Cijene servisa za VB

Autor im84, Studeni 08, 2020, 10:29:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Inace zivim od toga da cijeli zivot vodim neke servise, bavim se nabavom orginalnih rezervnih dijelova, zamjenskih...svih vrsta maziva i ulja. Prosječna cijena za filtera za nase motore je oko dvadesetak kuna plus pdv...motorno ulje koje je jedno bar tri puta kvalitetnije nego yamalube ili quicksilver nabavljam po cijenama od oko 17 kuna plus pdv...Svaki filter od fleetguarda je kvalitetniji nego ovi koje mi koristimo ili su u najbolju ruku istog ranga...Tako da...sve je to i prenapuhano i naravno da zaradjuju previse na nama. Ali mi tu plaćamo i servsnu mrezu, podrsku, opskrbu dijelovima...i na kraju hrpu dijagnostickih uredjaja i alata koje svaki serviser mora kupiti da bi se tim bavio, pa tu dolaze strucna usavrsavanja itd itd itd...na kraju platimo i njihov  knjigovodstveni servis....tako da ima tu svega...da su preskupi jesu, da mogu jeftinije mogu. U konacnici da su oni prejeftini ja bih kao propao totalno  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Rap

pajdo77

Ako je cifra servisa oko 5-6 tisuća godišnje na 300 sati i na novom motoru pitam se dokle je to sve otišlo. Pa vjerovatno bi čovjeka manje izašao trošak održavanja aviona tipa nekog jednomotorca,cesne npr. To je pet stoja mjesečno za 60 ks. Kad bi gledao po konjskim snagama skuplje nego da Bentli servisiraš  :stripii:. Al opet da se nema vozila bi se i lama pa mi vas i nije žao,sam neka vas deru  :stripii:

mini I

Citat: ossa  u Studeni 08, 2020, 15:55:23
Kod mene je na prvom servisu honda 20hp, na 20 r. časova, serviser menjao ulje u motoru bez filtera ulja i ulje u menjaču. Overio garanciju, ja zadovoljan, u martu stavljam anti algin i po gasu do sledeće zime.

A jest ušparao :BangHead: , mjenjati ulje a ne promjeniti filter po meni bez veze, pa ne košta filter milion, a novo je novo, :takoje: (bez toga traži li to proizvođač ili ne)

obaviti srevis za motore pod garancijom je obaveza jer bez ovjere upitna je garancija, imam stari motor pa servis svejedno obavim jednom godišnje.
za sada pali.  :ok:

maverick

Pajdo od dvije tisuce plovila u Os...deset ih mozda napravi 300 sati. Tu i tamo se pojavi netko...pa ono..kupi motor..camac pa sezonu dvije...dere svaki dan...i onda izgubi volju....kod nas je realno i s odlascima na Dunav...i s cijelom sezonom kupanja...debelo ispod sto sati godisnje. Za tri godine garancije u yamahi duzan si napraviti tj platiti dva servisa. U tome imas besplatnu montazu...besplatan taj prvi servis na 20 sati...besplatno spustanje u vodu nakon montaze i odabir elise. Mislim da to na cijenu motora od pedesetak milja kuna nije lose...Ti koji predjes preko i vrzmas se u blizini...zbroji gorivo i podjeli s potrosnjom pa ces vidjeti da je to ustvari jako malo sati tokom godine
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

Prebacih u novu temu..ne skodi  :uf:

pajdo77

Gledam i ja da mi je 300 sati puno godišnje al tako piše ili sam ja krivo shvatio. Sat vremena,malo više ako ne tiskaš ful gas sa takvom motorima moraš do Dunava i natrag hladno. To mi opet izađe 300 puta dunav-kuća godišnje. Tko to napravi svaka mu čast. Znači da samo dva mjeseca godišnje ne vozi čamac po sat vremena svaki dan. Što se mene tiče ja nigdje ne idem,muvam se tu gore dolje oko veza par stotina metara dakle i kad sam na vodi ja se ne vozim par minuta po pecanju. Tih 300 sati ja ne bih napravio sigurno 6-7 godina. Možda bi bilo i puno reći da ja potrošim 50-60 litara goriva godišnje. Nemam jednostavno potrebe kad nigdje ne idem od veza. Da ljeti ne bućkam pa se puštam koji kilometar nizvodno i trebam se vratiti imao bi jedan kanister goriva od 25 litara godišnje dosta. Rekao sam,da mi je neki most ili kompa tako da mogu na preku stranu meni čamac u životu ne bi trebao,samo muka sa izbacivanjem vode,sidrenje te u obalu te na vodu o te stvari. I ovaj je star 41 godinu,ja starim,još godinu-dvije i ja pecam sa obale a čamac ide na dno Drave. Komotnije mi je na obali,još ako ovaj bent završe za mog života čamac odma cjepam ko vikinzi  :baba:

No

Pajdo tako nekako slično kao i ti, mrdam i ja kilometar dva gore dole. Trošim godišnje nešto više goriva, ali ovi dečki nisu kao ti i ja, oni su nautičari, oni lete.
Imaju prostora i vremena i lijepo ih je pratiti kako sanjaju i uživaju s novim čamcima i sve moćnijim motorima
Jedino s čim se ne slažem je to da čamac prije mene ide do dna
Dok mogu i dok mrdam pecat ću iz čamca, jer čamac će, kao u jednoj od mojih priča, ostati na površini i  kada mi budemo nestajali u tišini

hranki

ZA ONE KOJI NE ODUSTAJU OD ČAMCA

maverick

Ovaj ne trazi puno love za servis

ossa

Citat: maverick  u Studeni 08, 2020, 21:05:28
Pajdo od dvije tisuce plovila u Os...deset ih mozda napravi 300 sati. ..zbroji gorivo i podjeli s potrosnjom pa ces vidjeti da je to ustvari jako malo sati tokom godine

Ove godine sam uzeo novo, jašio sam svakodnevno, nekada i ujutro pecanje, pa popodne kupanje, pa uveče pecanje. Nije bilo često да da odem 3 puta,  ali sam izašao ukupno 70-80 puta. Ne verujem da sam premašio 35-40 radnih časova. Znači od 1.05. do 1.11. Verujem da kod mene na pontonu je samo jedan kolega napravio 100 časova i on vuče Troling po 5-6 časova svaki dan. Ali to je sve na leru. Motor je crn kao ugalj otpozadi kod auspuha. Isto uzeo novu hondu kao i ja. Posle dve nedelje je radio prvi servis.
Naidju krize, drukcije grize...

SMT

Ne znam koliko sam sa Hondom napravio, verujem mnogo više od 100 godišnje ali sa autom ovoliko od marta ove godine...Nula je početna kilometraža... Ima tu i ribolova u tim km, pa je i Honda radila...

Uglavnom, 3 servisa za Hondu jer je 3 godine stara... Najskuplji 100€, čini mi se... Kod tog nekog “redovnog” servisa, ide 2,5 l u motor, filter, i 0,5l u petu... Taj materijal nije veća stavka od 60-70€... Videćemo šta to nose buduci servisi...

Ako se bude ovako ponašala, ja sam spreman ići na “milion” sati... Meni to nije puno zetona za servis motora koji non stop radi...Ja ne znam zašto taj vanbrodski motor toliko košta, skupo je to... 100 kg nečega kao malo bolji polovan auto...Ali izuzetno zahvalna stvar, možda je to odgovor!

mossi

Yamaha 40HETL 2.1L Yamalube u motor, 0.4L u petu, filter goriva i dve podloške za šarafe ulja pete.. hebena podloška 3.5e x2kom.. pošto ide 2.1l treba kupiti barem 3l ulja.. sve u svemu materijal 85e.

Jel skupo? To je subjektivna stvar.

Što se tiče sati, ono naše pecanje bucova (Osso) je bilo nešto više od jednog moto sata.. A nismo se baš navozali.. (oko 30km) potrošilo se 7-8l benzina po Yamahi..

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

ossa

Ma svejedno, idemo ponovo kada bude opala voda, nešto tu meni nije jasno oko potrošnje. Kako da kupim yamahu ako nisam siguran  :sha:
Kod honde ne idu podloške jere ima na vijcima o-ringove. Ni ti nisi menjao filter ulja ??  :sha:
Naidju krize, drukcije grize...

mossi

Sve kupljeno i zamenjeno.

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk