Motori 40 plus

Autor Dr.Motte, Listopad 24, 2020, 20:15:49

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Dr.Motte

Nego, daj ti nama napiši koju o Mercuriy-u :) Koliko ks, potrošnja i takve sitnice...:)
I sam sam u nekim dvojbama Honda - Yamaha - Mercury...

maverick

Nema tu dvojbe...redom kako si napisao  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mlb

Iskreno prvi izbor mi je bila yamaha ali sam se zbog tada trenutne cijene i ponude odlučio za mercury! Sad je star godinu dana pa mi je teško reći nešto vise , jbg radi , nov je  kao i većina motora koja se pokupovala zadnjih godinu dvije!Nedostatci će se pokazivati poslje garancija kao i kod svih drugih mašina.

Dr.Motte

Jeli to 40/60 ks? Kakva ti je potrošnja?

mlb

Moja je čista 60-ka , Prva plovidba je jučer sa novim čamcem bila pa što se tiče potrošnje jedan podatak koji sam uzeo kao neko mjerilo je 10,5l na 4500 okretaja pri brzini od 51km/h , ako se dobro sjećam 3,9km po litri

Rap

Ako ce poslije garancije onda si miran jos 4 godine

mlb

Vrijeme će pokazati!!  :icon_thumright:

maverick

Ja sam zelio hondu ali bila je najskuplja i nije bilo prostora za dogovor oko cijene...tj bar ja nisam imao...yamaha je bila najprihvatljivija s cijenom i mislim da je u tom trenu davala vise za isti novac...Mercurija sad u toj veličini imas na nasem trzistu par godina i radi besprijekorno. Nije tema ali cisto da povucem neku osobnu paralelu...Hondu bih stavio na prvo mjesto jer je najeksplozivnija...imam dojam da puca na mali dodir gasa...Yamaha mi je bila najljepsa i najpljepsi zvuk ..to ti dodje kao WV...narodski motor...Mercury mi je djelovao kao najekonomicniji motor u klasi, mada to je moje subjektivno vidjenje kad sam isprobavao....a realno to su tako male nijanse medju i s ni jednim nece nitko pogrijesiti...Da napomenem da mi je u ozbiljnoj igri bio i tohatsu...onaj bijeli...i on je top topova...Cijenom su tu negdje osim honde koja je skoro milju eura skuplja i s tim da Honda i Tohatsu zahtjevaju dva servisa godisnje ako se dobro sjecam , u garancijskom roku
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Rap

O Hondi 60 sigurno pricas?!

maverick

Rap

Razlika je 1000€ jer je Yamaha 40/60 a da je cista 60 ne bi bila tolika razlika vec stvar pregovora ako se ne varam

maverick

Da..i to ali kod yamahe je bila dosta prostora kod oba modela a na Hondi nisam imao...a meni je bas bila zapela za oko. Ali vec sam rekao moj fond za izradu čamaca je bio ogranicen i imao sam toliko i toliko novaca pa sam gledao da to nekako iskombiniram kako se moglo ...čamac...motor...sonar...novi vez...sve je to trebalo u jednom komadu odraditi

Rap

Malo odlutasmo od teme.Nema greske niti s jednim.Zaboravio si na Suzukija

Dr.Motte

Pokvarismo čovjeku temu, pardon :) U zadnje vrijeme motori od 40+ ks postali su
česti na vodi, kako rabljeni, tako i novi, bilo bi zgodno imati nekakvu temu gdje bi se
moglo pisati o iskustvima  kvarovima, cijenama dijelova i sl.

maverick

Prebacicu u neku temu ovaj dio...