Izdavanje dozvole za slatkovodni ribolov

Autor maverick, Prosinac 29, 2020, 20:21:41

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

šajzika

Puna nam je drzava nelogicnosti i apsurda. Pogled na dnevne novosti sve kaze.
Kak sam rekao , ako je to korak napred onda podrzavam.
A zasto tebe smeta ta prijava?

Edit:

Kad vec spominjes elitu.
Jel nije sam ribolov na pp kopacki rit postao elitisticki.
Audentes fortuna iuvat

Smithwick maniac

Nisam baš siguran kako će aplikacijom mribic spriječiti krivolov.
Na vodu krivolovac bilo to strujaroš ili onaj koji negdje na vodi ima skrivene mreže ide praznim plovilom.
Nije ribič niti ima ribolovnicu niti štapove za pecanje u čamcu.
Takav se niti ne treba prijavljivati da negdje idi niti mu tko može zabraniti jer plovidbenu dozvolu i registrirana plovila nažalost imaju pa ploviti smiju.
Strast...vrlina koja ne poznaje svjetlucanje mjeseca ni oscilacije vodostaja...

Debeli šef

zato jer znam da će mnogi imati problema ispuniti zakonsku obvezu.
zato jer znam da se na aplikaciji uzela masna lova.
zato jer sam zakonski morao svoje osobne podatke predati u nn ruke.
zato jer nisu bili u stanju osigurati minimum zaštite korisničkog računa.
zato jer namjeravaju aplikaciju proširiti gps sustavom i uskratiti mi privatnost, za što policija mora imati nalog.
zato jer me prisiljavaju posjedovati smartfon sa plaćenim mrežnim prometom što sam do sada uspješno izbjegavao.
zato jer se čuvari mogu prema meni odnositi kao prema kriminalcu, samo ako posumnjaju da mislim činiti neki prekršaj.
zato jer mi je dosta da se prema meni zakonodavac postavlja represijski, sa stavom da smo svi lopovi.

mislim, ja za smartfon imam para, vješt sam i sa tehnologijama i od njih živim, ali svjestan sam da neki nisu.
tužno mi je koliko nas je malo briga za one koji nemaju.
edit:
vidim da si pitao za elitistički ribolov u kopačkom. on to nije. lovimo na otvorenom toku dunava. ribolov te sa troškovima izađe cca 100 kuna. gužva i borba za poziciju je nesnosna a morska bolest od nautičkog gore-dole ribolova garantirana.
elitni će biti kada 2 elitna čovjeka plate po 10 000 kuna i pecaju na kopačkom jezeru. a to će biti uskoro, jer idemo komercijalizaciji svega i zato se rade preduvjeti da nas uklone iz prostora. np brijuni već ima takve aranžmane, i telaščica. mi smo slijedeći na redu.

šajzika

Jel se ne možeš se prijaviti od kuce. Onda nije potreban pametni telefon,  podatkovna ili geolokacija.

Ov prijava s oibom je glupost. Mogli su broj ribolovnog ispita. Bilo bi pametnije

#zato jer se čuvari mogu prema meni odnositi kao prema kriminalcu, samo ako posumnjaju da mislim činiti neki prekršaj.
zato jer mi je dosta da se prema meni zakonodavac postavlja represijski, sa stavom da smo svi lopovi.#
Tako je i sad.

I meni je iskreno zao korisnika koji se nece snaci s time te vjerujem da nece biti neke represije , posebno za stariju populaciju.
Audentes fortuna iuvat

Debeli šef

možeš se prijaviti od kuće, ali zakon kaže da ulov mora biti prijavljen (upisan) u trenutku kad krećeš kući. znači u prekršaju si.

šajzika

Audentes fortuna iuvat

alex7777

maverick

Kukamo...ili kukate bez veze...Kao da radimo nesto nezakonito pa nam sad problem sto znaju gdje smo i sta radimo...gore mi je sto zena zeli znati gdje sam nego cijeli pravosudni sustav... :stripii:
A Šefe ne znam sta se toliko uzbudjujes za one druge...mislim da vecina ljudi po facu kuka kako se nemoze prijaviti...kako nema smartfon...kako nema intenet a imaju tisuce objava...slika...znaci poprilicno dobro se sluze internetom ......Mi nesto vjecno kukamo i dizemo paniku za druge...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

alex7777

Dobro Maw evo konkretno ja sam u problemu glede tih igrarija , da imam laptop i znam se snjim sluzit al sta mi to vrijedi kad i nezelim pametni telefon  :sha: , doduse mogu se prijavit (izlazak na vodu) i odjavit kad dodjem kuci , a sta cemo sa ribom i ostalim drangulijama  :eek:

pajdo77

Kupiš bilježnicu na kvadratiće pa polako datum,vrsta ribe,količina i na kraju vlastoručni potpis i onda put kuće. Ako im to nije dosta neka ti kupe novi telefon. Valjda će imat prihoda od tih 3000 kuna kazni koje misle naplaćivati. Kako se nitko u ni jednom društvu nije sjetio da pošto im je ove godine država uzela samo sto kuna od ribolovnice i imaju sada lijepe novce na računima uzeti popis članova pa nekom od tih starih a redovnih kupilo po mobitel. Ni u peti da je taj novac namjenjen boljitku tog društva i njegovih članova. Tko će i na to još misliti kraj silnih briga koje imaju,gdje kupiti namirnice za čobi,gdje uzeti vino u rinfuzi,gdje je akcija plastičnih posuda za zaj isti čobanac a bogami i fiš jer nema smisla jesti iz ovih koje su već izdrljane od upotrebe. Mi tu pametujemo a oni u sto briga. Ne razumije to priprost narod.

maverick

Aleksa...imamo ribolovna drustva ciji smo clanovi...pa ih boli đokica za nas...imamo ribolovnu zajednicu koja od nase placene karte dobiju tri puta vise novaca nego prosle godine pa ih bole đokica dva puta za nas. U ovoj drzavi uvijek nahebe onaj zadnji u lancu...tj krajnji korisnik tj u nasem slucaju...pecaros..Ali...ono bitno ali...idem na vodu zato sto volim...sto mi je lijepo...prilagodicu se. Moj zivot se razlikuje od recimo necijih zivota tu. Radim kod privatnika i pod nadzorom sam...Naucen sam da budem odgovoran...transparentan...nista ne dobijem od drzave vec svaku kunu koju zaradim na poslu uredno podjelim s njom ..Svidja li mi se to...reci cu da mi se ne svidja....Oni kojima se to nesvidja vise nego meni otisli su u Irsku..Njemacku....
Imao sam i gorih dana u zivotu...nisam na drzavnoj sisi...ne kukam...ne molim...borim se...zivim radim...A te price o slobodi...nemojte me hebat...pa nismo partizani...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

alex7777

Citat: maverick  u Veljača 12, 2021, 18:22:54
nisam na drzavnoj sisi...ne kukam...ne molim...borim se...zivim radim...A te price o slobodi...nemojte me hebat...pa nismo partizani...
uopce te nisam spomenuo u tom ili slicnom kontekstu al nije ovo dobro niti ce biti nikako , svakako , ja bih bio voljan imjesto ovih zajebancija nek se jos podigne 100kn ribicka dozvola i neka budu placeni ako im fali i nek ta hebena ribocuvarska radi svoj posao svaki dan svi su placeni neznam dali su oni pa nek rade svoj posao a ne da hebu buve u letu , i ovi iz fotelja da nas p...ce i smiju se masnih usta i debelih đepova
da ovo nevalja , NEVALJA nikako apsolutno  :hi:

Debeli šef

https://www.reddit.com/r/maybemaybemaybe/comments/lhnwsk/maybe_maybe_maybe/?utm_source=share&utm_medium=web2x&context=3
ovo kod nas ne smiješ, po zakonu o zaštiti prirode i zakonu o slatkovodnom ribarstvu. zabranjeno je loviti ribu neposredno rukom. ove su valjda maloljetne pa ih nije briga.  :notworthy:
zapravo, zabranjeno je po još nekoliko zakona koji su popularni i isuču se po potrebi. recimo, zabranjeno je kao propagiranje kaznenog djela na internetu, što lov ribe rukom jeste, po istom članku kojim te oderu jer si stavio list marihuane na profil. zabranjeno je  i jer love na poplavnom području.
našlo bi se tu i još koja odredba iz zakona o zaštiti životinja ili neki pravilnik ili uredba iz sasvim desetog zakona.
tako da slobode mogu biti prilično različite od puke partizanštine i fašizma.

no sve što ja serem je samo borba sa vjetrenjačama. prije bi izašli na ulice jer nam ne daju u birtije nago zato što ne smiješ prošetati šumom, a ja nikako da se s tim pomirim. 😊

šajzika

Bas tako kolega.  Jednostavno se moras pomirit s tim. Pogledaj koliko se ljudima promjenio zivot i rjetki su negodovali.

Ujedno slazem se s maverickom,
Mene prati firma satelitom gdje sam i sta radim.
Policija tahograf a carinske i financijske kontrole me jebu za papire.
Ako to sve odradim kako treba , onda meni OSOBNO nije problem prijaviti se nigdje i ni na šta da uzivam u svom hobiju.
Privatnost mi je 0 ali realno , nemaju sta ni vidjeti jer sam jedno malo govance na ovoj planeti.
Vjeruj da ce biti sve gore.  Bolje biti nece.
Audentes fortuna iuvat

alex7777

a Sajzika i ti sad teras ne po svom nego odobravas i usporedjujes sa poslom koji je na neki nacin odgovoran i znam da vam je tesko i sogor mi je u spediciji u Njemackoj al ne ulazim u to
Nadalje cemu tolka zavrzlama ?
Koga boli cosak kad cu ja i di cu ja ic pecat ?
Koliko sam ribe uhvatio i kakve to treba neko provjerit , nemora svaki dan , nasumicno pa se zabavljaj sta ces ponjet i koliko al treba netko biti PRISUTAN DA SE DA DO ZNANJA da postoji opcija da ces nejabat ako si u "problemu"
Ja osobno nevidim razloga za ovoliku diktaturu NEMA SVRHE osim prav ribocuvarske sluzbe i to je to  :hi: