Nova godina nove želje

Autor maverick, Prosinac 31, 2020, 12:37:37

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Nesto se ovih dana povela rasprava na facebooku...uvijek iste ili slične priče. Uvijek neke iste borbe...Realno ,ciljeve imamo svi iste ili slične ali puno je toga ostalo od prije...Pa isplivaju stare sjekire...javi se ona gorčina...i obično malo ce dobroga ispasti od svega toga. Razmisljanja sam da nama svima treba malo i da je to jednostavno rijesiti, pa krenimo redom....
Jedinstvena ribolovnica
Mnogi spominju taj izraz...neki znaju sta znači neki ne.. Trebalo bi je povezati s otvorenim vodama a zatvorene vode neka se brinu o sebi i svojim članovima. Najednostavniji način je potpisivanje reciprociteta prije nego se dozvole puste u prodaju, ali očito u rukovodecim stolicama Zajednica...odnosno Ovlaštenika sjede ljudi kojima nije stalo da sjednu za stol i dogovore se . Nije moguce da Valpovo...Baranjci i Osijek ne mogu napraviti dogovor prije nego krene kalendarska godina znači samo jedno...da se vise brinu o svojim guzicama nego o ljudima zbog kojih tamo jesu...
Ribočuvarska sluzba
Treba nam...ali treba biti organizirana...treba biti profesionalna...Koliko god je to moguce...uniformirana...uredna...u plovilima koja su prikladna za tu namjenu....Grad Osijek je velik i moćan..to se moze rijesiti . Jedan čamac i dva covjeka kostaju nesto ali mogu patrolirati, mogu obici i zimsku luku...i ovih desetak pecarosa koji pecaju po Dravi.
Treba nam dogovor s Parkom Prirode i povremeno da imamo ribocuvara na uscu...koji ce  pretresti čamce koji se vracaju iz Parka....I ovakve sitnice ce pomoci u puno drugih problema. U gradu postoji tisuce vrata ...netko na njih mora pokucati...Godinama smo rusili...ili bar su oni u Zajednici tako dozivljavali nas...ali evo neka ovo bude zahtjev da od njih očekujemo da odrade svoj posao kad ih vec imamo...Ako ne znaju kako...neka nauce ili neka daju priliku nekom drugom...Ovo drugo ce se tesko dogoditi  :stripii: pa bi nam svima bilo lakse da nauce
Revitalizacija
Velika riječ...Pogotovo kad se tu zeli promjeniti nesto na rijeci Dravi i bilo sta po pitanju ribljeg fonda. Neki znaju , neki ne...Projekti idu...Halasevo...valjda se ceka da se Halasevo ove godine poveze s rijekom...pa navodno idu dalje...Velika stvar...treba se informirati po tom pitanju...mozda bi nam bilo lakse da znamo da ce nesto ici u boljem smjeru
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

dravski pecaros

Jedinstvena karta za otvorene vode je najjednostavnije riješenje.. 400 kuna uplata državi i gotovo... Ko želi na stajaće vode nek kupuje članske karte.. samo nema tu volje pojedinacs

dravski pecaros

Evo uzmite ovo sa dozom rezerve

Danas sam bio sa jednim visoko pozicioniranim političarem i dobio sam informaciju da bi se uskoro trebao održati sastanak zajednica Osijek,Baranja, Valpovo i Miholjac sa županom Anušićem di bi pio potpisan reciprocitet za Dravu od Moslavine do ušća u Dunav i Dunav od Batine do Vukovara izuzev područja Kopačkog Rita..

šajzika

Koliko god to dobro zvuci, osjecki ribolovci s camcima najvise gravitiraju tom pp kopacki rit tak da opet trebas dvije :stripii:
Audentes fortuna iuvat

pajdo77

Bit će to Nova godina-sve po starom. Lažu iz godine u godinu. Kako njima više vjerovati?

Poslano sa mog POT-LX1 koristeći Tapatalk

dravski pecaros

Navodno je jedini problem stara Drava Bilje tu se Osijek i Baranja ne podnose i dolazi do podjela....danas sam baš pričao sa upućenim ljudima i cijela priča ima smisla ...

maverick

Šajz...ma meni bi i to bilo dobro...trebaju mi tri dozvole da pecam na sto metara od veza....Sve je to dosad tolerantno, ali ako ne zelis da te netko dodje i prca na vodi..Ako bas zelim na Dunav onda trebam i ćetvrtu dozvolu za Park, naravno da ih nemam sve i da me boli ona stvar za sve te odredbe al volim otici ponekad i na staklaru i u Batinu s obale...A dosli smo do toga da trebam imati poseban ruksak za dozvole ako bih zelio otici bilo kamo..
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Debeli šef

zato su i forcali smartfon i aplikaciju, da ne moraš vući ranac sa dozvolama.  :stripii:
šogor mi ima 3-4 dozvole u međimurju i nema pokriveno ništa. svakih 100 metara druga dozvola, malo veća riba bez problema  izvuče strune do susjednog društva.   :stripii:

dravski pecaros

madmax

Sve to na osobnu iskaznicu stavit i kvragu

pajdo77

Čiji sad rođo slučajno ima neku napravu za izradu tih iskaznica?

maverick

:stripii: Alaoni nas hebu  :stripii: Ogadice pecanje na najjače

maverick

pajdo77

Kako jednoglasno ne dođu do toga da bude jedinstvena dozvola bar na razini županije nego odma ruke u zrak kad treba uzet neku lovu? Hebote ti ko da ne trebaju zastupati interese ribiča. Sve kontra nas. Možda da ih zamolimo da nas više ne brane?

DIDAPATAK

..ja sam doduše star i ishlapio...ali..
..kad dođe do opstruiranja(znači NITKO ne kupuje dozvolu)..
..kad se na prosvjedu skupi 100+ ljudi..
..kad bude više tisuća prosvjednika iz više županija(na fejsu i sl.)..
..kad se neka nova,čista udruga obrati EU..
...kad se pridruže Eko udruge..
.. :baba:
..dotle ostaje samo kmečanje i kukanje za nekim starim danima..