Motori 40 plus

Autor Dr.Motte, Listopad 24, 2020, 20:15:49

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

šajzika

Citat: ossa  u Veljača 03, 2021, 10:03:13
Ne treba tu puno pameti, prva dva servisa kod ovlašćenog, i posle sam... Ako za prvih godinu ne bude problema, neće biti narednih 20 , na Hondu mislim.
Steta izgubiti garanciju za 100 eur godisnje.
Bar moje mišljenje. 
Ak je zbilja tako da mora biti 2 puta godisnje onda je i to stvar za razmisliti prilikom kupovine
Audentes fortuna iuvat

ossa

Vidi druže, generalno jeste šteta. Mom burazeru u Nemačkoj u Frankfurtu , "Zveknuo" nov Audi TT turbo quattro u garanciji.... Dobio je ponudu da oni doniraju delove a on plati ruke kako je na kraju bilo posle expertize i suda... U sistemu kakav je EU može se na neki način realizovati ozbiljna reklamacija, u banana državama teško.  Najbolje da do toga ne dođe , zato uzimam HONDU.
Naidju krize, drukcije grize...

maverick

Honda i yamaha zato i jesu u vrhu. Dva servisa zahtjeva i tohatsu. Kontam da ce uskoro to traziti i ostali...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Dr.Motte

Citat: ossa  u Veljača 03, 2021, 10:03:13
Ne treba tu puno pameti, prva dva servisa kod ovlašćenog, i posle sam... Ako za prvih godinu ne bude problema, neće biti narednih 20 , na Hondu mislim.

Da je barem tako jednostavno...
Prijatelj mi kupio Hondu 50, 2017. godište, 300 sati sa mora. Ljetos kada je stigla upalio ju je za probu i od tada stoji. Prije 15 dana namontirao ju na novi čamac i motor ne ide, ne vuče.....
Kod Brstila ustanove - lambda sonda. 4000 kn samo ona bez ruku.
Prijatelj zove bivšeg vlasnika na more da pita za garanciju i čovjek ju ima i usput mu kaže, opet lambda, pa ja sam je mijenjao u prvoj godini...

To je znači 8000 kn samo za sondu..a nisu nemogući i ostali kvarovi..

Osobno mislim da je servis svakih 6 mjeseci čista pljačka ali kada ti se dogode ovakvi kvarovi, onda ti bude drago da si išao na servis...

ossa

Jovica ima tu istu 50-ku, ne znam jel bilo šta menjao od kad je ima? Javiće se on kad dodje sa vode.
Na. mom SUBARU je isto zezala lambda sonda (oxygen sensor), u servisu mi rekli 150€ originali deo plus zamena. Odem kod drugara u servis, kaže, uzmi NGK prave zamenske japanske... I kupim za 35€, častio druga... I tako sam vozio auto par godina i prodao.

Pa ti budi pametan. Najlepše voziti novo uz garanciju, i menjati svakih 3-4 godine... milina jedna. Ali ne može to mnogo ljudi.
Naidju krize, drukcije grize...

Rap

Jovica je i kupio Hondu da ne mora nista mjenjati

maverick

Nasi majstori i lambda sonde...isto tako kao i kupovina motora s mora a malo radnih sati...Nije honda ali kupovali su sa foruma i yamahe...i tohatsu...i mercury...sve kao novo a bilo je poslije zajebancije za dva zivota. Fosta ruznih prica ima i s motorima kupljenim u Italiji. Uvijek je to neka kocka i netko prodje bolje a netko losije
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Batica

Dva servisa godisnje je pljacka.
Ajde i nekako ako u marini gde drzis camac  imas ovlascenog servisera Honde.
Pa se ne cimas.
Ali ako si 100-200km od servisera.
Imas ili transport ili da platis jos 50-100€ izlazak na teren.
Za 5 god to je jos minimum 500€ + jos 5 dodatnih servisa 50-70€
Dranje.
Honda ima problema sa trimom, redovno odlazi semering i hidraulika, dolazi do curenja ulja. Redovna pojava, nije ni cudno sto imaju trim onako postavljen.
Tohatsu nista bolji, isti problem sa trimom. Nova 40ks otisao trim. Isto ima postavljen trim na rucici kao Honda. Posto je u garanciji nije naplaceno.

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

SMT

Koja Honda ima taj problem?
Kod kojeg servisera ide 2x godišnje?
Ko ne naplaćuje od servisera izlazak na teren?

Imam Hondu 50 ks, pravim mnogo mnogo sati, pa ne mogu naći sličnosti sa tim...

Mom drugaru su za puštanje u rad novog merca 150KS, naplatili tu cifru od 500€...

Batica

Kod mene i 30ks i 50ks imaju problema sa trimom.
Ako besplatno iz BG ili Futoga idu u D. Milanovac da rade srevis motora, ja odmah kupujem Hondu.
Yamaha naplacuje, Tohatsu naplacuje.

SMT

Honda je fabrika...

Ja bi ti nju i savetovao iz iskustva, vrhunski motor 50ks... To mislim i za 20ks i 60ks...

Dodjes, budeš moj gost, pecas i probavas Hondu šta i koliko hoćeš... Koja je kupljena kao nova, curi samo gorivo kroz sistem, apsolutno ništa više... Ima sati nego sto će mnogi imati...

Ja bih je recimo ponovo kupio, bez da sam navijac Honde ili Yamahe...Potpuno mi svejedno...
Ako ovako bude radila kao i do sada, ne znam šta traziti više od jednog motora ...

Nisam 3 godine pomislio na drugi motor, ako se nije radilo o mom fantaziranju ...

Radi se servis 1x godišnje ili 100h i košta 80-100€( prvih 3)... Motor u garanciji... Izlazak na teren je jeftiniji od ostalh servisera, možeš da se dogovaras...

Ja sam lično u startu odustao od merca u tom momentu kad sam kupovao, poredeći cenu servisa, cenu ručke koju sam kupovao...

Batica

Hvala na pozivu.
Bili smo vec dva puta u Apatinu na pecanju.
Prosle nedelje poslednji put.
Usidreni u marini.
26.2. plan ponovo da dodjemo.
Oba puta izlomili smudja.

SMT

Možda smo se i sreli...

Javi se...

blue rapid

Evo, ja uzeo Suzukija 40/60, uz Hondu najviše kubika, a po cijeni su tu negdje. Najvažniji razlog je bio najbliži serviser... Napišem dojmove kada bude montiran i vožen na čamcu.

Rap