Izdavanje dozvole za slatkovodni ribolov

Autor maverick, Prosinac 29, 2020, 20:21:41

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

dravski pecaros

Citat: Dunavski vuk  u Travanj 22, 2021, 09:01:49
Prvo da pojasnim malo, a onda i upozorim na neke činjenice i stvari koje su se počele odvijati.
Plastificirana kartica(UVJERENJE) vam ne treba na vodi, ne treba ni sama dozvola, nego samo papir koji ste dobili u društvu ili na mail. isprintati ga, staviti u novčanik i to je to. Na njemu piše sve što ribočuvarima treba. Jesu li nam uzeli 100 kn bespotrebno jesu, to je sad drugi par opanaka. Samo da riješimo dileme jer je ovo jedina prava istina. Možete nositi sve, ali i papir je dovoljan s maila/koji ste dobili. Aplikacija nije potrebna, i nema potrebe za prijavom. Propali projekt jer je ministar odobrio par miliona gdje je svom nećaku dao da radi aplikaciju te tako su oprali lovu. Sve gluposti oko aplikacija stavite po strani. Niti jedan ribočuvar vas neće zajebavat oko toga OSIM ukoliko ne dođe s inspektorom na vodu. To se desilo u mojih 10ak godina otkad pecam NITI JEDNOM.sportski sam ribolovac, obilaze me ribočuvari svako malo. Stoga ne vidim čemu panika već mjesecima oko toga. .. Uostalom za sva pitanja nazvati savez, ministarstvo, obližnjeg ribočuvara ili društvo. Nadam se da su neke stvari pojašnjene.bistro

Dovoljan je pametni telefon i ništa više....čak i osobna odrađuje posao jel se provjera vrši preko OIB broja

maverick

Kakvo je stanje s m ribičem...prijavljujete li se uredno...kontrolira li vas itko ...pitaju li...Bijase ona buka na početku i vise ni rijeci  :sha:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

alex7777

Smithwick maniac

Kopački rit inzistira na tome.
Kažu da zakonodavac to traži i da je obavezno a kazna za nepoštivanje 3000-5000 kn.
Uredno se prijavim pri isplovljavanju.
Na povratku upišem ulov i odjavim.
Sve skupa doslovno par sekundica traje.
Sve je pregledno, krupno, čitko i jednostavno.
Ta aplikacija mi služi i kao moj osobni dnevnik koji dan sam bio i što sam uhvatio.
Uz to napravim i printscreen vodostaja,tlaka i meni super korisno za izvući neke zaključke.
Strast...vrlina koja ne poznaje svjetlucanje mjeseca ni oscilacije vodostaja...

Harley

Nema signala mreža  kod mene, kome da se žalim? Kako da se prijavim?
Living your dreams, do not dream the life

alex7777

Citat: Smithwick maniac  u Lipanj 21, 2021, 19:17:25
Kopački rit inzistira na tome.
Kažu da zakonodavac to traži i da je obavezno a kazna za nepoštivanje 3000-5000 kn.
Uredno se prijavim pri isplovljavanju.
Na povratku upišem ulov i odjavim.
Sve skupa doslovno par sekundica traje.
Sve je pregledno, krupno, čitko i jednostavno.
Ta aplikacija mi služi i kao moj osobni dnevnik koji dan sam bio i što sam uhvatio.
Uz to napravim i printscreen vodostaja,tlaka i meni super korisno za izvući neke zaključke.
a jbg meni su rekli da nema potrebe prijavljivati se kad sam vadio dozvolu ko sad tu koga ??

alex7777

Iskreno nebi mi bio ni to smrdljivo prijavljivanje obavit preko lapotpa a kako da upisem ribu na vodi kad tek dodjem kuci mogu isto??  :hi:

ĆIĆOK

Citat: Harley  u Lipanj 21, 2021, 19:21:16
Nema signala mreža  kod mene, kome da se žalim? Kako da se prijavim?
I ja isto nemam signal na mjestu gdje lovim ali zato kilometar prije pritisnem prijavu i sve OK!

Smithwick maniac

Citat: alex7777  u Lipanj 21, 2021, 19:30:09
Iskreno nebi mi bio ni to smrdljivo prijavljivanje obavit preko lapotpa a kako da upisem ribu na vodi kad tek dodjem kuci mogu isto??  :hi:
Nisam osobno probao jer imam internet na mobu ali kažu da je dovoljno upisat u aplikaciju a spajanje na internet i ažuriranje tih podataka toleriraju da se obavi čim prije je tko u mogućnosti.
Znači bitno je kad naiđu da si prijavljen da si na vodi a ulov upisat pri povratku kući u aplikaciju bez obzira na povezanost.
Ažurirati čim prije je moguće pri spajanju na internet i obaviti nakon toga odjavu.
Nema mi to baš smisla jer daje prostora za malverzaciju sa ribom ali dobro ajd valjda tako gledaju kroz prste na početku.

Garofeeder

Bili me kontrolirat na Bosutu, pogledali papir i sve OK. Ja prijavljen, ali to ne gledaju.

Smithwick maniac

A valjda onda na svakoj vodi drugačije tumače.
Ja ih baš pitao kad sam vadio dozvolu za Dunav Kopački rit jel inzistiraju na toj aplikaciji.
Kažu ne da inzistiraju nego sam zakonski obavezan i kazna je 3000-5000 kn za nepoštivanje.
E sada koliko to renđeri kontroliraju te inzistiraju na tome i na kraju krajeva da li bi pisao kaznu to ne znam.
Nisu još ni jednom bili.
Ali uredno to osobno odradim jer stvarno mi nije neka zajebancija i briga me,uživam u pecanju.

alex7777

sve je to meni jasno da vecini nije problem al ajmo sad u krajnost svega! ja nemam niti cu imati pametni telefon dokle god bude ovih starih krntija jebaji ga takav sam , al ko mene sljivi , znam osobno jednog starijeg covjeka tu iz sela koji je pecaros i vadi dozvolu a uopce nema mobitel a kamoli pametni telefon jel on osudjen da nepeca vise do kraja zivota jer nezeli kako on kaze te "pizdarije" imati opcenito na mobitele misli?
smatram da zivimo u doba modernog nametanja prisiljavanja na kulturan nacin al kurvanjski isto kao i korona i cjepljenje nemoras al nes ovo nes ono , hah  :uf:

maverick

Ovo sto Alex pise je njegov osobni stav, i naravno ima pravo na njega...Mene je zanimalo da li kad dodje kontrola provjerava imas li prijavu ili ne...Što se tiče Parka Prirode.....neki dan sam zvao zbog dozvole i objasnili su da se mora prijavljivati...pa onako čisto za uporedbu....da vidimo kakava su iskustva...a tko želi a tko ne zeli...onako svatko po osobnom izboru....Ja nesto vise se vozim od plaze do plaze nego sto pecam pa se ni ne prijavljujem
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Dunavski vuk

Ma ništa prijavljivanje, objasnio sam to u jednom postu početkom godine.. Aplikacija je poslužila da ministar i njegov sin i nećak operu lovu jer su je oni radili. Bez uvrede ali 98% ovdje ljudi ne kuži se u to, dok je nekome to struka. Sama aplikacija nije koštala više od 99 dolara. Čak mislim da je jedan dio gotove aplikacije plaćen 49$ i ostalo su nadodali i nešto još dokupili. Postoje zabilješke, i može se ući u trag. Uz to pogledajte cijenu koliko je ministarstvo naplatilo to sve, i gdje su sada ti novci. Mislim znanje je u najviše slučajeva moć, a puno ljudi ne zna, ne razumije i ne želi razumiti neke stvari. Drugo, da se referiram na PP Kopački Rit. Kupiš godišnju i moraš se prijavljivati jer eto tako stoji u zakonu, odem na Vemelj i kupim dnevnu i ne moram se prijaviti, niti me itko ikad pitao, najgore od svega od zadnjih 20 puta što sam bio i kupio dozvolu 3 puta su mi pregledali. Ko tu koga hebe? Kad sam se napravio pametan i odletio tamo nakon što sam vidio 7-8 ljudi bez dozvole(razgovarao,pitao), zašto se dozvola ne pregledava, zašto se ne obilazi i zašto se ne vodi računa o tome bilo je pogleda u stranu i da im ostavim mail za očitovanje. Makar da gledaju pa ok. Dođe brat s 7 štapova na plažu bez dozvole i nikom ništa, ja zadnji puta 3 štapa u vodi, pita me ženska zašto imate četiri štapa(spomb štap), reko gospođo da bombardiram vodu i plašim ribu. Nije joj bilo jasno... Toliko i o znanju ribolova... Pametnom dosta da shvati neke stvari.

Smithwick maniac

Što se tiče Dunava Kopački rit činjenica je da zahtjevaju prijavu putem aplikacije bilo to nama drago ili ne.
Jednostavno mogu sljedeće godine pri vađenju dozvole zahtijevati to na uvid kao i popis ulova.
Retroaktivno se to ne može unosit niti ažurirat za cijelu sezonu.
Pisali smo peticiju da tamo u miru pecamo i da ne uđu ribari.
Ta aplikacija nije nikakav bauk niti zajebancija neka.
Mislim da ne bi trebali povoda davati nikome da dođu u situaciju da mogu reći da im je transparentnija suradnja sa ribarima nego ribolovcima i da tamo žele ribare.