YAMAHA 40/60 HETL

Autor maverick, Listopad 06, 2020, 20:41:24

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

DJ17

ispascu glup al nema veze... kolko je to vremenski radio motor i zanima me kolko bi potrosio goriva na tih 101 kilometara na punom gasu? I mene bas bas zanima taj motor pa sam znatizeljan oko tog...  :toothy9:

mossi

Taj motor na punom gasu troši 20L na sat.
A brzina zavisi od čamca i elise.
U maverickovom slučaju to je oko 65km/h.
Znači pun gas oko 100 minuta, tj oko 34L benzina.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

maverick

Citat: Djoka  u Prosinac 21, 2020, 00:12:14
ispascu glup al nema veze... kolko je to vremenski radio motor i zanima me kolko bi potrosio goriva na tih 101 kilometara na punom gasu? I mene bas bas zanima taj motor pa sam znatizeljan oko tog...  :toothy9:

Imam oko dva sata i nesto sitno voznje...tamo i nazad..i recimo da imam uvijek vise od sat za sondiranje i premjestanje s pozicije na poziciju....Uglavnom moje pecanje , cjelodnevno na Dunavu je izmedju 3 i 4 radna sata , kako koji put...Tj toliko pokaze brojač na motoru...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Rap

Mav,jel tvoja Yamaha otvorena na 60 ks?

maverick

Da, od prvog dana....sve ovih dana razmisljam da vratim blokadu čisto da vidim koliko ce biti onda maximalna brzina, potrošnja.....A ima ih dosta koji su zainteresirani za narudžbu istog čamca ali vec imaju nekakve motore od 40-50 ks...pa ih zanima kako ce to sve skupa ici.
A neki dan sam  vozio od dravskog spinnera , to je isto korito kao moje plus kabina....On ima 40 ks...ulovio nas je mrak kad smo isli s veza pa smo ga terali uzvodno a nazad smo bili slijepi pa je islo opusteno. Taj njegov komplet uzvodno s nas dva i tih 40 ks ide sitno preko 50 km/h. Razlika je tu izmedju mene i njega u kojem kilometru krajnje brzine ,explozivnosti i naravno podnošenju dodatnog tereta ali....nije nuzno da taj čamac ima veci ili ovako velik motor. Moja ekonomicnost ako je to ekonomicno sigurno proizilazi iz zalihe te snage uz plovnost samog korita...e sad...jbg...nagadjamo...uglavnom ja sam iznimno zadovoljan s kompletom i ne bih isao na manji motor da radim sad sve iz početka vec bi ladno isao na maximalnih 115 ks...Zašto  :sha: ...nemam pojma ali bih  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Rap

Vjerojatno da uspiješ potrošitii tih 1000 kn  :toothy9:
Javi rezultate  :icon_thumright:

pajdo77

pa jel velika razlika u cijeni između yamahe 40hp i ove 40-60? Mislim ako ova od 40 hp može tiskati identičan čamac a manje košta i kad bi taj kusur pretočio u gorivo a ova od 40-60 služi samo kao višak snage ja znam šta bi kupio kad bi kupovao. Jedino što se ovaj jači model ne tiska do čepa pa se štedi motor al hebiga ako ne smiješ motor vozit u ful gasu koji će mi onda. Valjda je zato napravljen i testiran.

nele01

Citat: pajdo77  u Prosinac 21, 2020, 11:47:28
pa jel velika razlika u cijeni između yamahe 40hp i ove 40-60? Mislim ako ova od 40 hp može tiskati identičan čamac a manje košta i kad bi taj kusur pretočio u gorivo a ova od 40-60 služi samo kao višak snage ja znam šta bi kupio kad bi kupovao. Jedino što se ovaj jači model ne tiska do čepa pa se štedi motor al hebiga ako ne smiješ motor vozit u ful gasu koji će mi onda. Valjda je zato napravljen i testiran.

Razlika je u svemu:

Obicna 40:F40FEHD-cca.5600 eur (nema power trim, ako hoces onda doplata cca.600-800 eur, ima hidro amortizer, 3 cilindra, 747 ccm3),

(40/60) F40HETL - cca.7100 eur (ima power trim, 4 cilindra, dobijate satove, 996 ccm).

E sad sve to ima akcijskje cene, na kraju godine ili na sajmovima, otprilike cca.10%.

Po priči Yamahinog servisera, ova 40/60 je realno 57-58 od redovne 60, i razlikuje se elektronika (CDI jedinica). Licno znam coveka koji je imao redovnu 60, pa kupio 40/60, i ima razlike.
Cak je stavio CDI jedinicu od redovne 60 na 40/60 i kaze da je dobio nesto malo u brzini, ali je potrosnja dosta uvecana. Licno nisam probao, ali posto sam odlucio da uđem u pricu oko 40/60, a imam obicnu 40, mislim da cu dobiti bas to sto  :red_indian:, i mossi kazu iz svog iskustva: voznju na 4000-4500 obrtaja (brzina 45-50 km/h), sa potrosnjom od 0,24 LT po km, a kad zatreba brzine i snage, onda ima gde se stisne. Docekacemo i prolece pa ce da vidimo kako se to ponasa na mahseru.

P.S. Ja cu to da teram na ruku, i ide jack plate koji je vec stigao. :stripii:

Rap

Razliciti su camci u pitanju.Bit ce zanimljivi podaci.

maverick

Danas okrenio 50 radnih sati...

ossa

Au batice, pa ti to ložiš pošteno. Zelim ti da se ne prehladis. Krkaj slanine i luka. Biće onda dobro. Antifreeze kada ne voziš, može po malo.
Naidju krize, drukcije grize...

nele01

Jos malo pa servis na 100 sati, a ja za 5 sezona 391 h. :uf:

mossi

Sat ne laže..
Najbolji su mi ovi sa oglasa, motor star 15 godina 80 sati.. 

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

pajdo77

pa ako voze kao ja ima tu istine  :takoje:. Ja ako imam godišnje pet sati to se onda još i bahatim na vodi  :stripii:.

maverick

Kad sam bio prva udica sela  :stripii: par sezona sam napravio debelo preko 500 radnih sati. Inace dvije godine sam radio 70-80 sati godisnje. Valjda sam se malo bio zasitio pecanja i sharka...Sad imam preko 70 izlazaka od kad sam spustio čamac u vodu...Tako da jos malo pa idemo van iz vode i onda tek porinuce u 6 mjesecu...Tad krece sezona kupanja i ljenčarenja po sprudovima a i tu se nakupi pokoji radni sat...uglavnom...tesko da moze bez 100 godisnje...
A neki rezime cijele priče s yamahom nakon ovih pedesetak sati je jako pozitivan, zamjerki je jako malo odnosno imam samo jednu. Tom motoru jako nedostaje prihvat za crijevo , ono debelo kroz kojeg idu sajle i instalacije, a i to crijevo koje je serviser namontirao je poprilično loše kvalitete pa je vec sad ispucalo na par mjesta a kostalo je poprilično kad je motor ugrađivan. Tako da mi tu ostaje napraviti tu zastitu od nekog nautickog platna kako me Rap savjetovao ili ono mrezasto sto ima Mlb a skida se da se moze oprati. Inace motor radi savrseno, poprilično je tih , pogotovo u leru....Sve u svemu za svaku preporuku.... :clap2: