Pomoć za odabir motora

Autor blue rapid, Rujan 27, 2020, 15:21:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

blue rapid

Citat: alexdja  u Rujan 29, 2020, 10:16:49
Pramac je uvek nemirniji i nije baš pogodan za akumulator i rezervoar...

Mada, da može, može...

Stavljaju...

Na sadašnjem mi je rezervar naprijed, pa kad ostane litra dvije na valovima zna ostat bez dotoka...

maverick

Uzmi da je akumulator od recimo 110 Amph oko 25 kg...to nije puno za motor od 40 ks....Tako da mislim da ti to nece biti bas veliki problem
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

Citat: maverick  u Rujan 29, 2020, 11:17:01
Uzmi da je akumulator od recimo 110 Amph oko 25 kg...to nije puno za motor od 40 ks....Tako da mislim da ti to nece biti bas veliki problem
Njemu treba 3 kom ak će panulat el motorom,  slusat radio i gledat na sonar, s tim da izlasci od 20 30min rada motora nece nista napunit te akumulatore, jos kad krene zima i padne snaga. Problem sve u svemu :stripii: :stripii:

Bar 2x180ah i prst debele žice jer se ove tanke istope :stripii:
Kad ih bude teglio na punjenje da me se sjeti
Audentes fortuna iuvat

maverick

To je psihijatrija....to onda da batali....recimo da s 100 Ah moze na 55 lb mozda dva sata...mozda malo više ako nije ful gas...onda je bolja opcija sto je Rap rekao...neki mali benzinac i deri...Ovako ce jaja ostaviti na akumulatorima  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

Audentes fortuna iuvat

maverick

Nije tema, ali mozda moze pomoci...ja imam viziju kako cu na flos staviti neku cijev i gore navrnuti jedan veci solarni panel...i da puni akumulatore od el motora dok čamac stoji...e sad ima li tako nesto smisla i kod njega ...ne znam....

šajzika

Dobra ti je ideja. Mene je najvise s tim el motorom kocilo to punjenje.
Nosat akumulator ko luda Mara svaki put mi je bilo  odbojno.
Kod tebe tamo je problem da ne nestane preko noci na flosu, jedino ak si mislio to sve na Pampasu imati, onda si sve rjesio.
Audentes fortuna iuvat

Debeli šef

uskoro će flosovi biti poput manjih hidro centrala. 😂
samo nekog teslu da je primamiti janjetinom pa da to složi a i mlinova baš nema pa i to može.

igrate se kao djeca.  :occasion14:

maverick

Na pampasu sam pusionicar...tamo vise ne stanem...širi sam metar nego sto trebam  :stripii: A na Josipovcu...tamo je to ok...stalno smo tamo...rijetko se sta krade....
A sefe...moja zena je odavno rekla: sto je Marijo stariji ...igracke su sve skuplje  :stripii:

Debeli šef

super su sve te drangulije za poigrati se. nema elektronike koja mi nije prošla kroz ruke, kao treba mi za posao.   :stripii:
jedino što se mi sve više igramo a sve manje pecamo.
pecanje nije za djecu, to je ozbiljna stvar.  :fishing:

opet filozofiram, idem se igrati s nečim.  :stripii:

blue rapid

Citat: šajzika  u Rujan 29, 2020, 11:19:57
Citat: maverick  u Rujan 29, 2020, 11:17:01
Njemu treba 3 kom ak će panulat el motorom,  slusat radio i gledat na sonar, s tim da izlasci od 20 30min rada motora nece nista napunit te akumulatore, jos kad krene zima i padne snaga. Problem sve u svemu :stripii: :stripii:

Bar 2x180ah i prst debele žice jer se ove tanke istope :stripii:
Kad ih bude teglio na punjenje da me se sjeti

Panula samo za ljeto, ovdje kod nas ostalo vrijeme bi samo sonar bio gore  :laughing7:

blue rapid

Citat: maverick  u Rujan 29, 2020, 13:47:10
Nije tema, ali mozda moze pomoci...ja imam viziju kako cu na flos staviti neku cijev i gore navrnuti jedan veci solarni panel...i da puni akumulatore od el motora dok čamac stoji...e sad ima li tako nesto smisla i kod njega ...ne znam....

Nema nikako, jer bi čamac ponekad stajao na bovi, a ponekad u lučici. Ipak bolje benzinca...