Motori 40 plus

Autor Dr.Motte, Listopad 24, 2020, 20:15:49

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Odavno smo u nekoj potrosackoj eri i ubrzani temo dovede i do toga da se nesto pokvari.Poučen osobnim iskustvom...ako se nesto i pokvari u ranijem stadiju eksploatacije obično za sobom vuce neku tvornicku pogresku koju servis rijesava i ide dalje bez problema. Kad sam kupovao Tohatsu tad je bilo da oni motori koji voze na Vukovarskoj adi deru debelo preko 2000 radnih sati ...Imao sam yamahu na kojoj je crkao obrtomjer i brojač na 2000 plus...a ona kao nova..Tako da...mi to ne rentamo...a uz posao koji danas vecinom obavljamo svi...tesko da mozes nabiti radnih sati koliko bi tim motorima bilo previše ....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Rap

Nitko od vas nece napraviti onoliko sati sa jednim motorom koliko je “potrebno” da bi se trebala mjenjati peta ili raditi generalka (jer ce ga vjerojatno ranije zamjeniti).
Fantazira se bez veze i hvaleci se sa 20 predjenih sati doslovno u godini pa kukanjem da li je puno ili malo servis godisnje ili dva je smjesno za citati.
Svako za svoje ima pravo odabrati i biti sretan jer ovi motori su za dravske i dunavse cari luksuz koji na svu srecu postaje i postao je lakodostupniji vecem broju ljudi.
Kupuj po nahodjenju,savjetu ili preporuci,zadovolji sebe pa makar to bilo i radi boje kape.Da li je bolji ovaj ili onaj,ma koga to briga osim onoga koji mu je vlasnik.
Bilo nesto u renti ili ne nebitno je ako se dobro odrzava i postuje sve sto motor trazi,ne trazi filter od Rakovice ili Ursusa jer mu pase pa ces proci jeftinije (ponukan pricom o novom motoru kojem ce vlasnik dati dva servisa ili tri pa onda moze i Ursusov filter)
Jovane,ako si se sada uplasio zbog tri cilindra,ja sam spreman kupiti ga od tebe istog trena i ponuditi ti drugi od 4

SMT

Fer ponuda  :hi:

Ako je tvoj merc od 150 ks u pitanju, hteo sam doplatu traziti... Ako je Honda 250ks, onda ja plaćam rucak :stripii:...

I pod uslovom da to nisi terao preko rupa :stripii:...

Da budem ozbiljniji...

Meni se kod Suzukija jako svidja trim tj dugme trima koje je postavljeno na ručki pod palcem... sve ide lagano i jednom rukom... odlično rešenje...

nele01

https://www.fishing.net.nz/fishing-news/mercury-marine-introduces-the-all-new-v12-600hp-verado-engine/

Glava motora stoji fiksno, a donji upravljivi deo se pomera, pa jos V12 (600), bogme su zadali domaći ostalim proizvođačima.
Svašta nesto: ušteda mesta, ušteda goriva, servisni interval 200 sati, laka pristupačnost motoru, novi menjač........

blue rapid

Citat: Greys  u Veljača 08, 2021, 21:43:13
Gdje, koliko para? Daj nesto
Moto sliver, Divaltova, nekih 50ak ako se ne varam. Bilo je još nekih stvari uz njega pa ne znam točno. Ide odmah na škver na ugradnju tako da ostale info tek u 6.mj  :headbang: :headbang:

blue rapid

Citat: maverick  u Veljača 08, 2021, 21:49:25
Citat: blue rapid  u Veljača 08, 2021, 08:23:59

Evo, ja uzeo Suzukija 40/60, uz Hondu najviše kubika, a po cijeni su tu negdje. Najvažniji razlog je bio najbliži serviser... Napišem dojmove kada bude montiran i vožen na čamcu.

Mislis, ima najmanje kubika u toj klasi tj 941...a konkurencija 996, 998,995

Nešto sam pobrkao, vjerojatno gledao f40... U svakom slučaju 40/60 jeftiniji od čiste 40ke