Izdavanje dozvole za slatkovodni ribolov

Autor maverick, Prosinac 29, 2020, 20:21:41

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

dravski pecaros

Citat: Mornar Popaj  u Siječanj 22, 2021, 00:20:23
Možemo mi palamudit koliko hoćemo. Ali vrlo brzo će se početi kažnjavati ribolovci koji nisu prijavili početak ribolova, ulov i prestanak ribolova.
Samo nek na scenu stupi nova generacija mladjih ribočuvara, nek ih malo opreme i da vidiš belaja.

Dobro se sjećam otpora prema zabrani pušenja u kafićima, pojedinci su se kleli da im to nitko neće zabraniti, pa bome sad nitko ne puši tamo gdje ne smije.

Pa je došla korona, i opet ti isti pojedinci su se kleli da maske ili brnjice nema boga da ih netko natjera nositi. I bome nose ih i u krevet.

Isti princip i isti profil ljudi se sada buni za ova nova pravila, za aplikacije, za prijavak početka ribolova, ulova itd.

Oćemo se okladit tko će se prvi prijavljivat ????
Stvar je vrlo jednostavna, nemaš aplikaciju na mobitelu, nećeš pecat.
Nabavi mobitel, skini aplikaciju i pecaj.
Nema treće.
Imaju ljudi 1000e u štapu i roli za smudja, a da nemaju 1000 kn za mobitel. Ma ajde...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Imao si obavezu i prije upisivati svaki izlazak na vodu samo to niko nije radio .. u globalu ništa se tu nije drastično promijenio što se zakona tiče samo kako ga ko tumači i provodi

miha

pošto kod nas u valpovu nema ribočuvara nama je sve jedno ....koji telefon imamo .... :stripii:

Dunavski vuk

Mislim da se previše ljudi uzbuđuje oko stvari na koje ne može utjecati. Kupiš dozvolu i pecaš, ne kupiš nemoj ili činiš prekršaj. Ova aplikacija je napravljena samo za pranje mozgova jer brat brat ovdje 90% (možda sam malo i rekao) nije upisivalo u kartončić ulove, ili jednom godišnje ako ribočuvar naiđe i upiše ako se nešto nađe. Ne smeta mi problem s popisom ulova, ali nemam u planu se pravdati nikome gdje idem, kad idem, kad odlazim na vodu. Postoje za to plaćeni ribočuvari, ili volonteri koji su u suranji s ribokradicama, mrežarima, strujarošima da i oni sebe namire.
Kada sam zvao sve udruge, PP Kopački Rit i ostalo da se prijavim za rendžera ili ribočuvara glatko su me odbili. Odbili su me s javnog natječaja jer sam naveo da ću ga raditi savjesno, časno i pošteno, da ću korisititi sve svoje ovlasti sviđalo se to nekome ili ne, i zna se šta je bilo na kraju.. Htio sam volontirat pa su se podrugljivo i bahato cerekali (da ne imenujem koja društva i ljudi točno), pa sam ih spustio na zemlju jednostavnim argumentima da ja s 27. godina se trudim bit odgovoran i čuvat okolinu, prirodu, poštovati vodu, samim time i ribu. Imam završeni pravni fakultet, poznajem pravnu regulativu, ali očito u ovoj zemlju gdje su svi "bučni i glasni" samo po kojekakvim forumima, društvenim mrežama i sl. Dok se ljudi masovno ne odupru, pruže otpor i ne ujedine od bilo čega neće biti ništa, i dalje će vas lagati isti oni čije laži slušate xy godina, i dalje će našom lovom kupovati koje kakve zajebancije sebi, i dalje će situacija biti ista ili gora po pitanju ribljeg fonda, i dalje će svatko od njih spustit pogled ili pogledat u stranu kad im ovo kažeš i ono najbitnije koliko djece ima koji vole sve ovo, koliko će ih tek biti u budućnosti i šta ih tek čeka u tome svemu, treba se poduzeti sada nešto, NIKADA nije bilo lakše nešto napraviti, nazvati, čuti se, informirati, ispipati teren. Evo u tome je problem.
Problem kreće od gore na niže, da su oni gore informatički obrazovani, da razumiju glas naroda našlo bi se rješenje, zaposlilo bi se još ljudi koji bi kontrolirali sve i treba, da se sačuva ova prelijepa priroda ovdje i sve ostalo što ide s time. Možemo mi tipkat, cvrkutat i sve ostalo ali od toga nema ništa. ACTA NON VERBA stara latinska... Ako ne zbog sebe, onda zbog vlastite djece, unuka i budućih naroštaja.. Priroda je vječna mi nismo... Oprostite na dužem postu, ali definitivno nisam ravnodušan s ovom idejom, ali i time da su svi generali poslije bitke...

baka

Samo ću reći na ovu temu da, a odnosi se najviše na nas ovdje što gravitiramo Dunavu, nema tu sreće i nema mi smisla uopće pričati o bilo čemu, a kamoli prepucavati se oko toga sve dok je dozvoljeno ribarima da rade što god hoće. Pa ti deru po Dunavu dan i noć, nitko više od njih ne radi s normalnim mrežama, samo se vuku one što oru po dnu. Pa preorali su sve.
To nema veze sa onim ribarima od prije, ovo se svodi na bezobzirno uništavanje svega, ispraznili su sve što su mogli, ali jebiga, nisu oni krivi što im je to po zakonu sve dozvoljeno. Čak i u Srbiji se oni bolje kontroliraju i o čemu mi sad da pričamo.

Baš me briga hoću li morati nešto upisivati, čak bi i volio da što češće dođu i kontroliraju to, jer bi onda možda uvidjeli i sami kakvi smo mi bolesnici, ulažemo u pribor, u čamce, motore, gorivo, ulažemo u taj svoj hobi zato što ga volimo, zato što nam je to način života, a u biti totalna pušiona što se tiče ribe.
Možda bi se nešto i pomaknulo s mrtve točke kad bi, ti što nas kontroliraju, vidjeli kakva je to boleština, kad budu skontali da si sretan ako svaki peti ili deseti izlazak na vodu imaš jednu ili dvije ribe, iako je za veliku većinu i to upitno.
Možda bi ... 

Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

Garofeeder

Znaci u m-ribic se prijavljujem svojim MB i brojem dozvole (ili uvjerenja, nisam siguran).

Pasworda koji mogu postaviti nema? Znaci svatko u lancu (drustvo, zupanija, savez) se moze zajebavat s mojom prijavom i ulovom kako hoce?

maverick

Tvoj OIB i tvoj broj uvjerenja...pa da...svatko od njih tko ima oba podatka  moze pristupiti tvojoj prijavi....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Smithwick maniac

Nisam još skinuo mribic aplikaciju ali nekako psihički sam se lagano pripremio na tu obavezu prijavljivanja prije svakog ribolova.
Sad kad sam pročitao kako se prijavljuje opet sam na nuli i opet će mi trebati mjesec dana psihičkih priprema.
Jbt pa jel nije moglo biti jednostavnije prijavljivanje od prepisivanja tolikih silnih brojeva oib-a i broja uvjerenja?
Ja za to nemam živaca prije ribolova, napet sam kao lovački pas prije puštanja u šumu
Strast...vrlina koja ne poznaje svjetlucanje mjeseca ni oscilacije vodostaja...

maverick

Ta aplikacija jos ne radi...meni su rekli kad sam kupovao dozvolu da je u fazi testiranja i da ce uskoro biti pustena u rad
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Garofeeder

Citat: maverick  u Siječanj 24, 2021, 17:39:49
Tvoj OIB i tvoj broj uvjerenja...pa da...svatko od njih tko ima oba podatka  moze pristupiti tvojoj prijavi....

I tamo upisati sto hoce. Profesionalno odradjena aplikacija  :notworthy:

dravski pecaros

Citat: Smithwick maniac  u Siječanj 24, 2021, 17:53:57
Nisam još skinuo mribic aplikaciju ali nekako psihički sam se lagano pripremio na tu obavezu prijavljivanja prije svakog ribolova.
Sad kad sam pročitao kako se prijavljuje opet sam na nuli i opet će mi trebati mjesec dana psihičkih priprema.
Jbt pa jel nije moglo biti jednostavnije prijavljivanje od prepisivanja tolikih silnih brojeva oib-a i broja uvjerenja?
Ja za to nemam živaca prije ribolova, napet sam kao lovački pas prije puštanja u šumu

Kada se jednom prijaviš samo otvaram aplikaciju i stiskaš start-stop ..upiše ulov ako želiš..po meni puno jednostavnije nego prije jel imao si i onda obavezu upisati i onu knjižicu izlaske i ulove ali to je rijetko ko radio..

Smithwick maniac

A onda je ok  ako je tako.
Upisivao sam redovno ulove u knjižicu ali poslije ribolova kod kuće.
Prije ili za vrijeme ribolova nisam za te birokracije.
Ne javljam se ni na pozive dok pecam....
Strast...vrlina koja ne poznaje svjetlucanje mjeseca ni oscilacije vodostaja...

dravski pecaros

Ni ne morsš odmah po završetku pecanja jel tako i funkcionira kad upiše i izađeš on pohranjuje to... Vidit ćeš puno bolje nego oni prije..malo se to sve odmah počelo dramatizirati

Rap

Garofeeder

Ima li gdje napisano sto smo i kada u stvari duzni napraviti s tom aplikacijom? Moram li se prijavljivati na vodi ili mogu od doma? Kada upisujem ulov? Hoce li na kraju biti da se prijavim 01.01 a odjavim 31.12?

maverick

Garofeeder jako je tesko nesto objasniti ljudima poput tebe, znaci na svakoj stranici imas bar po jednu napomenu da je aplikacija u fazi testiranja...Postavljas postove kao da je netko tu izmislio cijelu priču...Što se mene osobno tiče...niti sam osoba koja ce kontrolirati da li si ti ili slični prijavljivate, imate li pametni telefon...imate li interneta...Isto kao i tebi niti meni nitko nije dao naputak kako da se ponasam. Kad mi kazu kako treba ja s tim sigurno nemam problem...niti idem na vodu da radim nesto sto se ne smije niti radim nesto sto netko ne smije prekontrolirati. Nisam ljubitelj Zajednice i svih ti prica oko njih ali u konačnici sam ljubitelj prirode...pecanja...jednostavno volim boraviti na rijeci...i onda sve ostalo mi je nebitno da bi radio ono sto volim