Samopražnjenje

Autor SMT, Listopad 14, 2020, 10:36:54

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Prebacicu ovo o samopraznjenu u drugu temu. Dobra cerada je odlična...čamac je uvijek suh...tko je "čist" pecaroš poput mene to je broj jedan...Ja cijelu sezonu u čamac ne u nesem kvadratni cm blata....flos je moj...stepenice...parking pored...sve je jako čisto. To zahtijeva neki trud oko skidanja i stavljanja cerade, ali ako je kvalitetno nautičko platno nije toliki problem..Na sharku sam imao i zimsku ceradu..ona najminimalnija i to je odlična opcija ali nije za duze boravke jer se nemoze pecati ispod nje....
Na ovaj sam stavio pumpu i ta komora je u zadnjoj komori i perfektno funkcionira...samo tepison srolam u komoru kad idem kuci i stavim kad idem pecati...20 sekundi posla a opet sve suho i čisto..s naglaskom na čisto  :stripii:
Plan za Project One jeste ozbiljna tenda preko svega...Bimini solidne veličine koji bi koristio tokom ljeta i ostatak kad budem isao koji put na Dunav pa da prespavam noc...eventualno dvije..I krevet sam nabavio i nadmadrac...tj Tonyc mi je to donirao za useljenje...jos nije ispostavio račun...ali ajd ..svoji smo vec... :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

alexdja

Citat: Rap  u Listopad 14, 2020, 17:35:09
Znaci u tu posudu ide iz camca,nisam skuzio odmah
Citat: Rap  u Listopad 14, 2020, 16:17:02
Citat: alexdja  u Listopad 14, 2020, 13:11:13
Ovo je rešenje za sve te probleme...  :hi:

Kada u ovom slucaju pumpa krene raditi;kad prelije u tu posudu u kojoj se nalazi?
Citat: alex7777  u Listopad 14, 2020, 15:08:42
netrosi pumpa puno struje imam je u svom camcu nikad problem jedino sto kod mene mora bit vode cca 4cm jer nemam duplo dno svima jasno sta pricam znaci ima akomulator 7amp i nema greske sad sam spojio takva dva i mjesec dana cak i dva mir ovisno o padavinama i redom
Dakle, i pumpa i samopražnjenje...

Samopražnjenje bez akumulatora o kom pajdo priča je klasično crevo koje spaja otvor u čamcu (koji mora biti iznad vodene linije, sa otvorom pri dnu korita (ispod nivoa vode) i stavlja se čep kad se uđe u čamac gore unutar korita, a vadi pri izlasku...

Problem je kada je motor teži nego što čamac nosi za ovaj sistem pražnjenja (kao kod SMT-a), pa spusti korito u vodu malo i onda voda ulazi  kroz crevo u čamac i sprečava oticanje vode iz korita...

U tom slučaju, kao i kod čamaca koji imaju nisko dno se pravi sistem sa kadicom i pumpom na plovak...

Ovo gore je unapređeni taj sistem, gde pumpa radi stalno, a ako zaglavi, onda kada voda dođe do nivoa gornje rupe, ponovo funkcioniše po sistemu samopražnjenja...

Ako se ostavlja čamac na duže, može se pumpa i deaktivirati...
       Nema više divljeg bučka. :no:

Mljeveni

Da li je tko radio samopraznjenje na tajmenu?

alexdja

A jbg...

Skrasi se u jednoj temi...  :icon_biggrin:

Ovako nešto treba izvesti, inače je na Tajmenu nemoguće klasično crevo pa napolje...

Nema više divljeg bučka. :no:

Slave

Ja sam zasad zadovoljan samopraznjenjem na svom bigfootu. Dosad je bilo vise kisnih dana nego lepih suncanih. Jakih pljuskova i malih padavina, svaki put sam posle toga obisao camac i bio je suv. Nije ostajalo ni malo vode u njemu. A moj motor je Yamaha F40fehdl, trebala bi da je tu po tezini kao honda 50ks. Spoljna rupa je tik ispod povrsine vode.

Sad kad sam video od SMT camac pun vode, bolje da nisam ni ulazio da citam temu  :BangHead:

SMT

Eto zagonetke :hi:... Ja to ni ne koristim, osim kad perem u perionici...moraću onda malo bolje isprobati ali mi se čini da je voda ulazila...

Motori ne bi trebalo da su isti... Taj tvoj je 102-103 kg, Honda je 90 kg, razlika je to...

i 25l goriva pozadi...

Slave

I meni je gorivo pozadi + akumulator, ali eto sistem funkcionise. Kad krenem napolje iz camca, izvucem cep i udje tek malo vode, cim izadjem napolje voda izadje.

Eto moj motor je tezi pa radi samopraznjenje  :icon_scratch:

SMT

Onda mora raditi i kod mene... Odlično...Biće da nemam poverenja u to, ništa više...Ostavicu te još malo da testiraš, pre nego sto ja izvadim čep... Da ne mislim, imam ove sto obidju...

Slave

Ovaj sistem samopražnjenja je zlata vredan  :ok: Posle više meseci korišćenja uverio sam se da nema greške. Lagana kiša ili pljuštala danima, u čamcu nikad nema vode, ni malo. Nema brige dal se ispraznio akumulator, dal je pumpa zaštekala... čamac uvek suv  :glasses9:

šajzika

Bio sam 60dana u samoizolaciji, drugari su bacili oko koji puta ali nikad nije bilo potrebe da bilo tko nesto radi. Vrhunska stvar
Audentes fortuna iuvat

pajdo77

Triša a?

Poslano sa mog POT-LX1 koristeći Tapatalk

šajzika

Audentes fortuna iuvat

No

Citat: Slavisa  u Listopad 16, 2021, 13:23:15
Ovaj sistem samopražnjenja je zlata vredan  :ok: Posle više meseci korišćenja uverio sam se da nema greške. Lagana kiša ili pljuštala danima, u čamcu nikad nema vode, ni malo. Nema brige dal se ispraznio akumulator, dal je pumpa zaštekala... čamac uvek suv  :glasses9:

Citat: šajzika  u Listopad 16, 2021, 13:33:02
Bio sam 60dana u samoizolaciji, drugari su bacili oko koji puta ali nikad nije bilo potrebe da bilo tko nesto radi. Vrhunska stvar

Potpisujem, ugradio samopražnjenje, kada sam pravio čamac i više sam nego zadovoljan  :ok:

maverick

Samopraznjenje na čamcu mi je vece otkrice nego lemigo čizme  :stripii: Jos vi koji imate bez pumpe je vrh...nikakve zahebancije oko icega...Ja koji moram imati prepumpnu stanicu zbog tezine motora i ostalih stvari u zadnjem dijelu....malo je kompliciranije u startu ali kasnije isto milina. Jos ovi s aluminijskim...valjda tokom zime aluminij prenese temperaturu vode koja otopi snijeg koji padne i njega isto izbaci van...malo je reci da sam odusevljen s tim , ali čistoca ispod cerade isto ima svoju cijenu... :ok: Ovdje s vremena na vrijeme treba uzeti krpicu i obrisati čamac tko voli čisto  :icon_scratch:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

No

Moš mislit kakvo je tek meni bilo otkriće, kao samoukom graditelju čamca.

Imao sam na prošlom ceradu i bila mi je teret, s obzirom na mjesto gdje ulazim, izlazim i gdje ga ostavljam.

Čamac je zadovoljstvo ali i velika obaveza.

Samopražnjenje, u toj igri, povećava razinu zadovoljstva i smanjuje veličinu obaveze.

Vin vin situacija, gdje god je moguća   :ok: