Izdavanje dozvole za slatkovodni ribolov

Autor maverick, Prosinac 29, 2020, 20:21:41

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Debeli šef

gdje ste glavinjaši, oštre vam trokuke bile.  :hi:

znači zakonska obveza posjedovanja smartfona je uvedena prvi put, naravno, prvo u marginalnom zakonu o sl. ribarstvu kroz pravilnik koji se tiče malog broja ljudi. kasnije će tu obvezu uvesti svima i nećete više obilaziti ljubavnice a da se ne zna. 😁

priča se po selu i da će debelu kaznu dobiti i oni koji se taj dan aplikacijom prijave da pecaju a ribočuvar ih tamo ne zatekne. i treba, barem u visini troškova izlaska u nadzor.  :stripii:

evo vam malo štiva, nova proširenja ovlasti čuvarima prirode:
https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=15850

bit će dovoljno da pomisle da ćete gaziti travu (ne bi vjerovali, ali i to spada u narušavanje staništa) i da vas udalje iz prirode, opiče kaznu da vam zazuji u ušima. ili, modernije, da vam oduzmu plovilo ako prozujite gliserom i uznemirite kormorana u grabežu. neće ako ste pripadnik feudalne kaste, to je samo za nas, sitnu ribu.

strašno je vidjeti koliko navijate da vas kontroliraju i nadziru. ljudi su se nekad krvavo borili za slobodu a danas će im od nje ostati izbor spola bračnog partnera. skuhali su nas kao žabe. polako, da se ne koprcamo, a sve što je trebalo napraviti je natjerati službe da rade svoj posao. samo to. da rade posao za koji su plaćeni. ako neće, mijenjati ih. nikako da shvatite da mi njih plaćamo i da imamo pravo zahtjevati 24-satni nadzor nad vodom. ako su odabrani na funkciju, nisu nedodirljivi bogovi nego sluge. ako nema para za nadzor, platit ćemo dozvole više, ako računica da treba više sredstava štima.

ali ne bojte se, ništa od toga. mi dinosauri koji se sjećamo da se u šumi smjelo šetati, logorovati, skupiti dva vrganja, šaku kupina i ispeći dvije deverike bit ćemo zaštićeni zakonom:
https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=15852

i da, zakoni se moraju poštivati, ali nisu isklesani u kamenu da se ne daju mijenjati, ako ne valjaju.

miha

pitam se samo kome če se to privredni ribari prijaviti ....kuda i kada idu na vodu kolke su količnie ribe uhvatili i kolka je cijena .....do sada otvore OPG ....plate paušal za teren i alat .....količine koje uhvate niko ne kontrolira ( otkupna stanica ne postoji ) ....i cijenu ribe određuju sami kako im volja ....kontrole nema nikakve ....

pajdo77

Prijaviti se mora zbog naše sigurnosti,ako nas nema na određenom mjestu u određeno vrijeme onda oni nas traže po granju uz obalu,ako nas ne nađu oma zovu poluautomatski gorsku službu spašavanja,pazi GORSKA služba,kako to gordo zvuči. Ako nas ni oni ne nađu onda shvate da smo iselili jer nam je pun klinac ovih koji pišu zakone koji se i tako provode jedino na onima koji se i do sada zakona pridržavaju. Dakle to je za naše dobro,nije da to oni tim zakonom sebi olakšavaju tak da iz kancelarije znaju koliko nas je na vodi. Nije da oni ne bi plaćali još kojeg čuvara od love koju su dobili al eto tehnologija napredovala pa ju treba koristit. Nitko tamo neće kupit tablet ili komp svojom lovom na koji će primat informacije sa vode. To je već davno platio onaj penzić kojeg sad tjeraju da kupi i pametan telefon da bi pecao jer su ribolov i mobitel usko vezani samo mi to nikako da shvatimo.

