zainteresiranih  :laughing7:

maverick

A ne znam...ne smijem vise nista ni reci ...vidis da me odmah krenu zezati  :stripii: Inace ne prodajem niti montiram...