Samopražnjenje

Autor SMT, Listopad 14, 2020, 10:36:54

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Gremlin

Ovakve iste cevke su montirali na plastikanere kod mene u marini.
Kroz zid zadnjeg boxa u kaljužnu pregradu, odatle pumpa radi svoje.

:occasion14:

alexdja

Za odliv iz čamca u kadicu možeš u principu koje hoćeš, pogledaš tamo gde je predviđeno i izbušiš onoliku rupu koliko si izabrao, takve obično idu što si stavio sliku...

A za crevo napolje ćeš videti na pumpi koje crevo ide pa nemaš dilemu...

Pričam o prečniku (fi)...
       Nema više divljeg bučka. :no:

šajzika

Audentes fortuna iuvat

maverick

Da moze i to...samo sto rece Alexdja kad budes kupovao kupi sve da su istog promjera...tj najbolje kao i izlaz na pumpi pa onda kupiš samo jedan metar crijeva i sve jednostavno pospajaš. Ja takvu kao sa slike uzmem i obrusim jednu stranu obruča da se moze spustiti sto vise uz sam pod da ostane sto manje tj nista vode u čamcu...Sika i silikoniras...Unutar zadnje komore ili imas poseban dio za to ili ces ubaciti neku posudu u kojoj ce biti pumpa...Ako trebas posudu, pogledaj na Aliju ima i posuda za kupiti, jedino ako ti pase dimenzija
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

Mislio sam od nekog kanistera napravit posudu, znaci na sve su mislili :stripii:
Audentes fortuna iuvat

Gremlin

Ako nećeš da praviš posebnu strukturnu kutiju, možeš da iskoristiš i gotovu kutiju za akumulator umesto kanistera, dovoljne je dubine, lako se buši i postavlja.

https://tehnonautika.rs/web-shop/kutija-akumulatora-u-crnoj-boji/

maverick

A nemoj me ...zahebavati...Nagovoricemo Šimica da napravi jednu posudu kad bude imao vremena...reklamnu  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Rap

Citat: maverick  u Studeni 01, 2021, 20:35:52
Ja takvu kao sa slike uzmem i obrusim jednu stranu obruča da se moze spustiti sto vise uz sam pod da ostane sto manje tj nista vode u čamcu...Sika i silikoniras...Unutar zadnje komore ili imas poseban dio za to ili ces ubaciti neku posudu u kojoj ce biti pumpa...
Mario,ovaj dio ne razumijem,zasto sto nize ako je spojena na pumpu?

šajzika

Njega cemo zajebavat kad budem radio neke zamisli  :stripii:
Ovo je za prvu ruku.

@Rap
Da pokupi svu vodu s poda camca, da ne smeta plasticni zub
Audentes fortuna iuvat

maverick

Ovaj dio koji je Šajzika okacio ide na zid zadnje komore....pa odatle u posudu odakle pumpa baca van....preko crijeva koje je opet spojeno na jedan takav izlaz...On nema direktan ulaz u komoru gdje stoji pumpa kao kod mene

Gremlin

Citat: Rap  u Studeni 01, 2021, 20:47:40
Citat: maverick  u Studeni 01, 2021, 20:35:52
Ja takvu kao sa slike uzmem i obrusim jednu stranu obruča da se moze spustiti sto vise uz sam pod da ostane sto manje tj nista vode u čamcu...Sika i silikoniras...Unutar zadnje komore ili imas poseban dio za to ili ces ubaciti neku posudu u kojoj ce biti pumpa...
Mario,ovaj dio ne razumijem,zasto sto nize ako je spojena na pumpu?

Obrusi se jedna strana onog "šešira" na cevki, da bude što niže pri podu čamca, u onom udubljenju za odliv vode.

Gremlin

Meni se čini da je ovo posuda za montažu ispod tuš kabine...izgleda mi preplitka i premala za kaljužni box.

šajzika

Da budem iskren, mislio sam izrezat jedan kanister. Njega prislonit na zadnju stranicu i pipak s navojem , probusit potrebnu rupu i onda fiksirat svr zajedno s maticom koja sluzi za to. Tako da pipak bude u kanisteru tj plasticnom spremniku.  Malo brtvila i to je to. U kanisteru pumpa i crijevo za van.

Gornji dio kanistera da bude ispalac ak mi zatreba, nist ne bacam :stripii:
Audentes fortuna iuvat

alexdja

To što si zamislio ćeš na kraju i dobiti...

Sad da li će na kraju sud biti od kanistera ili namenski pravljen za to, to je već estetika...
       Nema više divljeg bučka. :no: