Motori 40 plus

Autor Dr.Motte, Listopad 24, 2020, 20:15:49

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

SMT

Prebacuj... Pokvarismo Mladenu temu :hi:...

Slažem se sa tvojom pričom oko Honde 60, bas “potentna”... Meni uz to i najljepši motor, pričam o BF 60... Top izgleda... Kod nas je cena preko 8000€, bio sam u jednom trenutku razmišljao da je kupim za BF ali sam ipak odustao zbog težine... Ako budem ikada imao veći čamac, recimo taj Hunter 575 koji mi se dopada, neću ništa drugo gledati osim te Honde 60...Sad tako mislim...

I sada mi je zao sto nisam stisnuo petlju, pa je kupio kada sam uzimao 50-tku( sa kojom sam prezadovoljan)... Imao bi motor koji bi me terao da menjam camac :hi:... Sad me ništa ne tera, cutim i vozim :stripii:..

Brutalna sprava...

ossa

Evo i jedna na ručku za nas neiživljene  :stripii:

I ja razmišljam hunter 575 i ona su baš po mojim kriterijumima optimalna kombinacija ko hoće nešto malo veću krstareću brzinu.
Naidju krize, drukcije grize...

maverick

Ja kao netko to radi u radionici, koji se ponesto razumije u takve i slične stvari sam trazio motor 4 cilindra i 1000 kubika...vise manje sam se tu lomio , nije mi bilo bitno da li je 40/60 ili cisti 60
"Bojao" sam se veličine čamaca pa sam tu gledao i 70 ks, da sam znao kako je camac plovan otisao bih na hondu 50 ks....mozda...mada sad kad se okrenem...sto bi rekli stariji "osvrnem" ne bi sad nista mjenjao ...volim čamac...volim yamahu , volim taj zvuk...volim to da kad upalim na vezu motor se ni ne cuje da radi
A sto kaze ossa...vec krstareca brzina...Yamaha trosi skoro isto na brzinama od 25 do 50 km/h bar gledajuci onaj njen komp sto pokazuje potrosnju...tj od 4 do 4,5 km po litri
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Rap

Za istinsko uzivanje u brzini u klasi do 60 ja bih ipak ovaj

maverick

Po čemu je taj poseban...ali ne zaboravi da mi idemo pecati i lovimo ribe od kile u prosjeku  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

SMT

Meni garancija kod Honde od 5 godina ništa ne znaci... Da bi zbog toga nečemu dao prednost... Verujem da samo to ime znaci i kvalitet...

SMT

Citat: Rap  u Listopad 25, 2020, 08:31:00

Lep motor :hi:...

I na ovom forumu više niko ne piše o motorima 15-20-25ks, koji su odlični...

Otišlo sve u pm :stripii: :hi:

Rap

Sto kaze SMT njemu je posebna Honda,a meni ovaj Mercury a za ostalo tu su tehnicke karakteristike
Garancija je uvijek garancija,nije isto imati 1 ili 5 godina.
Btw Maverick,i ja lovim ribu do kg

(ali sto kaze drug Jovan,ma imas ti Dunav!) a ovo sam si dao oduska dok su mi stavljali novu elisu

i radili servis

jurajurajura01

Citat: Rap  u Listopad 25, 2020, 08:31:00

Nista to nije brze od obicno 60ks mercury jel je obicni 1:1,83 ovaj 60r je 1:2,33

Rap

Nigdje ni ne pise da je brzi vec samo moj odabir u klasi 60 (a ima nesto i u samom koritu)

kawasaki

Koji su najtisi motori ako se to tako moze deklarirati?  :hi:
Brzi od Bolena.

maverick

A ne znam....meni je yamaha... :stripii:  ali stručnjaci kazu mercury je najtisi i najmirniji

mlb

Te sponzororane reklame su mi vrh , isto kao one kad su pričali bajke o e-tec-u  :BangHead:

maverick

:stripii: :stripii: Da...kad se sjetim tih...ali ok...zanimljive su za pogledati...Recimo da mi kod mene u čamcu do pet milja okretaja pricamo bez da se nadvikujemo a na mjestu kad radi motor se doista ne cuje s drugog veza da je uopce upaljen

kawasaki

Mogu ti reci da je to dosta bitno. Svi trazimo mir, pa onda nije lose kad je motor miran i tih koliko moze biti  :hi:
E sad bi bilo ok da svako na svom sprovede wine test pa da vidimo kako je to u praksi  :stripii:
Brzi od Bolena.