Poslano sa mog ASUS_Z00ED koristeći Tapatalk

Debeli šef

a pazi kad se sjete spojiti one nadzorne kamere na hulovu i ovaj sustav? morat ćeš stati pred njom da te dobro vide, izvagati ulov, odrezati peraju, potvrditi sve mRiBIC aplikacijom i tek tada možeš kući.
i dobiješ uplatnicu za svaku ribu koja ti je otpala, kao lovci za promašen metak.  :stripii:

sprdamo se mi, ali to nas još čeka. mi nećemo još dugo, pa ni ne talasamo, ali nama je najgore, jer se sjećamo i boljih vremena. ali ovi klinci... ne znam je li mi ih više žao ili mi već svejedno, jer i njima je.
ali nije da ih krivim, odrasli su bez slobode, tako da je nisu ni svjesni.

pajdo77

Morat ćemo biti i počešljani te obučeni u svečano odijelo,ne možeš pred kamere blatnjav do ušiju,nije zgodno zbog svijeta i susjeda.

šajzika

@Debeli šef

O kojoj slobodi pricas?   Šta ce nasa djeca na vodi ako je nastavimo ovako slobodni uništavati? 
Audentes fortuna iuvat

Debeli šef

a gdje sam ja to napisao da trebamo uništiti ovo malo jade što je preostalo, šajzika?  :sha:

jedino što želim je da oni koji su za to plaćeni rade svoj posao, a ne da zato što ne žele mrdnuti guzicu iz kancelarije i sačekati krivolovce na dojavu ja moram izgubiti privatnost ili slobodu kretanja ili još neku koja tebi ne nedostaje.

već si ostao bez toga da se smiješ nastaniti gdje želiš, čak ni logor podići, sam prehraniti u prirodi, imati svoje sjeme, crpiti vodu, skupljati kišnicu ili ubrati vrganj ili kupinu bez da to pravo platiš. ne smiješ ni kopati gliste, šajzika, znaš li to? probaj prošetati po ulici bez novaca u džepu i strpat će te u pržun kao skitnicu. nemaš blage veze što sve ne smiješ, pa te ni ne dira.

resursi koji su nam dani rođenjem oduzeti su nam zakonima kao da su ti zakoni božji a ne napisani od interesnih skupina.

a tvoja djeca neće ni smjeti na vodu, kao što danas ne smiješ u neko elitno lovište ili neki drugi resor, osim ako se nekim čudom ne probiješ među odabrane.

šajzika

Naravno da nisi napisao da treba unistiti, ali polako su "slobode" iscezle kad smo odlučili biti dio civiliziranog drustva. Imas oobveze od osobne iskaznice do poreza prireza i ostalog da ne nabrajam. Socijalno društvene norme  necu spominjat jer tocno se zna sta se smije a sto ne.

Meni osobno ne smeta nikakva prijava, iovako ionako ako me netko želi naci, naci ce me preko smartphone-a.

Osobnog sam misljena da ako je  to mali ili prvi korak k boljoj buducnosti na vodi , onda podržavam.

Svako prema svome nahođenju

Ps.
S onim tvojim sto  želiš  da oni koji su placeni  rade  svoj posao se totalno slazem i podrzavam te.
Audentes fortuna iuvat

pajdo77

Nemam ništa protiv tih novih tehnologija,ne pecamo na kraju krajeva više niti Germinama ni bumbačicama umjesto udica. Smeta mi ta bahatost i bezobrazluk tipa odma kazna 3000 kuna ako ne odradiš to sa prijavom i popisom ulova. Pa tko su oni da meni pišu kaznu? Policija? To je kad seljak uskoči iz opanki u cipele. Da je to neki prelazni rok pa da se stariji nauče,eventualno kupe ili dobiju od sina ili unuka mob koji će moći podržavati tu aplikaciju. Nije ni aplikacija još bez greške,nisu se ni među sobom dogovorili šta i kako al odma prijetnje pisanja kazni pod prvu točku dnevnog reda. Smeće nedohebano.

šajzika

A kad su ti bili u kontroli?
Ko ce ti pisat?
To i je bit problema
Audentes fortuna iuvat

No

Citat: pajdo77  u Veljača 12, 2021, 13:41:48
Nemam ništa protiv tih novih tehnologija,ne pecamo na kraju krajeva više niti Germinama ni bumbačicama umjesto udica. Smeta mi ta bahatost i bezobrazluk tipa odma kazna 3000 kuna ako ne odradiš to sa prijavom i popisom ulova. Pa tko su oni da meni pišu kaznu? Policija? To je kad seljak uskoči iz opanki u cipele. Da je to neki prelazni rok pa da se stariji nauče,eventualno kupe ili dobiju od sina ili unuka mob koji će moći podržavati tu aplikaciju. Nije ni aplikacija još bez greške,nisu se ni među sobom dogovorili šta i kako al odma prijetnje pisanja kazni pod prvu točku dnevnog reda. Smeće nedohebano.

Ispravak krivog navoda, pecam, uspiješno sa germinama  :pirate:

:stripii: :stripii:

:occasion14:

Debeli šef

šajzika,
zbog krivolova ili nekog sličnog sranja će zabraniti slobodu kretanja i boravka u prirodi svima.

neće čuvari prirode pojačati nadzornu službu, postaviti zasjede i raditi svoj posao, nego će si dati pravo (a i linkao sam vam smjernice na nova ovlaštenja) da potpuno zatvore područje nadzora na neograničeno vrijeme. kad ga jednom zatvore, više u njega nećeš ući. 300 metara od naseljenog mjesta i sa jednom tablom lov u tijeku ili rampom na šumskom putu i sada ti je pristup tom području zabranjen. bez obzira što ti zakon o zaštiti prirode daje za pravo rekreirati se u prirodi, ta rekreacija je sada ograničena na ona mjesta koja su izričito dopuštena.
kad drugi put bude organizirano druženje pecaroša u prirodi morate znati da ne smijete paliti vatru, peći kobasice ili galamiti. ne smijete skupljati drva za logorsku, kao ni odrezati grančicu vrbe za frulu. možete to kod emausa, gdje je to organizirano, ali ne na dravi.

znam da vam nitko neće ništa, do jednog trenutka kad hoće.

danas se zakoni donose sa odgodom primjene, iz razloga što tako nikog nije briga za to, a kad dođe red na primjenu i da netko najebe kao primjer svi se čude i zgražaju. vlast tako uvijek ima argument da je zakon donešen u prošlom mandatu i nitko se nije bunio.

šajzika

Kad si spomenuo lovce, znam da i oni imaju rigorozna pravila i prijave a niko nije Prestao lovit.
Audentes fortuna iuvat

Debeli šef

jesu, šajzika, mnogi su prestali loviti. neki zbog skupog liječničkog a mnogi jer si lov u bogatom lovištu nisu mogli priuštiti. neki i slovom zakona jer ih prijave susjedi za mrk pogled te im milicija zaplijeni oružje.  😁
taj elitizam u lovstvu čeka i nas i to mi se ne sviđa, mislim da smo o tom već raspravljali.

Citat:Prema cjeniku jednog državnog otvorenog lovišta, koji je vidljiv na internetu, ako idete u pojedinačni lov trofejne divljači, samo vas akontacija stoji 3650 kuna za jelena običnog, a za vepra 1460 kuna. Za skupni lov na divlje svinje (12 i više lovaca) akontacija po lovnom danu iznosi 5500 kuna. Imate li dodatne zahtjeve, recimo da u lov idete zapregom ili saonicama, to će vas po danu koštati još 1500 kuna, razgledanje lovišta je također 1500 kuna, snimanje kamerom 300-tinjak kuna, lovni pratitelj 220 kuna, a želite li iznajmiti psa, to je po danu još 135 kuna. Naravno da se dodatno naplaćuje i trofej, koji za jelena običnog u tom lovištu stoji od minimalno 2300 do 60.225 kuna, a trofej divlje svinje između 1825 i 13.300 kuna. U tu cijenu treba ukalkulirati noćenje i trošak municije te dodatne troškove, tako da našem prosječnom lovcu nije lako izdvojiti novac za takav luksuz.